Πάντελ: Πάνω από 37.000 φίλαθλοι στο Paris Major!

Κάτι παραπάνω από επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η φετινή έκδοση του Paris Major, ειδικά στο κομμάτι της προσέλευσης των φιλάθλων. Το τουρνουά του Premier Padel, που είχε τη δεύτερη έκδοσή του και φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ρολάν Γκαρός, έκανε… θραύση, με περισσότερους από 37.000 φιλάθλους να δίνουν συνολικά το παρών στις κερκίδες.

Ο συγκεκριμένος αριθμός συνιστά μία κατακόρυφη αύξηση που ξεπερνά το 50%, συγκριτικά με την πρώτη έκδοση του τουρνουά το 2022. Επιπρόσθετα, πάνω από 8.000 φίλαθλοι βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο Philippe Chatrier

για να παρακολουθήσουν τους τελικούς ανδρών και γυναικών, αριθμός που προσεγγίζει τις “επιδόσεις” που έχουν καταγραφεί στους σπουδαιότερους τελικούς του World Padel Tour τα τελευταία χρόνια.

Σημαντική παράμετρος για την τόσο εντυπωσιακή αύξηση της προσέλευσης, πέρα από τη συνολική μεγέθυνση του πάντελ εντός Γαλλίας, έπαιξε και η αλλαγή των ημερομηνιών. Συγκεκριμένα, το αντίστοιχο τουρνουά του 2022 είχε διεξαχθεί τον Ιούλιο, μήνας κατά τον οποίο λόγω θερινών διακοπών πολλοί φίλοι του σπορ δεν είχαν τη δυνατότητα να παραβρεθούν στα κορτ.

Αξιοσημείωτη είναι, πάντως, από κάθε άποψη η τρομερή άνοδος της δημοφιλίας του πάντελ στη Γαλλία. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι πως φέτος οι αθλούμενοι υπολογίζονται στους 400.000, τη στιγμή που ο αντίστοιχος αριθμός στα τέλη του 2021 ήταν 260.000. Επίσης, στη Γαλλία λειτουργούν 637 κλαμπ και λέσχες, με την τάση να είναι διαρκώς ανοδική, δείχνοντας πως η συγκεκριμένη χώρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποκτήσει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στο σπορ στο μέλλον.

The post Πάντελ: Πάνω από 37.000 φίλαθλοι στο Paris Major! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα