Τα όσα λέχθηκαν στη Συνέντευξη Τύπου του τελικού (video)

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του μεγάλου τελικού κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και Απόλλωνα. Ο τελικός θα διεξαχθεί την Τετάρτη 16 Μαϊου στο ΓΣΠ στις 6 και 30 και θα είναι αφιερωμένος στην μνήμη του πρώην πρόεδρο της ΚΟΠ Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Διαβάστε τα όσα δήλωσαν ο πρόεδρος της ΚΟΠ

Γιώργος Κούμας, ο πρόεδρος του Απόλλωνας και της ΑΕΚ , Νίκος Κύρζης και Άντρος Καρααπατάκης καθώς και οι προπονητές των ομάδων Ιμανόλ Ιδιακέθ και Σοφρώνης Αυγουστή αλλά και οι αρχηγοί Νταβίντ Καταλά και Φώτης Παπουλής.

Αναλυτικά το όσα λέχθηκαν:

Πρόεδρος ΚΟΠ Γιώργος Κούμας: «Σας καλωσορίζει στην συνέντευξη τύπου το τελικού κυπέλλου. Ένα π[πρωτάθλημα το οποίο κρίθηκε μερικά λεπτά πριν την λήξη του και έχουμε μπροστά μας τον τελικό κυπέλλου. Είναι η κορύφωση της χρονιάς. Δυο από τα σωματεία που ήταν από τους πρωταγωνιστές της φετινής χρονιάς ΑΕΚ και Απόλλωνα. Η διαιτησία θα πρέπει να είναι εκεί για να συμμετέχει σε μια γιορτή ποδοσφαίρου χωρίς να αλλοιώσει το αποτέλεσμα. Θα υπάρξει νικητής και ηττημένος. Θα το πάρει ο καλύτερος ή πιο τυχερός. Θα είναι αρκετή η προσέλευση του κόσμου. Δεν θα είμαι στον τελικό για κάποιες υποχρεώσεις της UEFA».

«Έχω δηλώσει ότι η ταυτοποίηση θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και τον τελικό κυπέλλου. Έχω ξεκινήσει επαφές με τους αρμόδιους. Υπάρχουν εισηγήσεις. Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Την οικογένεια τα παιδιά τους σωστούς οργανωμένους. Είναι κάτι που θα δούμε το καλοκαίρι»

Πρόεδρος ΑΕΚ Άντρος Καραπατάκης : «Ο τελικός κυπέλλου είναι γιορτή. Φέτος ο τελικός γίνεται ανάμεσα σε δυο ομάδες που έχουν παίξει καλό ποδόσφαιρο και πρόσφεραν θέαμα. Χαιρόμαστε γιατί είμαστε στον τελικό μετά από 12 χρόνια. Θέλουμε το τρόπαιο στην Λάρνακα. Μας λείπει ένας τίτλος και θα είμαστε ικανοποιημένοι μόνο αν κατακτήσουμε το τρόπαιο. Ο κάθε Σκαλιώτης που αγαπά την ΑΕΚ θα είναι εδώ την Τετάρτη. Θέλουμε παλμό. Είναι ένας τελικός ένα παιχνίδι. Ο καλύτερος και ο πιο τυχερός να το πάρει».

Πρόεδρος Απόλλωνα Νίκος Κίρζης: «Να πως ένα ευχαριστώ στην εταιρία για την στήριξη της στον θεσμό. Ο Απόλλωνας τα τελευταία χρόνια είναι η ομάδα που συμμετέχει σε 6ο τελικό τα τελευταία 8 χρόνια. Φέτος γίνεται ακόμη πιο σημαντικός γιατί θέλουμε να πετύχουμε κάτι που δεν πετύχαμε ποτέ. Το τρίτο σερί κύπελλο. Μετά την απώλεια του πρωταθλήματος όλοι στεναχωρηθήκαμε και το κύπελλο είναι η ευκαιρία που ψάχνουμε για να πάρουμε το τρόπαιο. Καλώ τον κόσμο του Απόλλωνα να έρθει στο γήπεδο και να πετύχουμε τον στόχο μας και να πάρουμε το τρόπαιο πίσω στην Λεμεσό»

Προπονητής ΑΕΚ Ιμανόλ Ιδιακέθ: «Φυσικά είναι σημαντικό παιχνίδι για εμάς αποτελεί μεγάλη ευκαιρία. Να προσπαθήσουμε να πάρουμε το τρόπαιο γιατί έχει χρόνια να κατακτήσουμε. Παίζουνε δυο ομάδες οι οποίες έπαιξαν ελκυστικό ποδόσφαιρο φέτος. Ξέρουμε την ποιότητα του Απόλλωνα όπως έχουμε και εμείς. Πιστεύουμε στην κατάκτηση του κυπέλλου και είμαστε καλή ομάδα όπως αποδείξαμε τα τελευταία χρόνια. Ξέρουμε ότι ο κόσμος παίρνει τα εισιτήρια του τελικού. Ελπίζουμε να διασκεδάσουμε στο τέλος την κατάκτηση του κυπέλλου μαζί με τον κόσμο μας. Επίσης είναι μια ευκαιρία να δείξουμε πόσο έχει προοδεύσει το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Ελπίζω να απολαύσουν οι φίλοι των δυο ομάδων τον τελικό»

Αρχηγός ΑΕΚ Νταβίντ Καταλά: «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσουμε το τρόπαιο μετά από χρόνια. Το ξέρουμε πως είναι δύσκολο αλλά θα δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Είμαστε περήφανοι που εκπροσωπούμε την ΑΕΚ σήμερα και καλούμε τον κόσμο μας να έρθει στο γήπεδο να μας βοηθήσει για να ζήσουμε μια μαγική στιγμή. Το συναίσθημα μου είναι το ίδιο με όλης της ομάδας. Περίμενα και εγώ αρκετά χρόνια για να παίξω για πρώτη φορά σε ένα τελικό κυπέλλου. Περιμένουμε και ανυπομονούμε και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».

Προπονητής Απόλλωνα Σοφρώνης Ατυγουστή: «Είναι σημαντικός για την ομάδα μας και στόχος είναι η κατάκτηση. Είναι το πιο λίγο που μπορεί να πάρει η ομάδα και να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο την χρονιά. Ο κόσμος να δώσει τον δικό του παλμό και όλοι μαζί να πετύχουμε τον στόχο μας. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα απέναντι μας και θα πρέπει αν κάνουμε λιγότερα λάθη για να κερδίσουμε τον αγώνα. Όλοι οι στόχοι πρέπει να μπαίνεις στους αγωνιστικούς χώρους και να τους εκπληρώνεις. Μετά την απώλεια του πρωταθλήματος σίγουρα ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι το κύπελλο. Για αυτό που την στιγμή που είμαστε εδώ και τα τελευταία δυο χρόνια τον έχουμε κατακτήσει σίγουρα θέλουμε για 3η σερί χρονιά να τον κρατήσουμε στο Κολόσσι».

Αρχηγός Απόλλωνα Φώτης Παπουλής: «Είμαστε περήφανοι που εκπροσωπούμε τον Απόλλωνα. Η φετινή χρονιά η διοίκηση και ο προπονητή έχουν βάλει στόχους. Πρωτάθλημα και κύπελλο. Το πρώτο χάθηκε μένει το κύπελλο. Νομίζω ΄’ότι ο Απόλλωνας έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο φέτος. Θα πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω για να πάρουμε το κύπελλο. Τους καλούς τους φίλους της ομάδας για 1954 λόγους για να φέρουμε το κύπελλο εκεί που αξίζει στην Λεμεσό.Αυτή η ομάδα έχει κτιστεί για να παίρνει τίτλους. Πρέπει να το αποδεχτούμε ότι υπάρχει πίεση και στόχους. Κάθε χρόνο θα τους διεκδικεί. Χάσαμε το πρωτάθλημα αλλά πρέπει να δούμε το κύπελλο είναι βασικός στόχος της ομάδας. Άρα θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για να κατακτήσουμε το τρόπαιο για πολλούς λόγους. Σεβόμαστε την ΑΕΚ αλλά θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας και με την βοήθεια του κόσμο για να πάρουμε το κύπελλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα