Κυβέρνηση: Πονοκέφαλος διαρκείας η ακρίβεια – Καμπανάκι από τα γκάλοπ

Καμπανάκια -όχι χαρμόσυνα – χτύπησαν για την κυβέρνηση τα στοιχεία των εξαμηνιαίων τάσεων της MRB για το κόστος ζωής των πολιτών, καθώς το πρόβλημα της ακρίβειας αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά πρώτο με διαφορά ενώ παράλληλα αποδεικνύεται ότι παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τα καλάθια, η ακρίβεια καλπάζει.

Όλα αυτά, ενώ σύμφωνα με τη διοίκηση της Ένωσης Supermarket Ελλάδας (ESE) έρχονται νέες ανατιμήσεις στο καλάθι του νοικοκυριού μέσα στο νέο έτος.

Oι όποιες μειώσεις δε, υπάρξουν σε μεμονωμένα προϊόντα δεν θα φτάσουν τις τιμές, που υπήρχαν πριν από την κρίση.

Μέσα λοιπόν, σε αυτό το περιβάλλον και ενώ το τραπέζι των Χριστουγέννων θα είναι φέτος ακριβότερο κατά 20%, το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται να αναζητά τρόπους για να αντιμετωπίσει την ασφυκτική κατάσταση, που μέρα με την ημέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της MRB οκτώ στους δέκα πολίτες δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλη δυσκολία στο να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Μόνο δύο στους δέκα πολίτες δηλώνουν ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, ενώ το 56,8% δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί «πάρα πολύ και πολύ» από την αύξηση των τιμών ενώ ένα επιπλέον 37,7% δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί αρκετά.

Το εντυπωσιακό στοιχείο της μέτρησης είναι ότι οι πολίτες σε ποσοστό 61,2% λένε πως έχουν προσπαθήσει να μειώσουν τα έξοδα τους, κάνοντας περικοπές αλλά χωρίς επιτυχία, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για λιγότερα προϊόντα και υπηρεσίες σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Ακόμα στο μικροσκόπιο των στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκεται το στοιχείο που δείχνει ότι το 47.9% είναι σφόδρα δυσαρεστημένο, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση έχει πάρει λιγότερα μέτρα απ’ όσα της επιτρέπει η οικονομία.

Οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκης αντιλαμβάνονται ότι αυτή η κατάσταση μακροπρόθεσμα μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι στην παράσταση νίκης η ΝΔ εμφανίζεται να έχει απόλυτη κυριαρχία.

Στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος καταγράφονται ήδη γκρίνιες καθώς τα στελέχη της Κοινοβουλευτικής ομάδας εισπράττουν τις έντονες αντιδράσεις των πολιτών. Όπως λένε μάλιστα οι ίδιοι άνθρωποι οι έλεγχοι στους οποίους έχει επενδύσει τα πάντα η κυβέρνηση φαίνεται να μην αποδίδουν και άρα θα πρέπει να αναζητηθεί ένα άλλο μείγμα πολιτικής πιο αποτελεσματικό.

Οι ημέρες των γιορτών αναμένεται πάντως να δοκιμάσει το κυβερνητικό αφήγημα καθώς οι πολίτες θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στο πορτοφόλι για να περάσουν καλές γιορτές.

Διαβάστε επίσης:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός προσφεύγει κατά Οικονόμου, Καταφάδου και Βρούτση στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη

Μητσοτάκης στη σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων: Η υπόθεση Μπελέρη δεν είναι διμερές ζήτημα, αλλά θέμα σεβασμού του κράτους Δικαίου

Τάσεις MRB: «Ναι» στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών λένε 4 στους 10 Έλληνες, αλλά διαφωνούν με την τεκνοθεσία οι 7 στους 10

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυβέρνηση, Πονοκέφαλος, – Καμπανάκι,kyvernisi, ponokefalos, – kabanaki