Φυλάκιση για πρώην ΥΠΕΞ και ευρωβουλευτή Ρουμανίας

Ένας πρώην Υπουργός Εξωτερικών και πρώην Ευρωβουλευτής της Ρουμανίας καταδικάστηκε σήμερα σε τρία χρόνια φυλάκισης για αποδοχή δωροδοκίας από λόμπι προκειμένου να προωθήσει ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ο Adrian Severin, πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας, και δύο άλλοι ευρωβουλευτές, είχαν μαγνητοσκοπηθεί στα κρυφά το 2010 από δημοσιογράφους της βρετανικής εφημερίδας Sunday Times, να συζητούν τις πληρωμές που θα λάμβαναν προκειμένου να επηρεάσουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία και να προωθήσουν ευνοϊκές τροπολογίες.

Το

βίντεο γυρίστηκε από τους δημοσιογράφους, οι οποίοι παρουσιάστηκαν ως μέλη του λόμπι. Στο βίντεο ο Ρουμάνος φαίνεται να συμφωνεί να λαμβάνει 4.000 ευρώ την ημέρα για να προωθήσει τα συμφέροντα του λόμπι.

Ο Severin, ο οποίος υπηρέτησε ως Υπουργός Εξωτερικών το 1996 και το 1997, αρνήθηκε να παραιτηθεί από την έδρα του ευρωβουλευτή, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πράξει κάτι παράνομο.

Οι δύο άλλοι ευρωβουλευτές που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο, ο Αυστριακός πρώην Υπουργός Εσωτερικών Ernst Strasser και ο Σλοβένος πρώην Υπουργός Εξωτερικών Zoran Thaler, καταδικάστηκαν επίσης σε ποινές φυλάκισης από τα δικαστήρια των χωρών τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα