Έκκληση Κυβέρνησης προς Λεμεσιανούς για ανέγερση γηπέδου

Η Κυβέρνηση απηύθυνε σήμερα έκκληση στα σωματεία Απόλλωνα, Άρη και ΑΕΛ καθώς και στον μελετητή/αρχιτέκτονα να επισπεύσουν τις διαδικασίες σε ό,τι αφορά την ανέγερση νέου γηπέδου σε κρατική γη που μισθώθηκε στο Κολόσσι.

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ζήτησε από τα σωματεία να προχωρήσουν στη συνομολόγηση του δανείου με την Τράπεζα Κύπρου

σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται στη σχετική πρόταση της τράπεζας.

Αποφάσισε ακόμη να εγκρίνει την παραχώρηση πρόσθετης ετήσιας χορηγίας στον ΚΟΑ μέσω του Υπουργείου Παιδείας, για κάλυψη των τοκοχρεολυσίων του δανείου και να ζητήσει από τον ΚΟΑ να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε το έργο να προσφοροδοτηθεί και εκτελεστεί σύμφωνα με τις διαδικασίες που εφαρμόζει και για τα υπόλοιπα αθλητικά έργα που ο ΚΟΑ υλοποιεί.

Ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι τα τρία σωματεία έχουν αιτηθεί τη δημιουργία νέου γηπέδου στη Λεμεσό για να εξυπηρετεί και τα τρία και στα πλαίσια αυτά το κράτος έχει προχωρήσει σε μίσθωση κρατικής γης στο Κολόσσι για 33 χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης στον ιδιοκτήτη για ακόμη δύο περιόδους των 33 ετών για ανέγερση του γηπέδου.

“Από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση επιλέχθηκε αυτή της Τράπεζας Κύπρου όχι μόνο γιατί οι όροι του δανείου είναι καλύτεροι αλλά και διότι δεν απαιτεί κυβερνητική εγγύηση αλλά μόνο σχετική απόφαση του Υπουργικού και του ΚΟΑ ότι δεσμεύεται για την ετήσια παραχώρηση χορηγίας για κάλυψη των τοκοχρεολυσίων του δανείου”, ανέφερε ο Αναπληρωτής ΚΕ.

Ανέφερε ότι η Κυβέρνηση καλεί τα σωματεία να επισπεύσουν τις διαδικασίες μαζί με τους μελετητές του έργου ώστε να εξασφαλιστεί η οικοδομική άδεια και να μπορέσει να γίνει η μελέτη από τους αρμόδιους για το κόστος του γηπέδου και να μπορέσει ο ΚΟΑ να βγει σε προσφορές.

“Εδώ υπάρχει μια καθυστέρηση από μέρους του μελετητή/αρχιτέκτονα την οποία προσπαθούμε με διάφορες συσκέψεις να επιταχύνουμε”, είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση, ανέφερε ότι “το ύψος της χορηγίας δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε τώρα αν δεν γίνει η μελέτη που χρειάζεται για το κόστος του γηπέδου και να συνομολογηθεί το ύψος του δανείου.”

Πρόσθεσε ότι το ΥΠΟΙΚ έχει διαπραγματευθεί με την Τράπεζα Κύπρου και έχουν τεθεί οι όροι.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η Κυβέρνηση έχει τα πάντα έτοιμα και απηύθυνε έκκληση να επισπευσθούν οι διαδικασίες από μέρους των σωματείων και του μελετητή/αρχιτέκτονα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες το ταχύτερο δυνατό.

“Η μπάλα είναι σε αυτούς”, είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα