Τρίποδα: Τέλος στις «κουνημένες» φωτογραφίες

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πειραματιστείτε με τις χειροκίνητες ρυθμίσεις της κάμεράς σας είναι η σταθεροποίηση της φωτογραφικής μηχανής σε ένα «παραδοσιακό» και αξιόπιστο τρίποδο.   

Canon Hakuba Multi

Τραβήξτε σταθερές και καθαρές λήψεις, τοποθετώντας όπου θέλετε το εν λόγω τρίποδο, σε τραπέζι, στο έδαφος κ.λπ. ή έχοντάς το στα χέρια σας, ενώ βρίσκεστε εν κινήσει. Είναι αρκετά ελαφρύ, ώστε να το παίρνετε μαζί σας όπου πηγαίνετε.

Διαθέτει τρία επίπεδα επέκτασης αλλά και κατακόρυφο άξονα, ώστε να τοποθετήσετε το smartphone σας, την compact κάμερά σας, ή όποια άλλη συσκευή έχει βάρος έως 350gr.

Sentio TR-950

Ο αλουμινένιος κεντρικός άξονας και το βάρος των 1.900 γραμμαρίων μπορεί να αντέξει DSLR, mirrorless ή βιντεοκάμερες έως 8 κιλά, ενώ με τα αντιολισθητικά πόδια μπορείτε να τοποθετήσετε το τρίποδο άφοβα σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Με τους μηχανισμούς 3-Way Pan & Tilt μπορείτε να περιστρέψετε την κεφαλή όπως σας εξυπηρετεί. Ακόμα, διατίθενται τέσσερα διαφορετικά επίπεδα επέκτασης που κλειδώνουν σε όποιο σημείο θέλετε. Το ελάχιστο ύψος του εργαλείου είναι στα 48,5 εκατοστά, ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι τα 1,8 μέτρα αλλά και να μετατραπεί σε μονόποδο για καλύτερες λήψεις. Με τον μηχανισμό Quick Release θα μπορείτε να αλλάζετε τις μηχανές σας αρκετά εύκολα, χωρίς πολλές κινήσεις.

Hama Tripod Star 61


Με ελάχιστο ύψος 60 εκ., μέγιστο ύψος 153 εκ. και εύκολη ρύθμιση του ύψους των ποδιών έχετε τη δυνατότητα να ρυθμίσετε το τρίποδο, όπως σας βολεύει. Διαθέτει λαβή μεταφοράς, ενώ ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι ο γάντζος συγκράτησης, τον οποίο μπορείτε να δέσετε σε όποια σταθερή επιφάνεια επιθυμείτε, για να παραμένει πιο ασφαλής και σταθερός. Η 3D κεφαλή διαθέτει τον μηχανισμό Quick Release, για να αλλάζετε απευθείας και με ευκολία τη φωτογραφική σας, η οποία διαθέτει και κίνηση με τρεις κατευθύνσεις.

Esperanza EF108 Cedar

Το μικρό σε μέγεθος τρίποδο είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ κράμα αλουμινίου και η κεφαλή του έχει τη δυνατότητα περιστροφής κατά 360 μοίρες δεξιά-αριστερά ή πάνω-κάτω. Επιπλέον, περιέχει αλφάδι, για να ρυθμίζετε την κλίση που θέλετε. Το άνω σκέλος της βάσης αλλά και το κάθε πόδι ξεχωριστά μπορείτε να τα προσαρμόζετε στο ύψος που επιθυμείτε. Συγκεκριμένα, τα πόδια είναι πτυσσόμενα σε 3 επίπεδα, με το συνολικό ύψος να ξεπερνά το 1 μέτρο. Ακόμα, είναι αντιολισθητικά, για να μπορείτε να τοποθετείτε το τρίποδο σε όποια επιφάνεια θέλετε, είτε είναι λεία είτε τραχιά.

Hama Star 64

Νιώστε σαν επαγγελματίες με το παραπάνω τρίποδο και την τρισδιάστατη κεφαλή κλίσης που διαθέτει, την οποία μπορείτε να ρυθμίσετε για λήψεις τοπίου και πορτρέτου. Με τον μηχανισμό Quick Release μπορείτε να αλλάζετε τις φωτογραφικές σας μηχανές ή βιντεοκάμερες αρκετά γρήγορα, χωρίς να έχετε έξτρα αξεσουάρ. Σημειώνεται ότι το μέγιστο φορτίο που αντέχει το εργαλείο είναι έως 4.000 γραμμάρια. Το ελάχιστο ύψος του τρίποδου είναι 69 εκατοστά, ενώ μπορείτε να το επεκτείνετε μέχρι και 185 εκατοστά. Το τρίποδο, το οποίο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, διαθέτει και λαβή με γάντζο, για να μπορείτε να το κρατάτε σταθερό σε σκληρό έδαφος και σε δυνατούς ανέμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα