Πως ένα παλιό σιλό μεταμορφώθηκε σε ένα μοναδικό σπίτι για λόγους… οικονομίας

Ο Μπομπ Κάμπελ από το Ντέρμπισαϊρ είναι η προσωποποίηση του παιδικού ήρωα του «Μπομπ του μάστορα». Τα χέρια του πιάνουν και μαζί με την σύντροφό του Κάρολ Αν αποφάσισαν να ξεφύγουν οριστικά από τον βραχνά της ακριβής στέγης στη Βρετανία αγοράζοντας ένα παλιό σιλό σιτηρών, το οποίο μετέτρεψαν στο σπίτι των ονείρων τους.

Ο Μπομπ Κάμπελ βρήκε το σιλό σε πλατφόρμα πώλησης διάφορων αντικειμένων στο διαδίκτυο και το αγόρασε μόλις για μία λίρα. Μάλιστα αποκαλύπτει στην Sun ότι εντόπισε το σιλό σερφάροντας στο διαδίκτυο, αφού είχε πιει «μερικές

μπύρες».

Το ζευγάρι συζήτησε την ιδέα, συμφώνησαν και αγόρασαν το σιλό, που χρειάστηκαν έξι χρόνια προσωπικής δουλειάς για να το μετατρέψουν σε απολύτως λειτουργικό σπίτι. Το κόστος της νέας κατοικίας του έφτασε στις 4.000 λίρες.

Η Κάρολ Αν, που στην αρχή είχε επιφυλάξεις, λέει πως σήμερα πια ζει στη φύση και αυτό την ενθουσιάζει.

Το σιλό έχει ύψος 4 μέτρων και διάμετρο τεσσάρων μέτρων. «Είναι μικρό», λέει ο Μπομπ, ο οποίος δούλεψε πολλές ώρες για να φτιάξει μόνος του το σπίτι και τα περισσότερα έπιπλα στο εσωτερικό.

Για τη μόνωση ο Μπομπ χρησιμοποίησε ανακυκλωμένο πλαστικό και παλιές παλέτες, τις οποίες έκοψε στο μέγεθος του τούβλου.

Η θέρμανση εξασφαλίζεται από μία θερμάστρα που κατασκευάστηκε από μια παλιά φιάλη υγραερίου.

Στην κουζίνα υπάρχουν όλες οι ανέσεις, όπως ο φούρνος, η εστία, ο βραστήρας και ο νεροχύτης, με αρκετούς χώρους για κουζινικά και μικροπράγματα.

Το κρεβάτι τοποθετήθηκε στο «πάνω πάτωμα», όπου ανεβαίνεις με μία πτυσσόμενη σκάλα.


Το μπάνιο είναι κρυμμένο πίσω από μία πόρτα και για την κατασκευή του ο Μπομπ χρησιμοποίησε ιδέες που πήρε από το εσωτερικό ενός υποβρυχίου.

Το κόστος της στέγης είναι πραγματικά ασφυκτική δαπάνη για ολοένα και περισσότερους Βρετανούς και το παράδειγμα του Μπομπ και της Κάρολ μπορεί να εμπνεύσει πολλούς, όπως σχολιάζει η Sun.

Μάλιστα πριν από λίγο καιρό η εφημερίδα έφερε στο φως την ιστορία μιας οκταμελούς οικογένειας, που κατάφερε να εξασφαλίσει την στέγη της και να μην μείνει στο δρόμο, μετατρέποντας ένα διώροφο παλιό λεωφορείο σε κατοικία.

Διαβάστε επίσης

Λονδίνο: Η εντυπωσιακή… πτήση αλεξιπτωτιστών μέσα από το Tower Bridge – Πέρασαν με ταχύτητα 246 χλμ. (photos/video)

Δύο ρεκόρ ορειβασίας έσπασαν συγχρόνως στο Έβερεστ

Αμετανόητη η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα δηλώνει «Πρόεδρος της Μακεδονίας» – Η ορκωμοσία της είναι άκυρη, κατά τον υπουργό Δικαιοσύνης

Keywords
Τυχαία Θέματα