9 τεχνολογίες που θα αλλάξουν την ζωή μας το 2016

Η τεχνολογία δεν προχωρά τόσο πολύ όταν παρουσιάζει καινοτομία, αλλά όταν γίνεται πραγματικά πρακτική για τους ανθρώπους της καθημερινότητας. Το 2015 υπήρξαν πολλά παραδείγματα τα οποία έδειχναν τους ανθρώπους πως χρησιμοποιούσαν φορητές συσκευές, αλλά και πως ζούσαν την καθημερινότητα τους μέσα από σούπερ υπολογιστές. Ωστόσο, το 2016, θα δούμε την επιτάχυνση της τεχνολογίας μέσα από τις καταναλωτικές συσκευές που αλλάζουν τη ζωή μας.

Οι παρακάτω τεχνολογίες είναι μερικές από τις οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα μας απασχολήσουν το 2016:

Για δεκαετίες, η τεχνητή νοημοσύνη

ήταν κατανοητή από θαυμαστές και σεναριογράφους ταινιών sci-fi. Οι κανονικοί άνθρωποι απλά δεν το αντιμετωπίζουν με απτό τρόπο. Αυτό όμως, άρχισε να αλλάζει ριζικά μετά την εμφάνιση της βοηθητικής λειτουργίας των κινητών της Apple με την ονομασία Siri , αλλά το 2015 αποδείχθηκε ότι ήταν μια κρίσιμη χρονιά για τους αλγόριθμους υπολογιστών που θα μπορούσαν να μιμούνται την ανθρώπινη σκέψη αλλά καθώς επίσης και την αλληλεπίδραση.

Το 2016, τα προϊόντα της Apple όπως η Siri, το Google Now, Alexa της Amazon και η Cortana της Microsoft θα συνεχίσουν την σταθερή πορεία τους στη ζωή μας, καθώς οι εταιρείες τεχνολογίας αρχίζουν να «συνδέουν» τις τελείες όσον αφορά το τα smartphones του σπιτιού και του γραφείου. Σύντομα, θα μπορούμε να προγραμματίζουμε τις καφετιέρες μας με φωνητικές εντολές και να παίρνουμε συμβουλές από τα τηλέφωνα μας.

Ταυτόχρονα, τα πιο ισχυρά από αυτά τα τεχνητά μυαλά θα βοηθήσουν τους ηγέτες του κόσμου να επιλύσουν διάφορα προβλήματα μέσω από τα social media, αναλύοντας τα δεδομένα και πληροφορίες τις οποίες οι άνθρωποι δεν μπορούμε να «συνθέσουμε» από μόνοι μας.

Το 2016, οι άνθρωποι δεν θα μιλάνε τόσο πολύ για τα «πράγματα του Internet» και τα «κομψά σπίτια» αλλά θα εστιάζουν στα «έξυπνα αντικείμενα», τα οποία είναι προϊόντα με πληροφορίες και συνδετικότητα.

Τα αντικείμενα αυτά θα συνδεθούν με Wi-Fi και Bluetooth - απευθείας στο smartphone μέσω διανομέα - αλλά θα δούμε ότι δεν είναι διαφορετικά από άλλα αντικείμενα. Αυτό δεν είναι νέα τάση, αλλά χαρακτηρίζεται από νοημοσύνη η οποία ξεπροβάλλει σε απροσδόκητες θέσεις, όπως σουπλά, τραπεζομάντηλα, φλιτζάνια καφέ, χειρολαβές θυρών, πατάκια, ψεκαστήρες γκαζόν, καρέκλες γραφείου και πολλά άλλα.

Οι περισσότεροι θα σας πουν απλά πότε θα χρησιμοποιηθεί, για πόσο καιρό καθώς επίσης και σε ποια χρονική στιγμή της ημέρας. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες για να προσαρμόσουμε τις δικές μας συνήθειες και να παρακολουθήσουμε τις δραστηριότητες των άλλων.

Ουσιαστικά, αυτά τα έξυπνα αντικείμενα θα επικεντρωθούν στην παροχή βοήθειας τις καθημερινότητας μας.

Όσο για τις ταινίες όπως το Star Wars: The Force, Ξυπνά υπάρχουν, θα είμαστε απογοητευμένοι για πάντα από τα ρομπότ μας. Το χάσμα μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας είναι απλά πάρα πολύ μεγάλο.

Για τους ρεαλιστές όμως, το 2016 θα φέρει κάποια θετική εξέλιξη, όπως είχε υποσχεθεί τα ρομπότς του σπιτιού και της οικογένειας όπως ο Jibo, τελικά θα υπάρξουν και πιο προχωρημένα ανθρωποειδή, όπως η Pepper. Την ίδια στιγμή, το παιχνίδι, STEM, και ρομπότ TelePresence, θα συνεχίσουν να κάνουν πωλήσεις το 2016. Δυστυχώς, το C3PO και το ΒΒ-8 είναι ακόμα χρόνια, αν όχι δεκαετίες, μακριά.

Η εικονική πραγματικότητα το 2016 θα μας απασχολήσει για τα καλά.

Εκατομμύρια καταναλωτές πέρασαν τις διακοπές τους ξετυλίγοντας το πρώτο ακουστικό εικονικής πραγματικότητας. Οι περισσότεροι, ήταν πιθανώς ενθουσιασμένοι και ίσως λίγο απογοητευμένοι. Το περιεχόμενο που υπάρχει είναι συναρπαστικό, αλλά παραμένει περιορισμένο.

Αυτό το έτος, ο Oculus Rift θα φτάσει τελικά και με αυτό θα έρθει ό, τι καλύτερο θα μπορούσε να ονομαστεί «Επόμενο επίπεδο – Εικονικής πραγματικότητας» έτσι ώστε να πεις μια ιστορία."

Φανταστείτε, ένα κόσμο στον οποίο δεν θα υπάρχει μόνο πλούσιο περιεχόμενο εικονικής πραγματικότητας , αλλά θα γίνεσαι μέρος της ιστορίας. Αντί IMAX, θα λέγεται You-MAX! μια καθηλωτική οθόνη με περιεχόμενο που όπου και να κοιτάξεις οι χαρακτήρες θα γνωρίζουν πως είσαι εκεί και θα αλληλοεπιδρούν με «φυσική παρουσία».

Το 2015, είδαμε περισσότερο από μερικές προσπάθειες βιομετρικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της χρησιμότητας αναγνώρισης των δακτυλικών αποτυπωμάτων που υπάρχουν στα smartphones της Apple καθώς επίσης και στα tablets. Το καλύτερο δημιούργημα, όμως, ήταν το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου και του υλικού που βρέθηκαν σε πολλά συστήματα των Windows 10.

Τα Windows δεν θα λειτουργήσουν χωρίς την Real3Dcamera της Intel, αλλά λειτουργεί, η camera είναι άψογη. Ωστόσο το 2016, θα πρέπει να αναμένουμε πολλά από τους υπολογιστές που θα έχουν την δυνατότητα μεταγωγής από συστήματα κωδικού πρόσβασης που βασίζονται σε παρόμοια βιομετρικά συστήματα ασφαλείας.

Τα κινητά συστήματα πληρωμών έχουν επιτύχει ένα είδος πανταχού παρουσίας. Ένας ειδικός το 2015 ανέφερε πως οι πληρωμές των κινητών εξακολουθούν να είναι περιορισμένες έτσι λοιπόν το 2016 θα πάρουν τα ηνία τα τσίπ. Ρίχνοντας μια ματιά στην πιστωτική κάρτα, που σας έχει στείλει η τράπεζα σας θα βρείτε ένα τσιπ σε αυτήν το οποίο χρησιμοποιούν πολλοί λιανοπωλητές σε όλο τον κόσμο μέσω συστήματα τσιπ.

Αυτό δεν βοηθά ή βλάπτει τα συστήματα πληρωμών μέσω κινητού όπως της Apple Pay, το Pay Android ή το Samsung pay, αλλά επιβραδύνει την υιοθέτηση του νέου συστήματος για να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες.

Η εγγραφή των drones, πιθανότατα θα επιβραδύνει την αγορά μη επανδρωμένου αεροσκάφους των καταναλωτών φέτος, αλλά το 2016 θα εξακολουθεί να είναι γεμάτο με εξελίξεις όσον αφορά τα drones. Θα υπάρχουν drones, αρκετά μεγάλα στα οποία θα μπορούν να επιβαίνουν οι άνθρωποι.

Οι παραδόσεις σχετικά με τα drones θα πρέπει να αρχίσουν πριν από το τέλος του έτους, αν και πρόσφατες ατυχίες με τους εμπορικούς γυρισμάτων θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περισσότερες αναβολές των καταναλωτών από την Amazon.

Το 2015, δεν τελείωσε τόσο καλά για τα «hoverboards». Σίγουρα, αυτές οι συσκευές προσωπικής μετακίνησης πωλούνται εξαιρετικά καλά, αλλά υπάρχουν αναρίθμητες εκθέσεις για πυρκαγιές και τραυματισμούς.

Οι άνθρωποι λατρεύουν να τα οδηγούν και κατά την διάρκεια των διακοπών τους ενώ φέτος θα δούμε μια νέα γενιά με την ονομασία «Swagways» και άλλους αναβάτες με πιστοποιημένες μπαταρίες, «Μade in America» αυτοκόλλητα καθώς επίσης και προαιρετικές λαβές.

ΠΗΓΗ: mashable.com

Keywords
Τυχαία Θέματα