ΠΑΣΟΚ: Οι περιφέρειες που είναι «σίγουρα δεύτερο» – Τα μηνύματα της προεκλογικής καμπάνιας

Με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και θεσμική συμπεριφορά, θα συνεχίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης τον προεκλογικό του αγώνα στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές.

(Μόνο) με πολιτική ατζέντα 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκτός από την «αποδόμηση» των κινήσεων της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει παράλληλα στόχο και τη δημιουργία «ασπίδας» για τα κεκτημένα από την περιφέρεια. Σε αυτό το πλαίσιο θα εντείνει τις περιοδείες στην υπόλοιπη Ελλάδα, κλείνοντας με την Αθήνα. Ουσιαστικά

ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει να «οργώσει» την Ελλάδα α «οργώσει» την Ελλάδα και να επισκεφθεί όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις και χωριά, ισχυρά κάστρα και αδύναμες περιοχές για το ΠΑΣΟΚ

«Οι περιοδείες του Νίκου Ανδρουλάκη δεν γίνονται με λογική lifestyle και τηλεπαραθύρων, ο πρόεδρος επισκέπτεται την περιφέρεια επειδή γνωρίζει τα προβλήματα. Αυτές οι περιοδείες έχουν σκοπό να αναδείξουν την ολιγωρία της κυβέρνησης σε μία σειρά από ζητήματα, όπως την υποβάθμιση των υποδομών, την απουσία κοινωνικού κράτους, αλλά και να παρουσιαστεί το ΠΑΣΟΚ ως το μοναδικό κόμμα το οποίο έχει προτάσεις», είχαν αναφέρει στο topontiki.gr συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Οι Non – Stop περιοδείες του Νίκου Ανδρουλάκη έχουν ως σκοπό να διατηρήσει το ΠΑΣΟΚ τη δεύτερη θέση στην περιφέρεια – κάτι το οποίο, σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, κατέχει σήμερα –, με μεγαλύτερο «αγκάθι» για το κόμμα να παραμένει η Αττική. Καθόλου τυχαία δεν είναι η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη από την Κρήτη πως «είναι ρεαλιστικό να υπάρχει πράσινος νομός στην Κρήτη σ’ αυτές τις ευρωεκλογές». Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα στελέχη του κόμματος, είναι πιο «δυνατό» σε: Δράμα, Δωδεκάνησα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λασίθι, Κιλκίς, Λακωνία, Λέσβο, Χαλκιδική, Χίο, Καρδίτσα, Έβρο, Ξάνθη, Καβάλα, Φλώρινα, Πέλλα, Αρκαδία, Ηλεία. Το «στοίχημα» για τη Χαριλάου Τρικούπη είναι τα Χανιά.

Θα ξεπεράσει το 2012

Το σίγουρο είναι ότι σ’ αυτές τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να «γευτεί» ένα ποσοστό το οποίο θα ξεπεράσει αυτό των εκλογών του 2012. Σύμφωνα με πρόσωπα τα οποία γνωρίζουν πολύ καλά την ανθρωπογεωγραφία του Κινήματος, «η ευρωκάλπη όχι απλώς θα δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι η κυρίαρχη δύναμη στην Κεντροαριστερά, αλλά θα καταφέρει για πρώτη φορά να ξεπεράσει τα ποσοστά των εθνικών εκλογών του 2012, δηλαδή 12 χρόνια πριν». Υπενθυμίζεται πως το ΠΑΣΟΚ πήρε 13,18% τον Μάιο του 2012 και 12,28% τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς. Αυτό, βέβαια, όπως λένε παρατηρητές του κεντροαριστερού χώρου, δεν σημαίνει τίποτα, αν δεν μπορεί να μετουσιωθεί σε πολιτική ή ουσία για το μέλλον τόσο του κόμματος όσο και του χώρου γενικότερα.

Τα μηνύματα της καμπάνιας 

Η «ρεαλιστική» πολιτική θα πρωταγωνιστεί στην προεκλογική καμπάνια του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς στελέχη του Κινήματος θεωρούν ότι με αυτήν την τακτική μόνο κέρδη μπορεί να υπάρξουν. «Εμείς θα πάμε πολιτικά μέχρι τέλους. Με σοβαρότητα και πρόταση, τεκμηριωμένη και προοδευτική, βασισμένη στο αξιακό και ιδεολογικό πλαίσιο που εκπροσωπούμε και η οποία μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των Ελλήνων πολιτών», είναι άλλωστε και το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Διαβάστε επίσης:

Οι δύο κοινωνικές ομάδες που «στοχεύει» ο Μητσοτάκης για να φτάσει στο 33%

Γιατί ταράζει την κυβέρνηση η εκδήλωση του Ράμα

Ακρίβεια ίσον φτώχεια

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ,pasok