Κολούμπια: Στα άκρα η σύγκρουση καθηγητών και προέδρου – Πρόταση μομφής εναντίον του γιατί κάλεσε την Αστυνομία για τους φοιτητές

Πρόταση μομφής κατά του προέδρου του Κολούμπια Minouche Shafik γιατί κάλεσε την Αστυνομία για να σπάσει την κατάληψη των φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών και φοιτητών καταθέτει η ένωση καθηγητών του Πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της, η Αμερικανική Ένωση Καθηγητών του Πανεπιστημίου (AAUP) επέκρινε την απόφαση του Shafik, του διοικητικού συμβουλίου του πανεπιστημίου και άλλων αξιωματούχων του Κολούμπια να καλέσουν αστυνομικούς της Νέας Υόρκης για να απομακρύνουν τις φοιτητικές διαμαρτυρίες στις 30 Απριλίου.

BREAKING @columbia

AAUP calls for a vote of no confidence in Pres. Shafik and the whole university administration pic.twitter.com/SWDdp1redx

Jennifer S. Hirsch #BlackLivesMatter (@JenniferSHirsch) May 2, 2024

Αυτά τα αδικήματα κορυφώθηκαν με την τρομακτική επίθεση της αστυνομίας εναντίον των φοιτητών μας, η οποία τώρα με ντροπή προβάλλεται για να τη δει όλος ο κόσμος», έγραψε η ένωση, προσθέτοντας ότι φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό παραμένουν αποκλεισμένοι από την πανεπιστημιούπολη.

«Η ψήφος δυσπιστίας είναι ο μόνος τρόπος για να ξεκινήσουμε την ανοικοδόμηση της διαλυμένης κοινότητάς μας και να αποκαταστήσουμε τις βασικές αξίες του Πανεπιστημίου, όπως η ελευθερία του λόγου, το δικαίωμα στην ειρηνική συνάθροιση και η κοινή διακυβέρνηση», λένε.

If this were China , the western media would be screaming about authoritarianism and clamoring for sanctions or military intervention.

But this isn’t China. It’s Columbia University.pic.twitter.com/Qc3MllC0TM

— Danny Haiphong (@SpiritofHo) May 1, 2024

Η έκκληση για ψήφο δυσπιστίας στο Κολούμπια έρχεται λίγες ημέρες μετά την ήττα της προέδρου του Μπάρναρντ, Λόρα Ρόζενμπουρι, σε μια ψηφοφορία δυσπιστίας σε όλη τη σχολή, την πρώτη στην ιστορία του κολεγίου, όπως ανέφερε η Columbia Daily Spectator.

Πάνω από 2.000 συλλήψεις σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ


Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 200 άτομα συνελήφθησαν την Πέμπτη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA), αναφέρει τώρα το Associated Press, ανεβάζοντας τον εθνικό συνολικό αριθμό των συλλήψεων σε περισσότερες από 2.000 σε δεκάδες πανεπιστημιουπόλεις από τότε που η αστυνομία εκκαθάρισε καταυλισμό στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στις 30 Απριλίου.

Διαδηλώσεις και συλλήψεις έχουν σημειωθεί σχεδόν σε κάθε γωνιά της χώρας, και τα τελευταία 24ωρα κυρίως στο UCLA, όπου αστυνομικοί με εξοπλισμό των ΜΑΤ κατέκλυσαν διαδηλωτές, αφαίρεσαν οδοφράγματα και άρχισαν να διαλύουν τον οχυρωμένο καταυλισμό των διαδηλωτών.


Ο αρχιφύλακας Αλεχάντρο Ρούμπιο της Τροχαίας της Καλιφόρνια, επικαλούμενος στοιχεία από το τμήμα του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες, δήλωσε ότι οι 200 συλληφθέντες την Πέμπτη κρατήθηκαν στο συγκρότημα των φυλακών της κομητείας κοντά στο κέντρο του Λος Άντζελες και το UCLA θα καθορίσει τυχόν κατηγορίες.

Προκαλεί ο Μπάιντεν: Να επικρατήσει η τάξη, δεν είμαστε άναρχη χώρα

Η ελεθερία του λόγου και το κράτος δικαίου θα πρέπει να γίνονταν σεβαστά στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στα πανεπιστήμια για τον πόλεμο στη Γάζα, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, την ώρα που οι διαδηλώσεις των φοιτητών στα κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια κατά του πολέμου στη Γάζα και η ακραία καταστολή τους από την Αστυνομία ξυπνούν μνήμες Βιετνάμ.

«Δεν είμαστε ένα αυταρχικό κράτος που φιμώνει τους ανθρώπους και καταστέλλει τη διαφωνία. Αλλά δεν είμαστε ούτε μια άναρχη χώρα. Είμαστε μια κοινωνία των πολιτών. Και πρέπει να επικρατήσει η τάξη», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, αφού η κυβέρνησή του έδειξε για μία ακόμη φορά το πραγματικό πρόσωπό της, στέλνοντας την αστυνομία να διαλύσει τους φοιτητές που παρέμεναν συγκεντρωμένοι στο UCLA, συμμετέχοντας στο φοιτητικό κίνημα κατά του πολέμου του Ισραήλ και της σφαγής που συντελείται σε βάρος των Παλαιστινίων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Μπάιντεν είπε ότι οι διαδηλώσεις στις πανεπιστημιουπόλεις δεν τον ανάγκασαν να επανεξετάσει την πολιτική του στο Μεσανατολικό.

Οι Αμερικανοί πολίτες έχουν το δικαίωμα να ακουστούν, αλλά πρέπει να τηρείται ο νόμος, επέμεινε. Η καταστροφή περιουσιών, η απειλή σε βάρος άλλων ανθρώπων δεν είναι μια ειρηνική διαμαρτυρία, συνέχισε, τονίζοντας ότι υπάρχει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, όχι όμως και το δικαίωμα να προκαλεί κανείς χάος.

Ο Μπάιντεν υπογράμμισε επίσης ότι ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε στην Αμερική.

Όταν ρωτήθηκε αν θα πρέπει να παρέμβει η Εθνοφρουρά για να καταστείλει τις διαδηλώσεις, απάντησε αρνητικά.

Ημέρες Βιετνάμ

Εδώ και δύο εβδομάδες, οι ενέργειες υποστήριξης στους Παλαιστινίους της Γάζας πολλαπλασιάζονται σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια, από την Καλιφόρνια μέχρι τα μεγάλα πανεπιστήμια στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, φέρνοντας στον νου τις διαδηλώσεις κατά του πολέμου στο Βιετνάμ.

Οι φοιτητές καλούν τα πανεπιστήμιά τους να διακόψουν τις γέφυρες με χορηγούς ή επιχειρήσεις που σχετίζονται με το Ισραήλ και καταγγέλλουν την υποστήριξη της Ουάσινγκτον στο Ισραήλ.

Αντίθετα με άλλα πανεπιστήμια, το Πανεπιστήμιο Μπράουν στην Πολιτεία Ρόουντ Άιλαντ ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τους διαδηλωτές. Αυτή προβλέπει τη διάλυση του καταυλισμού τους με αντάλλαγμα μια ψηφοφορία στο πανεπιστήμιο τον Οκτώβριο για μια ενδεχόμενη αποεπένδυση “‘εταιριών που καθιστούν πιθανή και επωφελούνται από τη γενοκτονία στη Γάζα'”.

Οι εικόνες αστυνομικών με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων που επεμβαίνουν στις πανεπιστημιουπόλεις έκαναν τον γύρο του κόσμου και προκαλούν έντονες αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο, έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές σε μια πολωμένη χώρα.

Αναβρασμός στα πανεπιστήμια για τη Γάζα και απροκάλυπτη καταστολή

Με την επίθεση πάνοπλων αστυνομικών της αστυνομίας εθνικών οδών και του Σερίφη του Λος Άντζελες ολοκληρώθηκε νωρίτερα η βίαιη εκκένωση του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA) στις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της εφόδου, η αστυνομία χρησιμοποίησε κρότου λάμψης, σφαίρες από καουτσούκ, ενώ πάνω από 100 άτομα έχουν συλληφθεί.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ που επιχειρεί να προστατεύσει τον Νετανιάχου με κάθε τρόπο, τώρα έχει επιστρατεύει την ωμή και απροκάλυπτη καταστολή σε κάθε φωνή που διαμαρτύρεται για την σφαγή στη Γάζα, με τους φοιτητές ωστόσο να ξεκαθαρίζουν πως «ο αγώνας δεν έχει τελειώσει και θα συνεχιστεί».

Police tear down tents at UCLA. 5:00am pic.twitter.com/mCMlcU11Zj

— Sergio Olmos (@MrOlmos) May 2, 2024

Η αστυνομία άρχισε σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) να απομακρύνει τα οδοφράγματα που είχαν στήσει φοιτητές υπέρ των Παλαιστινίων στο UCLA, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

JUST IN: Police dismantle fortified pro-Palestinian encampment at the University of California, Los Angeles (UCLA) campus. WATCH pic.twitter.com/9gJgZBAeX3

— Simon Ateba (@simonateba) May 2, 2024

Οι δυνάμεις της τάξης, με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων, έλαβαν θέση απέναντι από τους φοιτητές που έφεραν ομπρέλες ή λευκά κράνη σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα, απομάκρυναν κιγκλιδώματα και ξύλα και προχώρησαν σε προσαγωγές πάνω από 100 διαδηλωτών αφού τους ξυλοκόπησαν άγρια

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές προσήχθησαν ένας προς έναν και τους πέρασαν χειροπέδες. Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί διέλυσαν τις ξύλινες παλέτες και τις πλάκες κοντραπλακέ ενός οδοφράγματος γύρω από τον καταυλισμό και έλυσαν τα αντίσκηνα.

In pictures: Police storm UCLA protest encampment https://t.co/VPz851IUeS pic.twitter.com/ILWpm34ysQ

Reuters Pictures (@reuterspictures) May 2, 2024

Η έφοδος έγινε στο Diskson Court, όπου βρισκόταν ο κύριος καταυλισμός. Οι φοιτητές μιλούν για γενοκτονία στη Γάζα και ζητούν «Ελευθερία στην Παλαιστίνη».

Royce Hall was left covered in graffiti after police cleared the encampment. Phrases painted on the walls included "Divest from genocide" and "Free Gaza." pic.twitter.com/tK1ZzVt7Te

— Daily Bruin (@dailybruin) May 2, 2024

Οι φωτογραφίες δείχνουν δεκάδες διαδηλωτές, με δεμένα τα χέρια, να παρατάσσονται στο πάτωμα, δίπλα σε δύο λεωφορεία της αστυνομίας.

Heavily-Armored CHP Riot Police have finally Broken Through the Makeshift Barricades surrounding the Pro-Hamas Encampment at UCLA, with Dozens of Rioters being Arrested. Police are now able to Storm the Encampment without any kind of Hinderance besides Interference from the… pic.twitter.com/8q7HbRwL0d

— OSINTdefender (@sentdefender) May 2, 2024

Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, ακούστηκαν δεκάδες εκρήξεις από εκρηκτικά κρότου λάμψης ή χειροβομβίδες αναισθητοποίησης και λαστιχένιες σφαίρες που έριξε η αστυνομία. Σοκαριστικά βίντεο από μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες με τις αστυνομικές δυνάμεις να πυροβολούν εν ψυχρώ κατά των φοιτητών με πλαστικές σφαίρες.

Police aim impact munitions at woman at point blank range 4:43am pic.twitter.com/c3dJ00tM7C

— Sergio Olmos (@MrOlmos) May 2, 2024

#UCLA
Shocking video!!!
Police in direct shooting of #students with rubber bullets pic.twitter.com/Luq4tWGU0u

— PAME Greece International (@PAME_Greece) May 2, 2024

#UCLA
DISGRACE!

Police shoots in cold blood using rubber bullets against peaceful #students pic.twitter.com/bOILC0zq9o

— PAME Greece International (@PAME_Greece) May 2, 2024

Police are shooting rubber bullets at UCLA student kids: "I can tell you from doing stories about rubber bullets, they are extremely painful. If they hit your leg, your arm, they could break your arm." pic.twitter.com/OX2piXMV7o

— HalalFlow (@halalflow) May 2, 2024

Σύμφωνα με το Reuters οι διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων κρατούσαν αυτοσχέδιες ασπίδες και ομπρέλες, προσπάθησαν να εμποδίσουν την έφοδο των αστυνομικών, φωνάζοντας «σπρώξτε τους πίσω» και αναβόσβηναν φωτεινά φώτα στα μάτια τους.

Police physically push protestors back. 5:08am pic.twitter.com/KJ0QbjWnDq

— Sergio Olmos (@MrOlmos) May 2, 2024

LAPD Riot Police attempt to storm the anti-Israel encampment at UCLA.

Police are clashing with protesters, who refuse to move as they attempt to remove their shields.

Multiple injuries reported at the scene. pic.twitter.com/i9ViKN2kgw

— 南洋辉叔 Uncle Hui (@alexcmhwee) May 2, 2024

Police stormed Gaza Solidarity encampment and attacked and arrested several students at #UCLA#SolidarityWithGaza pic.twitter.com/dE7s8gQD3k

— Fatima Azzahra Alhalaoui | فاطمة الزهراء الحلوي (@fzhalaoui) May 2, 2024

Όπως ανακοίνωσε το UCLA, σήμερα και αύριο τα μαθήματα θα γίνουν διαδικτυακά, ενώ οι εργαζόμενοι καλούνται να εργάζονται εξ αποστάσεως, καθώς το πανεπιστήμιο είπε σε όλους να αποφεύγουν την περιοχή του Dickson Court and Plaza.

UCLA : Police breach hallway barricade to clear the area of protestors and barricades. Arrests being made. pic.twitter.com/rDmRiHp3vz

— Anthony Cabassa (@AnthonyCabassa_) May 2, 2024

UNBELIEVABLE!

The moment when #students of #UCLA block police invasion team and force them to retreat! pic.twitter.com/yVWq3X9tKY

— PAME Greece International (@PAME_Greece) May 2, 2024

ABD POLİSİ GAZZE'YE DESTEK KAMPINI DAĞITTI

UCLA kampüsünde Filistin destekçisi çok sayıda öğrenci gözaltına alındıhttps://t.co/Wf9E5wQPXb

Foto: Reuters pic.twitter.com/R7auFApqet

NTV Dünya (@NTV_Dunya) May 2, 2024

JUST IN: Police dismantle fortified pro-Palestinian encampment at the University of California, Los Angeles (UCLA) campus. WATCH pic.twitter.com/9gJgZBAeX3

— Simon Ateba (@simonateba) May 2, 2024

LAPD Riot Police attempt to storm the anti-Israel encampment at UCLA.

Police are clashing with protesters, who refuse to move as they attempt to remove their shields.

Multiple injuries reported at the scene. pic.twitter.com/i9ViKN2kgw

— 南洋辉叔 Uncle Hui (@alexcmhwee) May 2, 2024

Police are shooting rubber bullets at UCLA student kids: "I can tell you from doing stories about rubber bullets, they are extremely painful. If they hit your leg, your arm, they could break your arm." pic.twitter.com/OX2piXMV7o

— HalalFlow (@halalflow) May 2, 2024

#BREAKING UCLA : The entire barricades and wall have been torn down, and the Riot police are arresting students who were defending themselves prior. There are fewer students now, but 100s remain to wait the Riot Police out.

Almost dawn. #uclaprotests pic.twitter.com/WDeh5zJJGD

— eTheurgy (@eTheurgy) May 2, 2024

Δείτε live εικόνα από το UCLA

Θυμίζοντας τις φοιτητικές κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στο Βιετνάμ, οι διαδηλώσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια επηρεάζουν και το προεκλογικό σκηνικό με τον πρόεδρο Μπάινεν να δέχεται επικρίσεις για την σιωπή που έχει επιδείξει και τον τρόπο διαχείρισης των διαδηλώσεων.

Να ξεκαθαρίσει τη θέση του όσον αφορά στην κρίση με τα αμερικανικά πανεπιστήμια ζήτησε από τον Μπάιντεν ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ εξήρε την παρέμβαση της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Η αναταραχή στα αμερικανικά πανεπιστημία διαρκεί εδώ κι εβδομάδες. Βασικό αίτημα των φοιτητών είναι τα αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα να σταματήσουν να δέχονται δωρεές και οικονομικές ενισχύσεις από οργανώσεις φίλα προσκείμενες στο Ισραήλ.

Μέρες του ΄68

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη στην πανεπιστημιούπολη όταν αντιδιαδηλωτές, πολλοί από αυτούς με καλυμμένα τα πρόσωπα, επιτέθηκαν στον φιλοπαλαιστινιακό καταυλισμό.

Οι επιτιθέμενοι προσπάθησαν να στήσουν ένα αυτοσχέδιο οδόφραγμα γύρω από καταυλισμό. Διαδηλωτές και αντιδιαδηλωτές συγκρούστηκαν στη συνέχεια με ξύλα και λοστούς ενώ εκτοξεύθηκαν βόμβες μολότοφ.

Ο Γκράιμ Μπλερ, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο UCLA, έκανε λόγο για μια “εν πολλοίς ανώφελη” κρίση.

“Το πανεπιστήμιο και οι αρχές είχαν την ευκαιρία μιας αποκλιμάκωσης. Έστειλαν την αστυνομία πολύ καθυστερημένα εναντίον των εξτρεμιστών την περασμένη νύχτα (οι αντιδιαδηλωτές είχαν ήδη επιτεθεί στον καταυλισμό των φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων) και τώρα επιτίθενται σε φοιτητές που συμμετέχουν σε μια ειρηνική διαδήλωση”, λέει στο AFP.

Ο πρόεδρος του UCLA Τζιν Ντ. Μπλοκ είχε προειδοποιήσει πριν από τη βία για την παρουσία ανθρώπων που δεν ανήκαν στην πανεπιστημιούπολη. Τα επεισόδια “προκάλεσαν, ιδιαίτερα στους Εβραίους φοιτητές μας, βαθιά ανησυχία και φόβο”, πρόσθεσε.

Την Κυριακή, φιλοπαλαιστίνιοι και φιλοϊσραηλινοί ακτιβιστές, υποστηριζόμενοι από πολλούς διαδηλωτές που είχαν έρθει απέξω, είχαν έρθει στα χέρια, με συμπλοκές και βρισιές.

Διαλυμένοι καταυλισμοί

Στο πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ντάλας, η αστυνομία επενέβη την Τετάρτη προκειμένου να εκκενώσει έναν καταυλισμό διαδηλωτών και, σύμφωνα με το ίδρυμα αυτό, προσήγαγε τουλάχιστον 17 άτομα για “εγκληματική εισβολή”.

Οι δυνάμεις της τάξης είχαν προσαγάγει την ίδια ημέρα πολλά άτομα στο Πανεπιστήμιο Φόρνταμ της Νέας Υόρκης και διέλυσαν έναν καταυλισμό που είχε στηθεί το πρωί στην πανεπιστημιούπολη, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Την Τετάρτη επίσης, περίπου 300 άτομα προσήχθησαν στη Νέα Υόρκη σε δύο πανεπιστημιακά κτίρια, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, οι αστυνομικοί είχαν απομακρύνει διά της βίας διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων που είχαν οχυρωθεί σε ένα κτήριο του περίφημου Πανεπιστημίου Κολούμπια στο Μανχάταν, επίκεντρο των φοιτητικών κινητοποιήσεων υποστήριξης στους Παλαιστινίους της Γάζας.

Οι δυνάμεις της τάξης “συνέλαβαν ανθρώπους στην τύχη (…) πολλοί φοιτητές τραυματίστηκαν ώστε χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο”, ανέφερε ένας συνασπισμός φοιτητικών ομάδων του Κολούμπια που υποστηρίζουν τους Παλαιστινίου σε ανάρτηση στο Instagram.

“Λυπάμαι που φθάσαμε εδώ”, δήλωσε την Τετάρτη η πρόεδρος του πανεπιστημίου Μινούς Σαφάκ.

Οι διαδηλωτές αγωνίζονται για “έναν σημαντικό σκοπό” αλλά οι πρόσφατες “πράξεις καταστροφής” στις οποίες επιδόθηκαν “φοιτητές και εξωσχολικοί” οδήγησαν στην καταφυγή στις δυνάμεις της τάξης”, εξήγησε, καταγγέλλοντας “τα αντισημιτικά λόγια” που ακούστηκαν στη διάρκεια αυτών των συγκεντρώσεων.

Άλλοι καταυλισμοί διαλύθηκαν επίσης την Τετάρτη στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στην Τουσκόν και στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν-Μάντισον στις νοτιοδυτικές και βόρειες ΗΠΑ, αντίστοιχα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το νομοσχέδιο των «ξένων πρακτόρων» παρά την άγρια καταστολή – Έκκληση ΟΗΕ να αποσυρθεί

Φοιτητές υπέρ της Παλαιστίνης κατέλαβαν την είσοδο κτιρίου στο πανεπιστήμιο της Λοζάνης

Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί τη Μόσχα και καταδικάζει τις ρωσικές «κακοήθεις δραστηριότητες» στο έδαφός του




Keywords
αστυνομια, στα ακρα, λωρίδα της γάζας, los angeles, columbia, twitter, jennifer, china, media, military, ψηφοφορία, συλληψεις, ucla, press, διαδηλωσεις, ματ, ηπα, εκλογες, watch, pictures, storm, https, reuters, graffiti, free, λεωφορεια, chp, riot, aim, impact, woman, rubber, blood, kids, hit, push, scene, uncle, plaza, block, team, ntv, wait, dawn, live, afp, τζιν, μπλοκ, νέα, instagram, μμε, οηε, νατο, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, εκλογες ηπα, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, ucla, armored, instagram, ntv, βιντεο, βρισιες, γωνια, εικονες, ηπα, ηττα, ισραηλ, κρανη, μμε, οηε, τυχη, φωτογραφιες, ωρα, afp, push, reuters, αμερικη, εβδομαδες, βιετναμ, βομβες, γαζα, δικτυα, εγινε, εδαφος, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, εκρηκτικα, ελευθερια, εξι, ερχεται, ιδια, η ταξη, ιδρυμα, εικονα, καουτσουκ, κυβερνηση, κιγκλιδωματα, κτιρια, λευκα, λογο, λωρίδα της γάζας, ματια, ματ, μηνες, μπλοκ, μολοτοφ, μοσχα, νατο, νεα υορκη, νυχτα, τζιν, ντροπη, ξυλα, ομπρελες, πεμπτη, πολιτεια, πρωι, συνεχεια, σιωπη, τεξας, τμημα, φωνη, φορα, χαος, ψηφοφορία, αγωνας, aim, αλυσιδα, anti, blood, china, chp, columbia, dawn, δικαιωμα, block, ειμαστε ενα, ενωση, επεισοδια, εθνικο, graffiti, hit, https, χωρα, ιδιαιτερα, impact, watch, israel, jennifer, kids, κυριακη, wait, los angeles, media, military, woman, pictures, plaza, press, riot, pro, rubber, scene, team, ουασινγκτον, uncle, χειροπεδες, χερια, storm
Τυχαία Θέματα
Κολούμπια, – Πρόταση, Αστυνομία,koloubia, – protasi, astynomia