Διάγγελμα Πούτιν μετά την σαρωτική νίκη: «Η Ρωσία δεν εκφοβίζεται – Ένδειξη εμπιστοσύνης το εκλογικό αποτέλεσμα»

Η Ρωσία δεν θα αφεθεί να εκφοβισθεί ούτε να συντριβεί, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την ομιλία του μπροστά στην ομάδα της εκλογικής του εκστρατείας αφού ευχαρίστησε τους ρώσους πολίτες.

Στην ομιλία του, ο Πούτιν τόνισε πως «μικρή σημασία έχει ποιος θέλει να μας εκφοβίσει ή σε ποιο σημείο, μικρή σημασία έχει ποιος θέλει να μας συντρίψει ή σε ποιο σημείο, την θέληση και την συνείδησή μας. Κανείς ποτέ δεν πέτυχε να κάνει κάτι παρόμοιο στην ιστορία. Αυτό δεν λειτούργησε σήμερα και δεν θα λειτουργήσει στο μέλλον».

Σύμφωνα

με τον ρώσο πρόεδρο, τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν την «εμπιστοσύνη» των Ρώσων στην εξουσία και εκτίμησε ότι θα επιτρέψουν στην ρωσική κοινωνία να σταθεροποιηθεί και να ενισχυθεί.

«Έχουμε πολλούς συγκεκριμένους και σημαντικούς στόχους να φέρουμε εις πέρας. Τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν την εμπιστοσύνη των πολιτών της χώρας και την ελπίδα τους ότι θα κάνουμε όλα όσα προβλέπονται», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της Ρωσίας είναι να εκπληρώσει τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία και να ενισχύσει τον στρατό, προσθέτοντας ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να φέρει εις πέρας αυτήν την αποστολή και αυτούς τους στόχους που ο ίδιος και η κυβέρνησή του θεωρούν ότι αποτελούν προτεραιότητα.

«Οι ρωσικές δυνάμεις κερδίζουν έδαφος στην Ουκρανία κάθε μέρα και έχουν των πρωτοβουλία στο μέτωπο», συμπλήρωσε.

Η Ρωσία, διευκρίνισε, θα πρέπει να σκεφθεί με ποιον θα μπορούσε να συνομιλήσει για την πιθανότητα ειρήνης στην Ουκρανία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν αποτελεί επιλογή.

Πάντως, ξεκαθάρισε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες σχετικά με την γαλλική πρόταση για εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά τόνισε πως για να γίνει αυτό πρέπει να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα της Ρωσίας στο μέτωπο.

Επιπλέον, ο Πούτιν ανέφερε ότι είχε συμφωνήσει σε ανταλλαγή κρατουμένων στην οποία περιλαμβανόταν ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι και σημείωσε πως «είναι λυπηρό που πέθανε».

Ο βασικός όρος για την ανταλλαγή ήταν ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι δεν θα επέστρεφε στην Ρωσία.

Τέλος, επεσήμανε πως η διαμαρτυρία εναντίον του που οργανώθηκε από την αντιπολίτευση κατά την εκλογική διαδικασία δεν είχε αποτέλεσμα και υποστήριξε ότι «οι άνθρωποι που εμπόδισαν άλλους ανθρώπους να ψηφίσουν με πράξεις βανδαλισμού θα πρέπει να τιμωρηθούν».

Υπενθυμίζεται πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία, η οποία διεξήχθη στη Ρωσία με στόχο την ανανέωση της προεδρικής του θητείας, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.

Ειδικότερα, η ρωσική εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε ότι ο κυρίαρχος του Κρεμλίνου συγκεντρώνει το 87,97% μετά την καταμέτρηση του 24% των ψήφων.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του exit poll του κρατικού ινστιτούτου Vtsiom από την κρατική τηλεόραση που τοποθετούσε την επίδοση του Πούτιν στο 87%.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, η συμμετοχή ξεπέρασε τα επίπεδα του 2018.

Λευκός Οίκος: «Οι εκλογές δεν είναι προφανώς ούτε ελεύθερες, ούτε δίκαιες»

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές εκλογές «δεν είναι προφανώς ούτε ελεύθερες, ούτε δίκαιες», δεδομένου ότι ο Πούτιν έχει φυλακίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και εμπόδισε άλλους να είναι υποψήφιοι εναντίον του, σχολιάζοντας την εκλογική διαδικασία με μία και μοναδική πιθανή έκβαση που ολοκληρώθηκε στην Ρωσία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η «απομίμηση εκλογών» στην Ρωσία στερείται νομιμοποίησης.

«Είναι σαφές για ολόκληρο τον κόσμο ότι το πρόσωπο αυτό, όπως έχει συμβεί συχνά στην Ιστορία, είναι απλώς μεθυσμένο από την εξουσία και κάνει τα πάντα για να κυριαρχεί αιωνίως», δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος σε μήνυμα που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

Αλλά και η ομάδα του ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσε ότι η επίδοση του Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

«Τα κατασκευασμένα για τον Πούτιν ποσοστά δεν έχουν προφανώς καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν αξίζει τον κόπο να σχολιασθούν», έγραψε στο Twitter ο Λεονίντ Βολκόφ, ο στενότερος συνεργάτης του Αλεξέι Ναβάλνι, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της ρωσικής εκλογικής επιτροπής.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον κατήγγειλε την απουσία «ελεύθερων και δίκαιων εκλογών» στην Ρωσία. Ειδικότερα, μέσω ανάρτησή τους στο Χ (πρώην Twitter), ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών κατήγγειλε «την παράνομη οργάνωση εκλογών στο ουκρανικό έδαφος, την απουσία επιλογής για τους ψηφοφόρους και την απουσία ανεξάρτητου ελέγχου (της εκλογικής διαδικασίας) από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη».

Στην Βαρσοβία, το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «οι προεδρικές εκλογές στην Ρωσία δεν είναι νόμιμες, ελεύθερες και δίκαιες» και πως «η ψηφοφορία διεξήχθη σε πλαίσιο βαριάς καταστολής».

Διαβάστε επίσης:

Τζόρτζια Μελόνι: Χάκαραν το προφίλ της στο Instagram

Βρετανία: Εξοργιστικό περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης – Ανήλικος υποχρεώνει αγόρι να του φιλήσει τις μπότες (Video)

Ρωσία – exit poll: Ξανά πρόεδρος ο Πούτιν με ποσοστό 87,97% – Έντονη η αντίδραση του Λευκού Οίκου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διάγγελμα Πούτιν, Η Ρωσία, – Ένδειξη,diangelma poutin, i rosia, – endeixi