Απεβίωσε η συγγραφέας Χάρπερ Λι σε ηλικία 89 ετών

Απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών, η συγγραφέας Χάρπερ Λι, του μυθιστόρηματος «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια».

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το «Βάλε έναν Φύλακα», sequel του βραβευμένου βιβλίου «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια».

Η Νελ Χάρπερ Λι γεννήθηκε στις 28 Απριλίου του 1926, στο Μονρόεβιλ της Αλαμπάμα.Σε ηλικία 22 ετών, εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη για να εργαστεί σε

αεροπορική εταιρεία όμως σύντομα αποφασίζει να αφιερωθεί στη συγγραφή.Το αριστούργημα «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια» γράφτηκε μέσα σε μια δεκαετία περίπου και μετά την έκδοσή του το 1960, χάρισε στην Λι ένα βραβείο Πούλιτζερ καθώς και διεθνή αναγνώριση. Το εν λόγω βιβλίο, γυρίστηκε σε ταινία με τίτλο «Σκιές στη σιωπή» με πρωταγωνιστή τον Γκρέγκορι Πεκ το 1962 και κατάφερε να αποσπάσει τρία Όσκαρ.

Στο κορυφαίο της μυθιστόρημα, η Λι, περιγράφει τις προσπάθειες ενός δικηγόρου σε μια μικρή αμερικανική πόλη να υπερασπιστεί τη ζωή και τα δικαιώματα ενός αφροαμερικανού κατοίκου. Πέρυσι κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της, το «Go get a watchman», το οποίο είχε γράψει πριν από τα «Κοτσύφια» και «μοιράζονται» τον ίδιο κεντρικό ήρωα. Για την ακρίβεια, το βιβλίο «Go get a watchman» ήταν η αφορμή για να γράψει τα «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια», κάτι σαν προπομπός τους.

Η Χάρπερ Λι, ήταν συμμαθήτρια στο δημοτικό με τον συγγραφέα Τρούμαν Καπότε, ο οποίος μάλιστα της είχε αφιερώσει το έργο του «Εν Ψυχρώ».Η συγγραφέας έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής σε οίκο ευγηρίας ενώ το βιβλίο της, «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια», εξακολουθεί και διδάσκεται στα σχολεία των ΗΠΑ.

Πηγή: Guardian

Keywords
Τυχαία Θέματα