Θα δηλώσει ένοχος για να αποφύγει τη φυλάκιση ο γιος του Μπάιντεν...


Ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, κατέληξε σε συμφωνία με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς για τις κατηγορίες ότι δεν πλήρωσε ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος και ότι κατείχε παράνομα όπλο, σύμφωνα με επιστολή στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Ντέλαγουερ, και θα δηλώσει ένοχος για φορολογικά αδικήματα, αλλά πιθανότατα θα αποφύγει τη φυλάκιση, μεταδίδει το Associated Press.

Ο...
Χάντερ Μπάιντεν θα δηλώσει ένοχος για πλημμεληματικού χαρακτήρα φορολογικά αδικήματα στο πλαίσιο της συμφωνίας που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη. Η συμφωνία θα τον απαλλάξει από τη δίωξη για την κατηγορία της παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου ως χρήστης ναρκωτικών, εάν τηρήσει τους όρους που έχουν θέσει οι εισαγγελείς. Το πρακτορείο ειδήσεων σχολιάζει πως είναι κάπως ασυνήθιστο να επιλύεται μια ομοσπονδιακή ποινική υπόθεση την ίδια στιγμή που οι κατηγορίες κατατίθενται στο δικαστήριο, αν και δεν είναι εντελώς ανήκουστο.
Η συμφωνία τερματίζει μια μακροχρόνια έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον δεύτερο γιο του Μπάιντεν, ο οποίος έχει αναγνωρίσει ότι πάλεψε με τον εθισμό μετά τον θάνατο του αδελφού του Μπο Μπάιντεν το 2015. Αποτρέπει επίσης μια δίκη που θα είχε απασχολούσε για μέρες ή ακόμα και εβδομάδες τον Λευκό Οίκο, που προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Άτομο που γνωρίζει την έρευνα είπε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα συνιστούσε αναστολή για τις φορολογικές επιβαρύνσεις, πράγμα που σημαίνει ότι ο Χάντερ Μπάιντεν δεν θα βρεθεί πίσω από τα κάγκελα. Αλλά η απόφαση να ακολουθήσει οποιαδήποτε συμφωνία εναπόκειται στον δικαστή.
Ο Κρίστοφερ Κλαρκ, δικηγόρος του Χάντερ Μπάιντεν, είπε σε μια δήλωση ότι κατανοούσε ότι η πενταετής έρευνα έχει πλέον επιλυθεί.
«Ξέρω ότι ο Χάντερ πιστεύει ότι είναι σημαντικό να αναλάβει την ευθύνη για αυτά τα λάθη που έκανε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου αναταραχής και εθισμού στη ζωή του», είπε ο Κλαρκ. «Ανυπομονεί να συνεχίσει την ανάρρωσή του και να προχωρήσει».
Τα νέα έρχονται καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου συνεχίζουν τις δικές τους έρευνες για σχεδόν κάθε πτυχή των επιχειρηματικών συναλλαγών του Χάντερ Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης πληρωμών στο εξωτερικό και άλλων πτυχών των οικονομικών του. Έρχεται επίσης λίγες μέρες μετά την απαγγελία κατηγορητηρίου εναντίον του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για κακή διαχείριση διαβαθμισμένων εγγράφων στην κατοικία του στη Φλόριντα, μια άλλη υπόθεση με ακόμη πιο δραματικές πολιτικές επιπτώσεις.
Ο Τζο Μπάιντεν έχει επίσης αντιμετωπίσει ερωτήσεις σχετικά με τις επιχειρηματικές συναλλαγές του γιου του και τον εθισμό στα ναρκωτικά.
«Ο Πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία αγαπούν τον γιο τους και τον υποστηρίζουν καθώς συνεχίζει να ανοικοδομεί τη ζωή του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του συμβούλου του Λευκού Οίκου.
Keywords
Τυχαία Θέματα