“Μύλος” με την αλλαγή ημερομηνιών στο τουρ

Πολλαπλές αλλαγές στο καλεντάρι της σεζόν 2021 φαίνεται πως θα φέρει η μετάθεση δύο εβδομάδων μετά του Αυστραλιανού Όπεν.

Στις 8 Φλεβάρη, βάσει των τωρινών δεδομένων, θα έχουμε το πρώτο σερβίς για το βασικό ταμπλό του πρώτου Grand Slam του 2021, και αυτόματα αυτό θα φέρει αλλαγές στο ημερολόγιο της σεζόν.

Το πρώτο ερώτημα που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα, είναι πού θα γίνουν οι προκριματικοί γύροι.

Φαίνεται πως, λόγω των μεγάλων περιορισμών

καραντίνας που έχουν θεσπιστεί, οι προκριματικοί γύροι θα γίνουν σε άλλη…ήπειρο, με επιλογές που έχουν προκριθεί μέχρις στιγμής την Κίνα και τα Η.Α.Ε. ή το Κατάρ.

Το ATP Cup που ντεμπούταρε πέρσι στο καλεντάρι της ATP και συνδιοργανώθηκε από τρεις χώρες είναι στον “αέρα” και, αν τελικά πραγματοποιηθεί (πολύ “χλωμό” αυτό το σενάριο), είναι δεδομένο ότι θα φιλοξενηθεί από μία πόλη μόνο.

Η Tennis Australia θέλει οπωσδήποτε να βάλει ένα τουρνουά προετοιμασίας πριν από το Grand Slam και εικάζουμε ότι, σε παρόμοιο σενάριο με αυτό του US Open, η διοργάνωση αυτή θα γίνει στην ίδια πόλη με το ΑΟ, τη Μελβούρνη.

Υπάρχει μια κενή ημερομηνία για το πρώτο τουρνουά της σεζόν στις 4 Γενάρη και έχει ακουστεί το ενδιαφέρον να “πληρωθεί” το κενό από τη διοργάνωση του Delray Beach που κανονικά γίνεται στα μέσα Φλεβάρη!

Τέλος, προς ακύρωση πάει και το Indian Wells με το indoor τουρνουά της Μασσαλίας να θέλει να καλύψει το κενό της εβδομάδας 8-14 Μαρτίου μιας και δεν θα διεξαχθεί στον κανονικό του χρόνο (τον Φλεβάρη).

Κοινώς, το πρώτο τρίμηνο του 2021 θα είναι ένα οργανωτικό…χάος μέχρι, ελπίζουμε, μια κάποια κανονικότητα να επανέλθει…

Κώστας Αϊτάκης

The post “Μύλος” με την αλλαγή ημερομηνιών στο τουρ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα