Τσιτσιπάς: “Θα τα δώσω όλα στο κορτ για μια θέση στο Τορίνο”

Στο Tennis TV μίλησε μετά τον αγώνα του με τον Τόμας Μάχατς ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έχοντας προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην προημιτελική φάση του Erste Bank Open, αναφέροντας πως βασικός του στόχος είναι η πρόκριση στα Nitto ATP Finals του Τορίνο (12-19/11).

Παράλληλα, ο 25χρονος Έλληνας τενίστας μίλησε για τις δυσκολίες τις χθεσινής του αναμέτρησης κόντρα στον Τσέχο, ενώ τοποθετήθηκε

και για το πως θέλει να βλέπει τον εαυτό να αγωνίζεται, αλλά και σε τι να προσαρμόζεται περισσότερο μέρα με τη μέρα.

“Η μόνη μου επιλογή ήταν να παλέψω εκεί έξω. Έχασα πολλούς διαδοχικούς πόντους, ήταν πίσω από κάθε μπάλα και ένιωθα ότι οι κινήσεις το εμπόδιζαν τη δημιουργικότητά μου, δεν μπορούσα να βγάλω μεγάλα χτυπήματα. Αστοχούσε ελάχιστα, και αυτό ήταν το βασικό θέμα μου. Ήπια όμως μια γουλιά Red Bull και ένιωσα καλύτερα στη διαχείριση αυτών των καταστάσεων”.

“Αντιμετώπισα κάποιες δυσκολίες στα παιχνίδια μου, όμως κατάφερα να βρω λύσεις. Χτίζω καθημερινά πάνω στο παιχνίδι μου και ελπίζω να διατηρήσω αυτόν τον ρυθμό, γιατί φαίνεται ότι είμαι σε καλό δρόμο. Κάθε νίκη έχει σημασία, και προσπαθώ να βλέπω τη μεγαλύτερη εικόνα του εαυτού μου.

Αυτά τα παιχνίδια δείχνουν τι αποδίδει στο κορτ, αλλά και τι χρειάζεται περισσότερη δουλειά. Θέλω να είμαι φρέσκος κάθε μέρα και δεν εστιάζω στο παρελθόν. Κάθε μέρα θέλω να ανακαλύπτω κάτι καινούργιο και θεωρώ ότι κάθε αντίπαλος έχει κάτι νέο να φέρει στο τραπέζι. Συγκεντρώνομαι στο να βρίσκω λύσεις στα διαφορετικά στυλ παιχνιδιού, στα διαφορετικά service που αντιμετωπίζω”.

Σχετικά με τα Nitto ATP Finals, είπε: “Το βλέμμα μου είναι εκεί. Έχω παίξει κάποιες φορές και είναι ένα ωραίο τουρνουά για να κλείσεις τη σεζόν. Θα τα δώσω όλα στο κορτ για να κερδίσω μια θέση στο Τορίνο. Με τέτοια ένταση και αφοσίωση που έχω βάλει στο παιχνίδι, δεν υπάρχει λόγος να μην πιστεύω ότι μπορώ να το κάνω. Δουλεύω καθημερινά γι’ αυτό”.

The post Τσιτσιπάς: “Θα τα δώσω όλα στο κορτ για μια θέση στο Τορίνο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα