Τσιτσιπάς: “Ήμουν εντελώς χαμένος μέσα στο ματς” (vid)

Πρωτόγνωρες καταστάσεις έζησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην πολύ δύσκολη και απαιτητική πρεμιέρα του στο Internazionali BNL d’Italia, το βράδυ του Σαββάτου απέναντι στον Γιαν Λενάρντ Στρουφ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, αν και απώλεσε το εναρκτήριο σετ, βρήκε τα σωματικά και κυρίως ψυχικά αποθέματα για να “γυρίσει” το ματς και να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη με 6-7(4), 6-4, 6-4 επί του 34χρονου Γερμανού, εξασφαλίζοντας παράλληλα και τη συμμετοχή

του στους “32” καλύτερους της διοργάνωσης.

Ο Στέφανος παραδέχθηκε ότι κατακλύστηκε από πολλά συναισθήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα και φάνηκε να είναι εκτός ελέγχου από πολύ νωρίς, ξεσπώντας στη ρακέτα του μετά το break που δέχθηκε μόλις στο πρώτο game της αναμέτρησης.

“Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Υπήρχαν πολλά συναισθήματα, ήταν έντονη και σκληρή μάχη. Ήταν τρελό. Πραγματικά δεν ξέρω τι λειτούργησε και τι όχι. Απλά προσπάθησα να κερδίσω το ματς και το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Κατάφερα να επιστρέψω και να ξεπεράσω τις δύσκολες στιγμές” είπε χαρακτηριστικά ο 25χρονος Αθηναίος στη συνέντευξη Τύπου.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, ο Τσιτσιπάς παραδέχθηκε ότι ένιωσε χαμένος μέσα στο ματς και του ήταν δύσκολο να διαχειριστεί τα πολλά συναισθήματα που τον κατέκλυζαν.

“Πραγματικά δεν ήξερα τι συμβαίνει στο court, μέχρι τα μέσα του 2ου σετ. Ένιωσα χαμένος εκεί έξω και δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσα έτσι. Ήταν δύσκολο να διαχειριστώ τα έντονα συναισθήματα και δεν ξέρω αν είχα άλλο τέτοιο ματς στην καριέρα μου που αρνητικά συναισθήματα με επηρέασαν τόσο πολύ. Ήταν δύσκολη και περίεργη κατάσταση.

Πρέπει να βελτιώσω το mindset μπαίνοντας στα παιχνίδια. Σήμερα δεν ήταν καλό το ξεκίνημα. Δεν ήμουν συγκεντρωμένος. Πρέπει να ξεκινάω πιο δυνατά στα παιχνίδια και να βρίσκω γρήγορα ρυθμό. Ξέρω ότι είμαι καλός σε αυτή την επιφάνεια οπότε ελπίζω στα επόμενα ματς να βελτιωθώ και να είμαι πιο δυνατός” τόνισε.

Το Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης, θα επιστρέψει στο court τη Δευτέρα αντιμετωπίζοντας το Νο27 του ταμπλό, Κάμερον Νόρι μετά και τη νίκη του αριστερόχειρα Βρετανού με 6-3, 1-6, 6-3 επί του Ζαούμ Μουνάρ στο 2ο γύρο.

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)

The post Τσιτσιπάς: “Ήμουν εντελώς χαμένος μέσα στο ματς” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα