Καιρός: Μετά την κακοκαιρία, έρχεται καύσωνας – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα – Πότε αλλάζει το σκηνικό (Videos)

Μπορεί η κακοκαιρία να είναι προ των πυλών της χώρας μας, αλλά στη συνέχεια αναμένεται καύσωνας με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος στην εκμπομπή Live News, την Παρασκευή (10/5) και το Σάββατο (11/5) αναμένονται βροχές, τοπικές καταιγίδες και αφρικανική σκόνη σε μεγάλο μέρος της χώρας. Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι περισσότερο έντονα σε Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία και Κρήτη

όπου θα εκδηλωθούν έντονες καταιγίδες.

Η αφρικανική σκόνη επιστρέφει και θα πλήξει την χώρα, ενώ θα παρατηρηθεί και πτώση θερμοκρασίας.

Στη συνέχεια όμως ο καιρός θα ακολουθήσει εντελώς διαφορετική πορεία και από τις 15 Μαίου, ο καύσωνας θα κάνει την εμφάνισή του καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και θα φτάσουν μέχρι τους 35 βαθμούς.

Πότε θα επηρεαστεί η Αττική

Συννεφιασμένος είναι σήμερα ο καιρός στην Αττική, όπως και στη Θεσσαλονίκη. Στην Αττική υπάρχει η πιθανότητα για ασθενείς λασποβροχές την Πέμπτη, όμως περισσότερο θα βρέξει την Παρασκευή.

Πάντως, σύμφωνα με το windy, περισσότερες καταιγίδες θα έχουμε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Αττική.

Κολυδάς: «Καμπανάκι» για 5 περιοχές

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς κάνει λόγο για έντονες καταιγίδες τα ξημερώματα προς Παρασκευή σε πέντε περιοχές.

«Τα φαινόμενα τη νύχτα προς την Παρασκευή θα ενταθούν στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τη βορειοανατολική Στερεά» αναφέρει με ανάρτησή του στο Χ, την οποία συνοδεύει από χάρτη που καταγράφει την πορεία των φαινομένων.

Για την αφρικανική σκόνη ο κ. Κολυδάς σημείωσε ότι «την Πέμπτη και την Παρασκευή θα έχουμε ασθενή έως μέτρια μεταφορά Σαχαριανής σκόνης προς την περιοχή μας» και ότι «η μεταφορά της σκόνης στα κατώτερα και μέσα ύψη της τροπόσφαιρας δεν θα διατηρηθεί αιωρούμενη στην ατμόσφαιρα, καθώς σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις θα παρασυρθεί θα πέσει και θα σημειωθούν λασποβροχές κυρίως στα νότια.

Η πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή

Αρχικά στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό κατά τόπους στη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη βορειοδυτική χώρα, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 19 με 22 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για το Σάββατο

Ο καιρός προβλέπεται άστατος με αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Βροχές θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και από τις προμεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τοπικά τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Κυριακή

Ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τοπικούς όμβρους στα ορεινά.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο και τα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά 3 με 5 μποφόρ, στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Διαβάστε επίσης:

Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο στις δεξαμενές Βασιλειάδη – Άμεση επέμβαση από το πλήρωμα που την έσβησε

Στον… Θεό η τιμή του καφέ: Στα 3 ευρώ ο φρέντο με τις νέες ανατιμήσεις

Εργατικό δυστύχημα στην Ορεστιάδα: Εργάτης καταπλακώθηκε από μηχάνημα 7 τόνων – Δεν υπήρχε γερανός να το σηκώσει

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καιρός, Μετά, – Πού, – Πότε, Videos,kairos, meta, – pou, – pote, Videos