Σαν σήμερα: Όταν ο Φέντερερ κατακτούσε το τελευταίο Wimbledon (vids)

Ήταν Κυριακή 16 Ιουλίου του 2017.  Η ημέρα που ο Ρότζερ Φέντερερ, λίγες εβδομάδες πριν κλείσει τα 36 επικρατεί στον τελικό του SW19 του Μάριν Τσίλιτς και κατακτά τον 8ο τίτλο στο Λονδίνο, αλλά και το 19ο Major της καριέρας του. 

Ο Ελβετός, που είχε τοποθετηθεί στο Νο3 του ταμπλό, απέκλεισε κατά σειρά τους Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοφ (εγκατέλειψε στο 2ο set), Ντούσαν Λάγιοβιτς, Μίσα Ζβέρεφ, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, Μίλος Ράονιτς και Τόμας Μπέρντιχ στα ημιτελικά. 

Από τη μεριά του ο Νο7 του ταμπλό, Μάριν Τσίλιτς είχε κερδίσει

τους Φίλιπ Κολσράιμπερ, Φλόριαν Μάγιερ, Στιβ Τζόνσον, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, Ζιλ Μίλερ, ενώ στα ημιτελικά κέρδισε τον Σαμ Κουέρι. 

Στον τελικό ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος επικρατώντας με 6-3, 6-1, 6-4, αν και ο Κροάτης από το 2ο set και μετά έδειχνε να υποφέρει από φουσκάλες στα πόδια. 

Αυτή ήταν η 2η σερί χρονιά που οι δύο παίκτες βρισκόντουσαν στο τουρνουά, ωστόσο ο προημιτελικός του 2016 ήταν σαφώς πιο ανταγωνιστικός με τον Φέντερερ μάλιστα να επιστρέφει από 0-2 σετ σβήνοντας μάλιστα στο 4ο set 3 match-points! 

Η αλήθεια είναι πάντως ότι το Wimbledon εκείνης της χρονιάς ήταν γεμάτο εκπλήξεις. Η μεγαλύτερη ήρθα από τη ρακέτα του Λουξεμβουργιανού Ζιλ Μίλερ, ο οποίος με το τρομερό του serve & volley είχε επικρατήσει του Ράφα Ναδάλ στον 4ο γύρο με 6-3, 6-3, 3-6, 4-6, 15-13 σ’ ένα από τα πλέον συγκλονιστικά παιχνίδια όλων των εποχών στο τουρνουά. 

Τεράστια έκπληξη ωστόσο αποτέλεσε και η νίκη του Σαμ Κουέρι επί του Νο1 (τότε) Άντι Μάρεϊ στα προημιτελικά με 3-6, 6-4, 6-7(4), 6-1, 6-1, με τον Αμερικανό να σημειώνει για 2η  σερί χρονιά μια μεγάλη νίκη μετά από εκείνη του 2016 κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Προβλήματα ωστόσο είχε και ο Σέρβος, ο οποίος περνούσε μια αρκετά μεταβατική χρονιά με προβλήματα στον αγκώνα αλλά και εσωτερικά θέματα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει στα προημιτελικά απέναντι στον Τόμας Μπέρντιχ. 

Ο Τσίλιτς, όπως όλα δείχνουν, είναι ένα πρόσωπο το οποίο είναι συνυφασμένο με τον Ελβετό καθώς ήταν αντίπαλος του Φέντερερ και λίγους μήνες αργότερα στον τελικό του Australian Open εκεί όπου ο 40χρονος κατέκτησε το 20ο Grand Slam της καριέρας του και όπως φαίνεται και το τελευταίο…

The post Σαν σήμερα: Όταν ο Φέντερερ κατακτούσε το τελευταίο Wimbledon (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα