Βαρβαρότητα: Ο ισραηλινός στρατός πήρε έγκριση να μπει στην πόλη της Ράφα

Απτόητος συνεχίζει τις χερσαίες επιθέσεις στη Ράφα ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος έλαβε εντολή να επιχειρήσει μέσα στην πόλη, παρά τη διεθνή κατακραυγή για τη συνεχιζόμενη σφαγή Παλαιστίνιων αμάχων.

Το πολεμικό συμβούλιο στο Τελ Αβίβ ενέκρινε σχέδιο σύμφωνα με το οποίο, οι IDF θα ακολουθήσουν τακτική ανάλογη με εκείνη που ακολούθησαν στην πόλη της Γάζας και σε άλλες πόλεις νοτιότερα στη Λωρίδα, ισοπεδώνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους.

Οι διεθνείς αντιδράσεις είναι έντονες και μάλιστα οι Ηνωμένες

Πολιτείες έχουν προειδοποιήσει τον Νετανιάχου με διακοπή της στρατιωτικής ενίσχυσης, ενώ οργισμένο ήταν και το πρώτο σχόλιο από την Αίγυπτο, η οποία γειτονεύει με τη Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφα.

Το Κάιρο αρνήθηκε να συνεργαστεί με το Ισραήλ για την παροχή βοήθειας, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη κλιμάκωση» την επέμβαση των Ισραηλινών στη Ράφα.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το Τελ Αβίβ αναζητά την κεφαλή της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ώστε να αποδυναμώσει αποφασιστικά την οργάνωση. Η επιχείρηση που έχει ξεκινήσει στη Ράφα βασίστηκε ακριβώς στο συγκεκριμένο σκεπτικό και σχεδιάστηκε με βασικό στόχο τον εντοπισμό του ισχυρού άνδρα της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος εκτιμάται ότι σχεδίασε και καθοδήγησε την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023 στο Ισραήλ, με τους εκατοντάδες πολίτες νεκρούς και τους δεκάδες ομήρους.

Τα τελευταία 24ωρα όμως, οι πληροφορίες των Ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών φαίνεται να ανατρέπουν το σκηνικό, με άγνωστες, προς το παρόν, συνέπειες στον γενικότερο στρατιωτικό και στρατηγικό σχεδιασμό των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα.

Και αυτό διότι εκτιμούν πλέον ότι ο Σινουάρ δεν βρίσκεται στη Ράφα, όπου το Ισραήλ έχει ξεκινήσει χερσαίες επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του, αλλά κρύβεται σε τούνελ στην περιοχή της Καν Γιουνίς, απ’ όπου ο ισραηλινός στρατός αποχώρησε πριν από έναν περίπου μήνα.

Σημειωτέον ότι το πρωί του Σαββάτου, ο Ισραηλινός Στρατός διέταξε την εκκένωση 150.000 κατοίκων της Τζαμπάλια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας από τον προσφυγικό καταυλισμό εν όψει της νέας εισόδου του Ισραηλινού Στρατού για άλλη μια επιχείρηση στην περιοχή, ωστόσο διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι χιλιάδες άμαχοι έχουν εγκλωβιστεί και δεν μπορούν να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με Παλαιστινιακές πηγές, ο IDF ξεκίνησε ήδη να επιχειρεί στην Τζαμπάλια, με στοχευμένους βομβαρδισμούς, παρ’ ότι δεν έχει αποχωρήσει ο ήδη εκτοπισμένος άμαχος πληθυσμός.

You shouldn't be watching Eurovision while Israel are doing this.pic.twitter.com/vlj8wEnGND

— BladeoftheSun (@BladeoftheS) May 11, 2024

Όλα δείχνουν ότι η χερσαία επιχείρηση του IDF στη Ράφα θα πραγματοποιηθεί με την ίδια στρατηγική που ακολούθησε στην πόλη της Γάζας, η οποία κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Το Ισραήλ προειδοποιεί για εκκένωση και της ανατολικής Ράφα

Μπάιντεν για Τραμπ: «Μακάρι να είχε κάνει ένεση χλωρίνης για τον κορωνοϊό»

Πλημμύρες «πνίγουν» την Βραζιλία με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες

Keywords
Τυχαία Θέματα