Τζόκοβιτς: “Θα αποσυρθώ όταν δεν μπορώ να διεκδικήσω GS” (vid)

Μετά την 32η συνεχόμενη νίκη του στη Μελβούρνη, ο Νόβακ Τζόκοβιτς τόνισε ότι δεν έχει στο μυαλό του την απόσυρση από το επαγγελματικό τένις, ειδικά όταν βρίσκεται στο top του επιπέδου του και συνεχίζει να είναι ικανός να διευρύνει το ρεκόρ του σε Grand Slam.

Ο 36χρονος Σέρβος, πραγματοποίησε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση

στο Australian Open, συντρίβοντας με 6-0, 6-0, 6-1 τον Αντριάν Μαναρινό για τον 4ο γύρο της διοργάνωσης και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Happy Slam, όπου θα αντιμετωπίσει τον Τέιλορ Φριτς.

“Έπαιξα πολύ καλά γενικά, ειδικά στα δύο πρώτα σετ. Δεν ήθελα να του δώσω δώρα, κυρίως από τη baseline. Τον έκανα να δουλέψει σκληρά στα service games του. Ήταν μια καθαρή απόδοση απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο που του αρέσει να παίζει το παιχνίδι της γάτας και του ποντικιού. Σε βάζει σε άβολη θέση και σε κάνει να δουλεύεις για τα χτυπήματά σου. Πολύ ανορθόδοξος αντίπαλος. Είχα προετοιμάσει πολύ καλά τον εαυτό μου και εκτέλεσα το πλάνο σε τέλειο βαθμό” είπε αρχικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Νόλε αναφέρθηκε και στο αργό ξεκίνημα στην Αυστραλία, λέγοντας πως μέρα με τη μέρα, νιώθει όλο και καλύτερα.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που ξεκινάω αργά σε ένα τουρνουά και στη συνέχεια χτίζω όσο εξελίσσεται το τουρνουά. Σήμερα ένιωσα καλύτερα από ποτέ στο court. Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στη δεύτερη εβδομάδα και ανυπομονώ για τις μάχες που έρχονται. Δεν υπάρχει εύκολο ματς από εδώ και στο εξής. Έχω την εμπειρία να γνωρίζω τι πρέπει να κάνω με το σώμα μου, με την προπόνησή μου και πως να διατηρήσω το επίπεδό μου. Μέρα με τη μέρα, πηγαίνω προς τη σωστή κατεύθυνση”

Ο Σέρβος μίλησε και για τα πράγματα που του δίνουν κίνητρο, σε αυτή τη φάση της καριέρας του, επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του να συνεχίσει το κυνήγι των μεγάλων τροπαίων.

“Προφανώς η κατάκτηση Majors τουρνουά και ρεκόρ, είναι πάντα οι μεγάλοι μου στόχοι. Επίσης, αυτό που με κρατάει είναι και η αγάπη για το παιχνίδι. Λατρεύω να αγωνίζομαι. Είμαι πολύ παθιασμένος. Έχω ακόμα ενέργεια και ενθουσιασμό στις προπονήσεις και προσπαθώ να είμαι πάντα έτοιμος να παίξω με τους καλύτερους στον κόσμο.

Το να βρίσκομαι μακριά από την οικογένειά μου, είναι το πιο δύσκολο και γίνεται ολοένα και δυσκολότερο. Προσπαθώ να βρω την κατάλληλη ισορροπία στον προγραμματισμό των τουρνουά μου. Νομίζω ότι έχω κερδίσει το δικαίωμα να επιλέγω σε ποια τουρνουά θα παίζω. Φυσικά και τα Grand Slams είναι η προτεραιότητά μου. Πάντα υπάρχει επιπλέον κίνητρο στα Grand Slam”

Αναφερόμενος στα πλάνα “συνταξιοδότησης”, ο 36χρονος από το Βελιγράδι υπογράμμισε πως θέλει να συνεχίσει να παίζει, όσο νιώθει δυνατός και μπορεί να ανταγωνιστεί τους νεαρότερους αντιπάλους.

“Δεν νιώθω ότι πρέπει να αποσυρθώ όταν είμαι στο Νο1 και βρίσκομαι στο κορυφαίο επίπεδο του παιχνιδιού μου. Νιώθω ότι θέλω να συνεχίσω. Όταν νιώσω ότι δεν μπορώ να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο με τους αντιπάλους που είναι διεκδικητές Grand Slam, τότε θα αρχίσω να σκέφτομαι την απόσυρση.

Αυτό, όμως, μπορεί να αλλάξει. Πολλά μπορούν να αλλάξουν. Δεν ειμαι έφηβος πλέον. Είμαι πατέρας και σύζυγος. Πολλά συμβαίνουν στην προσωπική ζωή κι εκτός court που τα απολαμβάνω, απαιτούν χρόνο και ενέργεια. Τώρα, όμως, νιώθω ευλογημένος για το που βρίσκομαι. Ας δούμε πόσο μακριά θα πάει” είπε.

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Τζόκοβιτς: “Θα αποσυρθώ όταν δεν μπορώ να διεκδικήσω GS” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τζόκοβιτς, “Θα, GS”,tzokovits, “tha, GS”