Εκλογικοί κατάλογοι: Αποδεκτό το 41% των ενστάσεων-34 υποθέσεις στην Αστυνομία

Αποδεκτό έγινε το 41% των ενστάσεων που υποβλήθηκαν σε σχέση με εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους, ενόψει των διπλών εκλογών του Ιουνίου (1461 ενστάσεις), με ποσοστό 59% να απορρίπτεται (2099 ενστάσεις). 

Αυτά τα δεδομένα τέθηκαν σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικών που συνεδρίασε εκτάκτως για να εξετάσει το ζήτημα, μετά από εισήγηση των βουλευτών Πανίκου Λεωνίδου, Χρύση Παντελίδη, Άριστου Δαμιανού και Μαρίνας Νικολάου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εκλογών,

Μενέλαο Βασιλείου, τις δύο τελευταίες ημέρες εγγραφής στους καταλόγους, υποβλήθηκαν χιλιάδες αιτήσεις για εγγραφή. Αυτή η πρακτική της τελευταίας στιγμής, είπε ο κ. Μενελάου, ενδεχομένως να έγινε εσκεμμένα για να μην υπάρχει αποτελεσματικός έλεγχος της κάθε αίτησης, μιας και αυτός γίνεται από λειτουργούς, ελλείψει αυτοματοποιημένου συστήματος.

Οι πρώτες περιπτώσεις, προσέθεσε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών, στάλθηκαν από τους Επάρχους στην Αστυνομία, για να εξεταστεί κατά πόσο προκύπτουν ποινικά αδικήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπαρχηγό της Αστυνομίας, Δημήτρη Δημητρίου, η Δύναμη έχει λάβει δύο επιστολές από τον Έπαρχο Λευκωσίας, μία στις 2 Μαΐου και μία σήμερα, που αφορούν σε 34 περιπτώσεις συνολικά. Όπως είπε, δόθηκαν οδηγίες για άμεση διερεύνηση, για να διαπιστωθεί κατά πόσο έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα.

Σημειώνεται ότι συνολικά έχουν υποβληθεί 3560 ενστάσεις σε ό,τι αφορά στις εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο και συγκεκριμένα: 559 στη Λευκωσία, 1564 στη Λεμεσό, 102 στην Αμμόχωστο, 123 στη Λάρνακα, 1212 στην Πάφο και 3 στην Επαρχία Κερύνειας που αφορούν στον κατεχόμενο Κορμακίτη.

Διαβάστε ακόμη: Οι Δήμοι με τις περισσότερες ενστάσεις για μετακίνηση ψηφοφόρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα