Εκδήλωση για το ρόλο της γυναίκας στον κόσμο του σήμερα

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών (ΚΟΓΕΕ), πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Πόλεμος και Ειρήνη - Ο Ρόλος της Γυναίκας στον κόσμο του σήμερα», την Πέμπτη 16 Ιουνίου και ώρα 18:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Τράπεζας Κύπρου (Αγία Παρασκευή).

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο έντιμος Υπουργός Δικαιοσύνης

και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου και η Πρόεδρος της ΚΟΓΕΕ, Μαίρη Παπαδοπούλου.

Κύρια ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η Πρέσβης Μάρα Μαρινάκη, η οποία έχει διοριστεί από την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας κα Φεντερίκα Μογκερίνι, ως Σύμβουλος στο European External Action Service (EEAS) για θέματα ισότητας και ειδικότερα για την εφαρμογή του Ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών 1325/WPS.

Η κα Μαρινάκη είναι μια διπλωμάτης, με μεγάλη εμπειρία στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, ενώ έχει υπηρετήσει μεταξύ άλλων, σε Ουάσιγκτον, Βερολίνο και Βιέννη. Είναι επίσης μόνιμη εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΑΣΕ.

Παρεμβαίνουν, η τέως Υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, ο Πρέσβης της Σουηδίας, Klas Gierow και η Major General Force Commander of the UN Peacekeeping Force in Cyprus, Kristin Lund.

Χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Εθνικός Μηχανισμός για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα