ΠΑΣΟΚ: Γιατί οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να προβληματίζουν – Η στρατηγική για να ξεπεράσουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότερη πολιτική και ουσιαστικότερη αντιπολίτευση ζητά σχεδόν σε καθημερινή βάση ο Νίκος Ανδρουλάκης από τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος, ούτως ώστε το ΠΑΣΟΚ να καταφέρει να είναι το δεύτερο κόμμα στις Ευρωεκλογές.  

«Οι θέσεις μας φέρνουν άνοδο στις δημοσκοπήσεις» 

Οι δημοσκοπήσεις μπορεί να δείχνουν ότι υπάρχει άνοδος στα ποσοστά του κόμματος, ωστόσο αυτό δε φαίνεται να ικανοποιεί τους πάντες τη στιγμή

μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε συνεχείς αναταράξεις με τα προβλήματα στα εσωκομματικά του συνεχώς να διογκώνονται. Σύμφωνα με την άποψη κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ στο topontiki.gr το Κίνημα κερδίζει σταδιακά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις κυρίως γιατί προσελκύει ψηφοφόρους οι οποίοι αναζητούν μία εναλλακτική διέξοδο απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην Χαριλάου Τρικούπη οι πάντες συμφωνούν ότι πρέπει το ΠΑΣΟΚ να δείχνει στους ψηφοφόρους ότι είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Σύμφωνα με τις αναλύσεις που έχουν κάνει συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, εκτιμούν ότι ο μόνος τρόπος για να αυξηθούν τα ποσοστά του κόμματος είναι να πειστούν οι πολίτες ότι η επιλογή προς το Κίνημα μπορεί να μετουσιωθεί σε πρόταση διακυβέρνησης στο μέλλον.

Αυτό που δείχνει και η τελευταία μέτρηση της Pulse είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καταφέρει να κεφαλαιοποιήσουν τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το μεγαλύτερο δημοσκοπικό κέρδος καταγράφει το ΠΑΣΟΚ – που από το 10,5% στη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου ανεβαίνει στο 12% στην πρόθεση ψήφου, με αποτέλεσμα η διαφορά του με τον ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται από τις 6,5 μονάδες στις τρεις. Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση, το ΠΑΣΟΚ θεωρείται σε ποσοστό 31% ότι θα έχει τα μεγαλύτερα κέρδη από τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ 

«Ο στόχος μας είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές το προοδευτικό μας πρόγραμμα να είναι σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας. Σίγουρα οι ευρωεκλογές είναι ένας σημαντικός ενδιάμεσος σταθμός. Είμαι σίγουρος ότι και σε αυτόν θα τα καταφέρουμε»: αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα του Ανδρουλάκη προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη και τα στελέχη. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι θέλει να αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία – στις εθνικές εκλογές – όποτε αυτές γίνουν ως εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Το σχέδιο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ το οποίο ξεδιπλώνεται μέρα με τη μέρα μέσα από περιοδείες και ομιλίες έχει επικεντρώνονται στην παρουσίαση των θέσεων που αφορούν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, την κοινωνικά δίκαιη πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, το κοινωνικό κράτος και τους θεσμούς. 

Στο πλαίσιο αυτό και με τη Βουλή να παίζει το πρώτο ρόλο στην στρατηγική του κόμματος καθόλου τυχαίες δεν είναι οι ανακοινώσεις της Δευτέρας στο Κοινοβούλιο, οι οποίες έχουν ως στόχο να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι «αρρυθμίες» που παρατηρούνται στην κοινοβουλευτική ομάδα. 

Διαβάστε επίσης:

Παφίλης: Προδιαγεγραμμένο έγκλημα το δυστύχημα στα Τέμπη

Πολιτική Προστασία: Έρχονται προληπτικά lockdown αμέσου εφαρμογής μέσω του 112 – Όλες οι αλλαγές

Τσακαλώτος στην ΚΟ: Ωραία τα περί ενότητας αλλά με διαγραφές δεν γίνεται

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ,pasok, syriza