Γιατί το Μαξίμου καλύπτει τον Βαρτζόπουλο – Η σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά και η απειλή Βελόπουλου

Κύμα οργής έχει ξεσηκώσει η κάλυψη που προσφέρει η κυβέρνηση στον υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο για τις δηλώσεις που έκανε περί γυναικοκτονίας, λέγοντας ότι ως πράξη έχει μία βιολογική βάση. «Είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό» καθώς «κυνηγάει τροφή», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός ενώ σε άλλο σημείο επεσήμανε ότι «το θηλυκό είναι για να τίκτει».

Η αλήθεια είναι ότι ο υφυπουργός με δήλωσή του επιχείρησε να ανασκευάσει τα όσα είπε, οι εντυπώσεις ωστόσο που δημιουργήθηκαν από την αρχική δήλωση ήταν αρνητικές και σοβαρές. 

Η κυβέρνηση ωστόσο από την πρώτη

στιγμή υπεραμύνθηκε με την λογική ότι ο κ. Βαρτζόπουλος εξέφρασε την επιστημονική του άποψη ως ψυχίατρος, ενώ στην συνέχεια έδωσε διευκρινίσεις.  

Η αλήθεια είναι ότι τη συγκεκριμένη στιγμή η κυβέρνηση δεν θα θέλει να ανοίξει ένα νέο θέμα με την αποπομπή ενός ακόμα κυβερνητικού στελέχους αν και αντιλαμβάνεται ότι η δήλωση υφυπουργού υγείας έχει εξοργίσει το κεντροδεξιό ακροατήριο αλλά και γενικότερα στην κοινωνία. 

Γι’ αυτό άλλωστε προσπαθεί να ροκανίσει τον χρόνο μέχρι να μπούμε στις μέρες της μεγάλης κατάνυξης, προκειμένου τα κόμματα της αντιπολίτευσης να σταματήσουν να πιέζουν για την αποπομπή του Δημήτρη Βαρτζόπουλου!  

Το γεγονός ακόμα ότι ο υφυπουργός είναι (ή τουλάχιστον ήταν μέχρι να ψηφίσει το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών) στενός φίλος και πρώην συνεργάτης του Αντώνη Σαμάρα περιπλέκει τα πράγματα καθώς το Μέγαρο Μαξίμου δεν θα ήθελε να ανοίξει ένα νέο θέμα με την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού.

Επιπλέον ο κ. Βαρτζόπουλος με την ιδεολογική προέλευση από τη σκληρή δεξιά, προέρχεται από τη βόρεια Ελλάδα, όπου σαρώνει ο Κυριάκος Βελόπουλος και δεν υπάρχει πολυτέλεια να υπάρξει κι άλλα ρήγμα με το παραδοσιακό τμήμα της εκλογικής βάσης της ΝΔ.

Έτσι χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαριδάκης κινήθηκε πάνω σε τεντωμένο σκοινί ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι προκειμένου να ξεφύγει από το θέμα… έριξε την μπάλα στην εξέδρα κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ποινές στο Μάτι!!!

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας λέγοντας, «έκανε μία ανάλυση με την επιστημονική ιδιότητα του ως ψυχίατρος. Μετά τις αντιδράσεις -που είναι δικαιολογημένες σε ένα βαθμό, λόγω παρερμηνείας – έσπευσε να εξηγήσει τι είπε και με ποια ιδιότητα», προσθέτοντας ότι «δεν είχε καμία διάθεση – είναι προφανές – να υποτιμήσει τις γυναίκες. Έκανε μία επιστημονική ανάλυση συγκεκριμένη».

Προκειμένου πάντως να κατευνάσει την οργή που υπάρχει στην κοινωνία εξαιτίας αυτών των δηλώσεων ο Παύλος Μαρινάκης έκανε μία γενικόλογη σύσταση επισημαίνοντας ότι «είναι αλήθεια, πως όσοι έχουμε ένα δημόσιο αξίωμα πρέπει να είμαστε διπλά και τριπλά προσεκτικοί και ακριβείς στις διατυπώσεις μας». 

Με αφορμή ωστόσο ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε την απομάκρυνση του υπουργού ο Παύλος Μαρινάκη απάντησε ότι «ο κ. Κασσελάκης ζητά αποπομπή ενός υπουργού για μία επιστημονική τοποθέτηση -που έπρεπε βέβαια να επεξηγηθεί – όταν ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα για την ανθρωποκτονία και από ισόβια το έβαλε και μέχρι 15 χρόνια».

Διαβάστε επίσης:

Βαρτζόπουλος: Σάλος με τις σκοταδιστικές δηλώσεις του περί γυναικοκτονιών – Όταν έλεγε «ναι» σε πλαστικές σφαίρες από την αστυνομία

Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση αποκλειστικά υπεύθυνη για την ακρίβεια» – Επίσκεψη σε Λαχαναγορά του Ρέντη και Πειραιά

Στέφανος Κασσελάκης: Θα καταθέσει στεφάνι στο Σκοπευτήριο Καισαριανής την Πρωτομαγιά

Keywords
Τυχαία Θέματα