Προσγειώνουν ανώμαλα και αναστατώνουν οι δηλώσεις Μπουρτζιού

Σφόδρα ενοχλημένο παρουσιάζεται το Προεδρικό μετά από το παραλήρημα του εκπροσώπου του κατοχικού ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού ότι ο κ. Ακιντζί δεν συζητά μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μίλησε στο Σίγμα και σήκωσε το γάντι στέλνοντας προειδοποιητικές βολές

«Ξεκάθαρα απαντάμε. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού, χωρίς μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας», ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, στην αμέσως επόμενη συνάντηση των δύο

ηγετών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να θέσει ευθέως και με σαφήνεια το θέμα στον κατοχικό ηγέτη.

Συνταυτισμένος με τις Προεδρικές θέσεις και ο ηγέτης του ΔΗ.ΣΥ ο οποίος σημείωσε την ίδια ώρα ότι το Κυπριακό δεν θα λυθεί με δηλώσεις ή αντιδηλώσεις

«Ο ΠτΔ δεν πρόκειται να δεχθεί συμφωνία για το Κυπριακό που δεν θα προϋποθέτει τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας δια της μετεξελίξεως της σε ομοσπονδιακό κράτος. Ο ΠτΔ προσπαθεί πάρα πολύ σκληρά σε μια δύσκολη προσπάθεια να καταλήξει σε μια συμφωνία για το Κυπριακό και ευχήθηκε να τα καταφέρει. Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι η τουρκική πλευρά να εγκαταλείψει διαχρονικές αδιάλλακτες θέσεις», δήλωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Πολύ πιο αιχμηρός παρουσιάστηκε από πλευράς του ο Πρόεδρος της Βουλής θέτοντας ευθέως ζήτημα διακοπής των συνομιλιών λόγω των προκλητικών θέσεων της άλλης πλευράς.

«Προκαλούν την απορία προς τι οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις, Ο ΠτΔ θα πρέπει να θέσει το θέμα που προκύπτει στις συνομιλίες προ οποιασδήποτε άλλης ημερησίας διατάξεως και συζήτησης. Η οριστική διασαφήνιση του θέματος πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση για συνέχιση των συνομιλιών», ανέφερε ο Γιαννάκης Ομήρου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΕΔΕΚ που έστειλε μήνυμα και στα δύο μεγάλα κόμματα.

«Τους καλούμε έστω και τώρα να συμφωνήσουν μαζί μας τουλάχιστον στο ότι η τουρκική πολιτική ήταν και παραμένει σαφής και είναι η τουρκοποίηση της Κύπρου και ότι η μοναδική μας ασπίδα είναι η Κυπριακή Δημοκρατία. Την Κυπριακή Δημοκρατία την οποία δεν θυσιάζουμε στο βωμό οποιουδήποτε νομικίστικού όρου όπως επιδιώκουν οι Τούρκοι», τόνισε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Κωστής Ευσταθίου.

Οι νέες δηλώσεις δεν επιτρέπουν ψευδαισθήσεις και αυταπάτες σχολίασε το ΕΥΡΩΚΟ σημειώνοντας πως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι θωρακισμένη και μόνο με δική μας υπογραφή μπορεί να από-αναγνωριστεί και να καταργηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα