Κακοκαιρία Ciaran: Τουλάχιστον 16 νεκροί και μεγάλες καταστροφές στη Δυτική Ευρώπη (Video)

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κεντρική περιοχή της Τοσκάνης, ανακοίνωσαν οι ιταλικές Αρχές την Παρασκευή (03/11), κηρύσσοντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς οι μετεωρολόγοι ανέφεραν βροχοπτώσεις ρεκόρ εξαιτίας της κακοκαιρίας Ciaran.

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα ανοικτά των ακτών της Πορτογαλίας την Παρασκευή (03/11), όταν ένα γιοτ προσάραξε βόρεια της Λισαβόνας που επλήγη από ισχυρούς κυματισμούς, όπως αναφέρει η αγγλόφωνη έκδοση του France

24.

Στην Ιταλία, οι υπηρεσίες διάσωσης κλήθηκαν σε δεκάδες περιστατικά σε ολόκληρη την Τοσκάνη για να βοηθήσουν τους οδηγούς που είχαν εγκλωβιστεί σε πλημμυρισμένες σήραγγες ή είχαν εγκλωβιστεί από δέντρα που έριξαν οι άνεμοι.

Ο κυβερνήτης της Τοσκάνης δήλωσε ότι μεταξύ των νεκρών στις καταιγίδες της Ιταλίας συμπεριλαμβάνεται ένας 85χρονος άνδρας που βρέθηκε πνιγμένος στο ισόγειο του σπιτιού του στο Μοντεμούρλο, βορειοδυτικά της Φλωρεντίας. «Αυτό που συνέβη απόψε στην Τοσκάνη έχει ένα όνομα: Κλιματική αλλαγή», έγραψε ο κυβερνήτης της περιοχής στο X.

Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, ανακοίνωσε ένα αρχικό πακέτο κρατικής βοήθειας ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ για την περιοχή, καθώς επιβεβαίωσε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ταχεία χρηματοδότηση και τους πόρους.

Ισχυροί άνεμοι στη Γαλλία

Δέντρα που κόπηκαν από θυελλώδεις ανέμους προκάλεσαν αρκετούς από τους άλλους θανάτους στην Ευρώπη. Στη Γάνδη του Βελγίου, την Πέμπτη (02/11), ένα πεντάχρονο αγόρι από την Ουκρανία και μια 64χρονη γυναίκα σκοτώθηκαν από πτώση κλαδιών.

Μάλιστα, πτώση δέντρων είχε προκαλέσει και τον θάνατο ενός οδηγού φορτηγού μέσα στο όχημά του στη βόρεια Γαλλία. Επίσης, ένας άνδρας στην ολλανδική πόλη Venray, μια γυναίκα στη Μαδρίτη και ένα άτομο στη Γερμανία έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της κακοκαιρίας Ciaran.

Ακυρώσεις πτήσεων και αναστολή δρομολογίων

Στη νότια Αγγλία, εκατοντάδες σχολεία έκλεισαν την Πέμπτη (02/11), καθώς έπνεαν άνεμοι με 135 χλμ/ώρα. Ακόμα, στο νησί Τζέρσεϊ της Μάγχης, οι κάτοικοι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς ριπές ανέμου που έφταναν τα 164 χλμ/ώρα, προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τα αεροπορικά, σιδηροδρομικά και ακτοπλοϊκά δρομολόγια ακυρώθηκαν και σημειώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις σε πολλές χώρες. Περισσότερες από 200 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ, έναν σημαντικό ευρωπαϊκό κόμβο. Τέλος, στην Ισπανία περισσότερες από 80 πτήσεις ακυρώθηκαν σε 11 αεροδρόμια και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια ανεστάλησαν, την Πέμπτη (02/11), στα βορειοδυτικά.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Video με εκπαιδευμένα σκυλιά του IDF να κυνηγούν ένοπλους της Χαμάς – Νέο τελεσίγραφο Ισραήλ στους άμαχους

Η αποσταθεροποιητική λειτουργία των «άκρων»

Ιταλία: Σύγχρονη «Μήδεια» έπνιξε τα μωρά της γιατί δεν άντεχε να τα ακούει να κλαίνε

Keywords
Τυχαία Θέματα