Δένδιας: Σε άλλη γραμμή με Μαξίμου για ελληνοτουρκικά

Σε γραμμή αυξημένης επαγρύπνησης και όχι εφησυχασμού και ήρεμων νερών που κινείται το Μαξίμου, εμφανίστηκε στη Βουλή ο Νίκος Δένδιας

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια της ασφάλειας που έχουν οι δυτικές χώρες, Εμείς, δυστυχώς, λέω πάντα, μην έρθει η κακιά η ώρα, αλλά μπορεί να έρθει η κακιά η ώρα», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και δεν έκρυψε την ανησυχία του. 

«Μπορεί να έρθει η κακιά η ώρα. Και βεβαίως η κακιά η ώρα δεν θα προέλθει από την Βόρεια Μακεδονία, το ποντίκι που βρυχάται

τις τελευταίες ημέρες», είπε για να προσθέσει, φωτογραφίζοντας την Τουρκία πως «θα προέλθει από μία χώρα με δεκαπλάσιο πιθανόν, ως προς το να προέλθει, μια χώρα με δεκαπλάσιο πληθυσμό, με τετραπλάσιο Α.Ε.Π. που σημαίνει ότι αν εμείς δεν αντιληφθούμε ότι πρέπει να είμαστε σε εκπληκτικά καλό επίπεδο, δεν θα τα καταφέρουμε, και έχουμε όλοι μια μεγάλη ευθύνη απέναντι σε αυτό».

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που προβλέπει μεταξύ άλλων την ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε πως τον διακατέχει «μια τεράστια αγωνία», δεν το έχει κρύψει, σημείωσε, καθώς «οι περισσότεροι από εσάς με ξέρετε πάρα πολλά χρόνια και ξέρετε ότι λέω αυτά που αισθάνομαι μέσα σε αυτή την αίθουσα».

Ο Νίκος Δένδιας ενέταξε το νομοσχέδιο στην προσπάθεια της Ελλάδας να επιβιώσει απέναντι στην υπαρξιακή απειλή. «Δεν θα τα καταφέρουμε αλλιώς. Γιατί δεν έχουμε τόσα χρήματα. Δεν είμαστε οι πιο πλούσιοι εμείς. Αντιμετωπίζουμε, ξαναλέω, μια χώρα με τετραπλάσιο ακαθάριστο εθνικό προϊόν. Εάν δεν δουλέψουμε με πολύ μεγάλη επιμέλεια, δεν θα τα καταφέρουμε. Και πρέπει να ξεκινήσουμε σήμερα. Και είμαστε πολλά χρόνια καθυστερημένοι. Πολλά χρόνια καθυστερημένοι», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Κεχαγιά για ακρίβεια: Υπεκφυγή η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν

Μητσοτάκης «καταγγέλλει» Άδωνι: Σεβόμαστε τις Πρεσπες – Προειδοποίηση στα Σκόπια για την ευρωπαϊκή προοπτική

Βασίλης Κόκκαλης για ΕΛΓΟ: Ο κ. Αυγενάκης να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική Δικαιοσύνη

Keywords
Τυχαία Θέματα