iPad 4: Τα πρώτα reviews

Τα πρώτα reviews του iPad 4 κυκλοφόρησαν αργά το βράδυ προσφέροντας μια πρώτη ματιά στην ανανεωμένη έκδοση του iPad που παρουσίασε η Apple στην εκδήλωση της 23ης Οκτωβρίου. Ουσιαστικά, η γενικότερη εντύπωση συνοψίζεται στο ότι πρόκειται για ένα πολύ γρηγορότερο iPad 3 με μικρές βελτιώσεις που όμως δεν αποτελεί υποχρεωτική αναβάθμιση για τους χρήστες

που αγόρασαν το νέο iPad τους τελευταίους οκτώ μήνες. Ναι, μπορεί να νιώθει κάπως περίεργα που αναβαθμίστηκε η συσκευή σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα για τα δεδομένα της Apple αλλά ουσιαστικά πρόκειται για μία μικρή αναβάθμιση τεχνικών χαρακτηριστικών εν όψει της γιορτινής περιόδου. Το iPad 3 παραμένει ακόμα ένα πολύ καλό tablet.

Δυστυχώς, οι reviewers δεν μπόρεσαν να επαληθεύσουν τα λεγόμενα της Apple περί διπλάσιας απόδοσης στον επεξεργαστή και τα γραφικά μιας και οι εφαρμογές και τα παιχνίδια δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα στον νέο A6X. Πρόσφατα benchmarks, ωστόσο, έδειξαν ότι σίγουρα ο A6X είναι ικανός για κάτι τέτοιο.

Ένα άλλο θέμα που άγγιξε μόνο το Engadget είναι το λεγόμενο heat-gate του iPad 3. Η συσκευή ομολογουμένως ζεσταινόταν περισσότερο σε σχέση με το iPad 2 σε σημείο που να το προσέξουν οι χρήστες και να διαμαρτύρονται. Φαίνεται ότι το iPad 4 δεν βελτιώθηκε σε αυτόν τον τομέα.

Κατά τ’ άλλα άλλη μια καλοδεχούμενη αλλαγή είναι η FaceTime κάμερα, η οποία πλέον είναι ικανή για τη λήψη βίντεο σε HD ποιότητα. Μην ξεχνάμε, επίσης, και τον νέο Lightning connector που παρόλο που είναι ανώτερος σε τεχνολογία από τον προηγούμενο 30-pin connector περιορίζεται ακόμα από την έλλειψη αξεσουάρ στην αγορά.

Τα πλήρη reviews:

TechCrunchTheVergeEngadgetSlashGearCNET

Σχολιασμός στο forum

iPhone Hellas - iPhone 5 iPad 3 iPod Touch NewsiPad 4: Τα πρώτα reviews

Keywords
Τυχαία Θέματα