12 πτυχία από τρία πανεπιστήμια

Σχέδιο Υποτροφιών για τους εθνοφρουρούς της 2014Β ΕΣΣΟ
Ευκαιρίες εκπαίδευσης στους εθνοφρουρούς, και ειδικότερα σε όσους ανήκουν στα πιο χαμηλά εισοδηματικά στρώματα

Την καθιέρωση ενός νέου Σχεδίου Υποτροφιών, στο πλαίσιο της Πολιτικής Θετικών Κινήτρων του Υπουργείου Άμυνας, ανακοίνωσε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σκοπός του Σχεδίου Υποτροφιών, όπως ανέφερε ο κ. Φωκαΐδης, είναι να δοθούν ευκαιρίες εκπαίδευσης στους εθνοφρουρούς, και ειδικότερα σε όσους ανήκουν στα πιο χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.

Οι υποτροφίες θα ανακοινώνονται

κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, ώστε οι επιλεγέντες να μπορούν να ξεκινήσουν τη φοίτησή τους από το φθινόπωρο. Για φέτος οι υποτροφίες θα παραχωρηθούν στους εθνοφρουρούς της 2014Β’ ΕΣΣΟ, οι οποίοι πρόκειται να απολυθούν τον ερχόμενο Ιούλιο. Δύο από τις υποτροφίες θα παραχωρηθούν σε στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε το Σχέδιο Υποτροφιών κατά τη διάρκεια επισκέψεών του σε στρατόπεδα και φυλάκια της Εθνικής Φρουράς, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη.

Στην παρούσα φάση, οι ακόλουθες υποτροφίες έχουν παραχωρηθεί στο Υπουργείο Άμυνας, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτύξει με ακαδημαϊκά ιδρύματα:

1. Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Πτυχίο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πτυχίο, Πρόγραμμα στις Καλές Τέχνες, Πτυχίο Κατόπιν Επιλογής, Πτυχίο Κατόπιν Επιλογής (Τρεις μερικές υποτροφίες 50% ).
2. Πανεπιστήμιο Frederick: Πτυχίο Γραφικών Τεχνών και Διαφημιστικού Σχεδίου, Πτυχίο Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων, Δίπλωμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού, Πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού, Πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού
3. CIIM: Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων (2 μερικές υποτροφίες 50%).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι εθνοφρουροί πρόκειται να απολυθούν τον ερχόμενο Ιούλιο, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί, στη βάση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων, σε όσους έχουν περισσότερη ανάγκη. Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα με ακαδημαϊκά κριτήρια.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση ενδιαφέροντος στις μονάδες τους μέχρι 20 Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα