2-σε-1 Φορητοί υπολογιστές που μεταμορφώνονται σε tablet

Μια ταμπλέτα ξεχωρίζει για την οθόνη αφής, την άνεση στην κατανάλωση περιεχομένου και την ευκολία μεταφοράς. Στον αντίποδα, ένα laptop βελτιώνει την παραγωγικότητά μας με τις επιδόσεις του, το πληκτρολόγιο και τη μεγάλη του οθόνη.  Οι «2-σε-1» συσκευές, ευτυχώς, παντρεύουν τα πλεονεκτήματα και των δύο κόσμων!

HP Spectre x360

Ο ευέλικτος σχεδιασμός περιστροφής 360° της 13,5 ιντσών οθόνης αφής του HP Spectre x360 (εκτός από IPS υπάρχει και OLED

έκδοση) συναντά τις ισχυρές επιδόσεις του 12ης γενιάς Intel Core i7 i7-1255U επεξεργαστή. 16GB LPDDR4x RAM μνήμης και 1TB SSD αποθηκευτικού χώρου επιτρέπουν στα Windows 11 να ξεδιπλώσουν τα πλεονεκτήματά τους. Στα ατού και η 5MP GlamCam, μια κάμερα ικανή να σας μετατρέψει σε πρωταγωνιστή της επόμενης τηλεδιάσκεψης!

Lenovo ThinkPad X1 Titanium Yoga Gen 1

Το… αυτοκρατορικών επιδόσεων ThinkPad X1 Titanium Yoga παρέχει τα οφέλη της Intel Evo vPro πλατφόρμας, χωρίς να απειλεί με εξάρθρωση τον ώμο σας όταν το έχετε αποθηκευμένο στην τσάντα σας! Πρόκειται για μια εξαιρετικά λεπτή και ελαφριά «2-σε-1» συσκευή που ξεχωρίζει για το εμβληματικό titanium design που, ωστόσο, κάτω από το στιβαρό σχεδιαστικό προφίλ κρύβει την πολυμορφική Υoga φύση τού υβριδικού αυτού laptop. Η μετατροπή του ThinkPad X1 Titanium Yoga από φορητό υπολογιστή σε ταμπλέτα γίνεται με μια απλή περιστροφή της 13.5’’ QHD IPS οθόνης κατά 360 μοίρες, ενώ μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε ενδιάμεση «στάση» εξυπηρετεί τους σκοπούς σας, π.χ. να στερεώσετε τη συσκευή σε tent mode, για να απολαύσετε ένα βίντεο κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Το βάρος δεν ξεπερνά τα 1,35 κιλά και το πάχος περιορίζεται στα 11,5 χιλιοστά. Στην έκδοση που εντοπίσαμε για εσάς, στη θέση του επεξεργαστή συναντάμε τον ιδιαιτέρως ισχυρό Intel Core i7-1160G7, παρέα με 16GB και 1TB SSD.

Microsoft Surface Pro 9

Λίγες μέρες με το Surface Pro 9 στα χέρια μας ήταν αρκετές, για να μας πείσουν πως το συγκεκριμένο εργαλείο παραγωγικότητας της Microsoft αξίζει 100% την εξαιρετική φήμη που έχει δημιουργήσει, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους κατασκευαστές που θέλουν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες των Windows 11 Pro. Ο 12ης γενιάς Intel Core i7-1265U επεξεργαστής, χρονισμένος στα 2,7GHz, με τη βοήθεια των 16GB RAM ανταποκρίνεται ακόμα και στις ανάγκες των απαιτητικών εφαρμογών. Τα 256GB αποθηκευτικού χώρου μπορεί να φαντάζουν λίγα, ωστόσο, μπορείτε να προσαρτήσετε οποιονδήποτε εξωτερικό SSD ή απλά να μυηθείτε στην εποχή του cloud! Η ενσωματωμένη Intel Iris Xe GPU εφοδιάζει με πανέμορφα γραφικά την εκπληκτική PixelSense Flow οθόνη αφής 13 ιντσών, η οποία ξεχωρίζει για την ανάλυση 2.880×1.920 pixel, τον δυναμικό ρυθμό ανανέωσης (60Hz ή 120Hz) και την υποστήριξη Dolby Vision IQ. Υποστηρίζεται συνδεσιμότητα WiFi 6E και Bluetooth 5.1, ενώ δύο υποδοχές USB-C (USB 4.0/ Thunderbolt 4) επωμίζονται τη σύνδεση με τον… έξω κόσμο. Το συνδυάσαμε, φυσικά, με το πρακτικότατο Surface Pro Signature πληκτρολόγιο που συνοδευόταν από ένα Surface Slim Pen 2.

Dell Latitude 7320

Με αποσπώμενη από το πληκτρολόγιο FHD+ οθόνη αφής 13,3 ιντσών, το Latitude 7320 μπορεί να μεταμορφωθεί από φορητό υπολογιστή σε tablet με μια κίνηση. Οι ανεξάντλητες δυνατότητες των Windows υποστηρίζονται από τον αξιόλογο Intel Core i7-1180G7 επεξεργαστή με 16GB RAM στο πλευρό του, ενώ τα δεδομένα σας μπορούν να φιλοξενηθούν στα 512GB του ταχύτατου SSD αποθηκευτικού χώρου. Και, φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του τριετούς ProSupport και Next Business Day Onsite Service.

Huawei MateBook E

Απίστευτα ελαφρύ (ζυγίζει μόλις 709 γραμμάρια) και εξαιρετικά λεπτό (7,9 χιλιοστά πάχος), το MateBook E ξεχωρίζει για την 2K OLED Real Colour FullView οθόνη των 12,6 ιντσών. Με επεξεργαστή Intel Core i5 11ης γενιάς, γραφικά Intel Iris Xe, 16 GB dual-channel RAM και 512GB PCle SSD δίσκου σάς επιτρέπει να είστε παραγωγικοί και λειτουργικοί, χωρίς περιορισμούς τόπου και χρόνου. Είτε ως ταμπλέτα σε συνδυασμό με το M-Pencil είτε ως laptop, αξιοποιώντας το Huawei Smart Magnetic πληκτρολόγιο, το MateBook E δίνει λύσεις!

MSI Summit E14 Flip Evo

Ως μέλος της πλατφόρμας ενισχυμένης παραγωγικότητας, φορητότητας και επιδόσεων, Intel Evo, το convertible της MSI φιλοξενεί έναν υπερσύγχρονο Intel Core i7-1280P επεξεργαστή, 16GB RAM και 1ΤΒ SSD δίσκο. Η QHD+ οθόνη αφής 14 ιντσών είναι συμβατή με τη γραφίδα MSI Pen, έχει δυνατότητα περιστροφής 360° και υπακούει στη «χρυσή» αναλογία 16:10. Το βάρος του Summit E14 Flip Evo δεν ξεπερνά τα 1,6 κιλά.

Asus ROG Flow Z1

Καλή η παραγωγικότητα, τα Excel, τα Word και τα Powerpoint, αλλά πού και πού χρειάζεται κι ένα σύγχρονο game, για να απογειώσει την εμπειρία χρήσης ενός φορητού υπολογιστή. Μπορεί η «2-σε-1» κατηγορία να μη μας έχει συνηθίσει σε gaming προτάσεις, μα η Asus μάς έχει συνηθίσει σε εκπλήξεις! Το ROG Flow Z13 GZ301 έρχεται με γραφικά που φέρουν την υπογραφή της NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti με 4GB GDDR6 αυτόνομης μνήμης. Η μνήμη του συστήματος ανέρχεται σε 16GB LPDDR5 RAM και ο NVMe PCIe 4.0 M.2 αποθηκευτικός χώρος αγγίζει το 1TB. «Θηριώδης» είναι και η CPU –η Intel Core i9-12900H– ενώ η 13,4” WUXGA οθόνη αφής τιμά τον gaming χαρακτήρα της συσκευής, υποστηρίζοντας refresh rate 120Hz.

Lenovo IdeaPad 5

Ποιος είπε πως όλα τα «2-σε-1» convertible κοστίζουν πάνω από 1.000 ευρώ; Σε μοναδική προσφορά εντοπίσαμε αυτή την περίοδο το 14IAU7 μοντέλο του Lenovo IdeaPad 5 που διαθέτει επεξεργαστή Intel Core i5-1234U με Iris Xe Graphics, 8GB RAM και 512GB SSD. Έρχεται με Windows 11 σε S mode που επιτρέπει εγκατάσταση εφαρμογών μόνο από το επίσημο app store της Microsoft για επιπρόσθετη ασφάλεια –περιορισμός που μπορείτε να καταργήσετε αν το επιθυμείτε.

Dell Latitude 3330

Ακόμα μια πρόταση «2-σε-1» από την Dell που κινείται σε επαγγελματικά επίπεδα επιδόσεων και εργονομίας. Η 13,3 ιντσών Full HD οθόνη αφής περιστρέφεται όπως σας εξυπηρετεί, προκειμένου το Latitude 3330 να μετατραπεί από laptop σε tablet ή σε εργαλείο παρουσιάσεων. Τον ρόλο του επεξεργαστή αναλαμβάνει ένας Intel Core i5-1155G7 11ης γενιάς με 8GB LPDDR4x RAM και 256GB M.2 SSD. Τα γραφικά επιμελείται η ενσωματωμένη Intel Iris Xe Graphics, η οποία, ωστόσο, σημειώνει αξιόλογες επιδόσεις, ακόμα και σε «ελαφρύ» gaming. Τέλος, τρία χρόνια ProSupport και Next Business Day Onsite Service θα σας απαλλάξουν από κάθε άγχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα