Αδελαΐδα: Πρωταθλητής ο Λεχέτσκα (vid)

Νίκη με ανατροπή για τον Γίρι Λεχέτσκα επί του Τζακ Ντρέιπερ στον τελικό του Adelaide International, με την οποία αναδεικνύεται για πρώτη φορά πρωταθλητής. Ο 22χρονος Τσέχος κέρδισε με 4-6, 6-4, 6-3 μετά από 2 ώρες και 5 λεπτά αγώνα στο κεντρικό κορτ, και ολοκλήρωσε την εξαιρετική του εβδομάδα στην Αδελαΐδα.

Με τη νίκη αυτή, ο Λεχέτσκα θα σκαρφαλώσει για πρώτη φορά στο No23 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ αγωνίστηκε και στο δεύτερο τελικό της καριέρας του στο Tour. Η χρονιά ξεκινάει με τον ιδανικότερο τρόπο για τον ίδιο,

που φτάνει και στον πρώτο του ATP τίτλο.

Τέλειωσε το παιχνίδι με 34 winners, 8 άσους, 17 αβίαστα λάθη και ένα διπλό σφάλμα. Είχε 75% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο service, κατάφερε να μετουσιώσει σε break 2/5 ευκαιρίες του, και έσωσε 8/9 BP του συνομήλικου Βρετανού αντιπάλου του.

Czech-tacular

The moment @jirilehecka sealed his maiden ATP title, 4-6 6-4 6-3 over Jack Draper. pic.twitter.com/nA4RoAp7zs

Tennis TV (@TennisTV) January 13, 2024

Σχετικά με την εξέλιξη του αγώνα, το ματς ήταν ισορροπημένο ως το 6ο game, καθώς και οι δύο δε ρίσκαραν από το service τους (3-3). Σ’ εκείνο το σημείο πίεσε περισσότερο ο Ντρέιπερ και έκανε το πρώτο break (4-3), ενώ μετέπειτα αύξησε τη διαφορά (5-3).

Ο Λεχέτσκα έσβησε 2 SP από το service του στη συνέχεια για να μειώσει (5-4), αλλά δεν κατάφερε να πάρει πίσω το break στον επίλογο του 1ου set (6-3). Παρόμοια έκβαση είχε και το δεύτερο μέρος του τελικού, μόνο που ο Τσέχος χαμογέλασε στο φινάλε του, κάνοντας break στο 10ο game (6-4).

Στο decider το μομέντουμ ήταν στο μισό του Λεχέτσκα, που ξεκίνησε με 3 διαδοχικά κερδισμένα games, και ένα ακόμα break στο ενδιάμεσο (3-0). Κράτησε τη διαφορά ως έχει μέχρι το τέλος δίχως απειλές, και ολοκλήρωσε την ανατροπή που τον έστεψε πρωταθλητή στην Αδελαΐδα (6-3).

SINGLES | DOUBLES | SCHEDULE  (+9h)

The post Αδελαΐδα: Πρωταθλητής ο Λεχέτσκα (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα