Ligue 1: Οι Πορτογάλοι οδηγούν τη Μονακό

Τρεις Πορτογάλοι σκόραραν για τη Μονακό και ο Ντάνιελ Σούμπασιτς έσωσε κι άλλο πέναλτι στον θρίαμβο επί της Τουλούζ.

Η Μονακό στηρίχθηκε στην... πορτογαλική παροικία που έχει χτίσει στο Πριγκιπάτο ο Λεονάρντο Ζαρντίμ και έφτασε σε άνετη επικράτηση με 4-0 επί της εξουθενωμένης Τουλούζ. Οι παίκτες του Ντομινίκ Αριμπάζ προέρχονταν από δύο σπουδαίες μάχες με την Παρί Σεν Ζερμέν σε πρωτάθλημα και κύπελλο, όπου "έπεσαν" μόλις με ένα γκολ

διαφορά και στις δύο περιπτώσεις. Οι Μονεγάσκοι, όμως, παρουσιάστηκαν πιο διαβασμένοι και προηγήθηκαν με δύο γκολ στο 1ο ημίχρονο, με συνέπεια να βάλουν από νωρίς "ταφόπλακα" στις όποιες ελπίδες των φιλοξενουμένων.

Στο 28ο λεπτό ο Μπερνάρντο Σίλβα άνοιξε το σκορ και στο 36' ο Φάμπιο Κοεντράο έκανε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να μειώσουν με πέναλτι στο 39', ωστόσο ο Ντάνιελ Σούμπασιτς έκανε ξανά το θαύμα του, απέκρουσε την εκτέλεση του Γουισάμ Μπεν Γεντέρ και αποσόβησε για πέμπτη σερί φορά γκολ από πέναλτι αντιπάλου στο πρωτάθλημα (τέσσερις επεμβάσεις, ένα δοκάρι). Ο Γκουίντο Καρίγιο που είχε περάσει στη θέση του τραυματία Λασινά Τραορέ στο 1ο ημίχρονο έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο σκορ με γκολ στο 70ό λεπτό και στις καθυστερήσεις, ακόμα μία αλλαγή, ο Έλντερ Κόστα, έγινε ο τρίτος Πορτογάλος σκόρερ του αγώνα, στον οποίο συμμετείχε ως αλλαγή και ο 17χρονος Γάλλος επιθετικός Κιλιάν Μπαπ Λοτέν.

Μονακό (4-2-3-1): Σούμπασιτς, Ράτζι, Καρβάλιο, Γουάλας, Κοεντράο, Φαμπίνιο, Μπακαγιοκό, Σίλβα (86' Λοτέν), Μουτίνιο, Λεμάρ, Τραορέ (32' Καρίγιο)

Τουλούζ (5-4-1): Λαφόν, Σμάλια, Τισεράν (67' Μασάς), Ντιοπ, Σπάγιτς, Μπουμπάντζ, Ακπά Ακπρό, Τρέχο (74' Ρεγκατίν), Ντουμπιά, Μπράιτβαϊτε, Μπεν Γεντέρ (80' Πέσιτς)

Keywords
Τυχαία Θέματα