Η… μακρά περιοδεία του Κουτσούμπα ανά τον κόσμο – Κι ας καταψήφισε το ΚΚΕ την επιστολική ψήφο

Το ΚΚΕ ήταν από τα πρώτα κόμματα που αντιτάχθηκε στο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο, σχολιάζοντας πως η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το πεδίο για παρατυπίες.

Όταν ήρθε σε ψήφιση τη Βουλή το καταψήφισε μάλιστα, διατυπώνοντας τις ισχυρές ενστάσεις του. Από τη στιγμή όμως που η επιστολική ψήφος έγινε νόμος του κράτους και θα ισχύσει στις ευρωεκλογές το ΚΚΕ ήταν υποχρεωμένο να

προσαρμόσει τη στρατηγική του ανάλογα. Γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις 9 Ιουνίου, κάνει μία από τις πιο δυνατές καμπάνιες στους ομογενείς, με πρωταγωνιστή μάλιστα στον ίδιο τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος έχει επικεντρωθεί στις περιοδείες του στο εξωτερικό.

Μάλιστα, ο ΓΓ του ΚΚΕ, ξεπέρασε κατά πολύ σε διάρκεια την περιοδεία του σε ΗΠΑ και Καναδά τους Μητσοτάκη και Κασσελάκη (κάθισαν από 3 ημέρες έκαστος), καθώς βρέθηκε στη Βόρεια Αμερική για μία ολόκληρη εβδομάδα – ρίχνοντας και ένα… ζεϊμπέκικο σε μία εκδήλωση.

Η καμπάνια του συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα για άλλες τρεις ημέρες, αυτή τη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους καθώς θα ταξιδέψει στην Γερμανία.

Λογική επιλογή βέβαια, αφού πάει σε μια χώρα όπου το ελληνικό στοιχείο είναι κάτι παραπάνω από έντονο, όπως και στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Αυτές οι χώρες μαζί με την Βρετανία και την Αυστραλία έχουν πολύ μεγάλο αριθμό ομογενών και λογικό είναι να στοχεύει εκεί σε υποψήφιους ψηφοφόρους. Άγνωστο βέβαια προς το παρόν, αν σκοπεύει να συνεχίζει την εκστρατεία του εκτός συνόρων όσο πλησιάζουμε στη μέρα της κάλπης.

Διαβάστε επίσης:

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό (photos)

Πολάκης κατά πάντων μετά την απόσυρση του εμβολίου της Astra Zeneca

Δήμος διαγράφει τα χρέη των πολιτών του… αλλά στην Ολλανδία

Keywords
Τυχαία Θέματα