10.001 γκολ η Μπάρτσα...301 ο Μέσι!

Η Μπαρτελόνα πέρασε από το Molinon νικώντας (1-3) την Χιχόν (εξ αναβολής από την 16η αγωνιστική), συμπλήρωσε 31 ματς χωρίς ήττα, 7 στη σειρά νίκες στην Liga και κυρίως δημιούργησε απόσταση 6 πόντους από την Ατλέτικο Μαδρίτης και 7 από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Liga βρίσκεται πλέον στα δικά της χέρια. «Κάναμε ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι, όταν έχουμε τον Μέσι στην ομάδα αυτό μας βοηθάει. Ένα ακόμα πέναλτι χαμένο; Αυτό είναι που με προβληματίζει λιγότερο, καθόλου, στα πέναλτι

κάνει λάθος, μόνο όποιος έχει κουράγιο να τα εκτελέσει. Εχουμε Μέσι, Σουάρες, Νειμάρ που είναι πολύ καλοί. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από εκείνο που είδα στο γήπεδο,» είπε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα Λουίς Ενρίκε.

Ο Λιονέλ Μέσι (25,31) σημείωσε δύο γκολ, φτάνοντας τα 301 σε 334 ματς στην Liga (έχει 9 γκολ στα 7 τελευταία ματς), ενώ η Μπαρτσελόνα με το δεύτερο γκολ του Αργεντινού έφτασε τα 10.000 στην ιστορία της. Είχε ισοφαρίσει προσωρινά (27) ο Κάστρο.. Ο Νειμάρ είχε δοκάρι, ο Σουάρες εκτέλεσε (62) πέναλτι , αλλά απόκρουσε ο Κεγιάρ (5ο πέναλτι που η Μπάρτσα στα 12 αυτή την σεζόν), όμως ο Ουρουγουανός σκόραρε πέντε λεπτά αργότερα πανηγυρίζοντας το 24ο γκολ στην Liga (21 έχει ο Ρονάλντο), 40 σε 36 συνολικά ματς την περίοδο αυτή.

«Προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να επιστρέψουμε γρήγορα, αναζητώντας να πιέσουμε και να κλέψουμε τη μπάλα. Εκείνοι είναι πολύ δυνατοί στην επίθεση, ίσως υπήρχε ένα πέναλτι στο 2-1 που θα μας επέτρεψε να ισοφαρίσουμε. Δεν σκέφτηκα την επόμενη αναμέτρηση, έπρεπε να κάνω εννέα αλλαγές, γιατί υπήρχαν παίκτες που έπρεπε να ξεκουραστούν. Η Μπαρτσελόνα είναι εντυπωσιακή, είναι ωραίο να βλέπεις ξανά τον Λουίς Ενβρίκε στο Molinon,» τόνισε ο προπονητής της Χιχόν Αμπελάρδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα