Το luxury e-commerce χάνει τη «λάμψη» του

Το ενδιαφέρον τους χάνουν οι luxury e-commerce πλατφόρμες, καθώς τα κορυφαία brands εστιάζουν τις προσπάθειές τους στη φυσική λιανική πώληση, γεγονός που αποδεικνύεται από την πρόσφατη δαπάνη της Kering, ύψους 1,3 δισ. λιρών για την αγορά ενός retail block στον πιο εμπορικό δρόμο του Μιλάνου.

Η Kering, ιδιοκτήτρια της Gucci, αγόρασε τη Via Monte Napoleone 8, αναφέρουν οι Financial Times

– η οποία στεγάζει όχι μόνο το κατάστημα Saint Laurent της Kering, αλλά και την Prada και το Cafe Cova της LVMH. Σημειώνεται πως ναι μεν η πανδημία έδωσε ώθηση στο διαδικτυακό λιανικό εμπόριο, αλλά καθώς τα επιτόκια αυξήθηκαν και τα brands πήραν πίσω τον έλεγχο της διαδικτυακής διανομής από τις πλατφόρμες που έκαναν όλο και περισσότερες εκπτώσεις στα προϊόντα τους, το επιχειρηματικό μοντέλο αυτών των πλατφορμών έμοιαζε όλο και πιο επισφαλές. «Οι πελάτες εξακολουθούν να εκτιμούν τα multi-brand shopping περιβάλλοντα», λέει η Claudia D’Arpizio, Partner της συμβουλευτικής εταιρείας Bain.

«Το monobrand shopping experience μπορεί να είναι βαρετό και δεν μπορείτε να διαμορφώσετε τις αγορές σας με άλλα labels. Η πρόκληση τώρα είναι να βρεθεί μια φόρμουλα που μπορεί να λειτουργήσει, τόσο για τις μάρκες όσο και για τους online retailers».

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα