Κορωνοϊός: 62 θάνατοι και 558 διασωληνωμένοι - Στα 639 τα νέα κρούσματα - LIVE η ενημέρωση

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν θάνατοι και διασωληνωμένοιΕΛΛAΔΑ

 

Επιπλέον 639 κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 125173, εκ των οποίων το 52.6% άνδρες.

Από τα συνολικά κρούσματα, 5126 (4.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 35741 (28.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη, 558 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66

ετών. 166 (29.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 732 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 62 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3687 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1475 (40.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Παρακολουθήστε ζωντανά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό από την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε γνωστό πως από τα 639 σημερινά κρούσματα τα 184 εντοπίζονται στην Αττική και τα 163 στη Θεσσαλονίκη.

Σημείωσε πως ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στις αρχές του έτους, ενώ επισήμανε πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου.

Σημειώνεται ότι σε ισχύ κανονικά από τις 22.00 το βράδυ μέχρι τις 05.00 το πρωί  θα τεθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας και μέσα στις γιορτές και δεν θα δοθεί κάποια κατ' εξαίρεση παράταση λόγω των ημερών, όπως γνωστοποίησε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο ίδιος επανέλαβε ότι μέχρι 9 άτομα από δύο οικογένειες θα μπορούν να κάνουν μαζί ρεβεγιόν φέτος τις γιορτές. 

Παράλληλα, επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για διεύρυνση του ωραρίου για τις μετακινήσεις για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Θα κερδίσουμε όλοι μαζί αυτόν τον πόλεμο γιατί δεν γίνεται να χάσουμε», ανέφερε, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Ο υπουργός απευθύνθηκε σε όλα τα κόμματα και τα κάλεσε να συμμετέχουν στην προσπάθεια της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού, που θα είναι «η απαρχή για τη μερική επιστροφή στην κανονικότητα, και αφορά όλους, και υπερβαίνει τα κόμματα», να συγκλίνουν όλοι σε έναν πιο μετριοπαθή και συναινετικό λόγο.

Εντωμεταξύ, το μερικό άνοιγμα της αγοράς, φέρνει καταναλωτές και επιχειρηματίες σε επαφή με μια νέα πραγματικότητα στην οποία προσπαθούν να προσαρμοστούν.

Χθες Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, έκαναν πρεμιέρα με τη διαδικασία του click away τα εμπορικά καταστήματα. Δηλαδή ο πελάτης επιλέγει -ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά- το προϊόν που θέλει να αγοράσει και στη συνέχεια το παραλαμβάνει, κατόπιν ραντεβού, έξω από το κατάστημα. Στο σημείο μπορούν να περιμένουν έως 9 άτομα, που πρέπει να έχουν απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων, ενώ ο χρόνος αναμονής δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 10 λεπτά.

Με αυστηρά μέτρα άνοιξαν σήμερα, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και κουρεία, αλλά και τα ΚΤΕΟ για μοτοσικλέτες, επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης και φορτηγά αυτοκίνητα μεικτού βάρους έως 3,5 τόνους.

ΚορωνοϊόςκρούσματαΕΟΔΥHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα