Οικολόγοι: Είμαστε βέβαιοι οτι μας ψεκάζουν χημικά

Τις έντονες ανησυχίες του για την επανεμφάνιση των χημικών αεροψεκασμών και των πειραμάτων της γεωμηχανικής εκφράζει εκ νέου το Κϊνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι μ ετά τις χθεσινές καταγγελίες από την Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, τα Επαρχιακά Γραφεία μας στη Λάρνακα και Παραλίμνι δέχθηκαν σήμερα σωρεία καταγγελιών από πολίτες για τους ύποπτους αεροψεκασμούς που χαρακώνουν τους ουρανούς στα νότια παράλια του νησιού μας.

Σημειώνει ότι μετά

από ενέργειες της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατόπιν απαίτησης του Βουλευτή των Οικολόγων κ. Γιώργου Περδίκη, διενεργήθηκε δειγματοληψία και χημική ανάλυση βρόχινου νερού και ατμοσφαιρικού αέρα από τα Τμήματα Μετεωρολογίας και Δασών αντίστοιχα. Ο αρμόδιος Υπουργός πληροφόρησε τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των σχετικών αναλύσεων, δεν μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι πραγματοποιούνται οποιοιδήποτε αεροψεκασμοί στην ατμόσφαιρα της Κύπρου.

"Ως Κίνημα Οικολόγων δηλώνουμε ότι διαφωνούμε με τις εκτιμήσεις του αρμοδίου Υπουργού. Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι διεξάγονται χημικοί αεροψεκασμοί. Θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη να διερευνήσει πλήρως το φαινόμενο και προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να σταματήσουν άμεσα οι χημικοί αεροψεκασμοί.

Πρόσφατα με πρωτοβουλία του Βουλευτή των Οικολόγων κ. Γιώργου Περδίκη ενεγράφη ξανά το θέμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος και αναμένεται σύντομα η συζήτηση του".

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και αρκετά χρόνια, παράλληλα με τη διεθνή κινητοποίηση για μείωση των βιομηχανικών ρύπων που ευθύνονται για τις κλιματικές αλλαγές, σε ορισμένα επιστημονικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της Βρετανίας και αλλού, αναπτύσσεται η θεωρία της γεωμηχανικής (Geoengineering[1]).

Το Κίνημα Οικολόγων στην ανακοίνωση του εξηγεί ότι η γεωμηχανική αφορά συγκεκριμένα στην επέμβαση στις κλιματολογικές συνθήκες με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Η πιο πρόσφατη, τα τελευταία είκοσι χρόνια, έκδοση της γεωμηχανικής, ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνικών που θα μειώσουν τις επιπτώσεις στο κλίμα της Γης, από την αύξηση των θερμοκηπιακών αερίων.

Στα πλαίσια της γεωμηχανικής προωθούνται διάφορα σχέδια, όπως παραδείγματος χάριν το γνωστό σχέδιο των αεροψεκασμών με σωματίδια αλουμινίου και βαρίου, που εμφανίζεται στους ουρανούς ως ύποπτες ουρές αεροψεκασμών, πιο γνωστά ως chemtrails. Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα “The Guardian”, η CIA και η NASA έχουν ήδη χρηματοδοτήσει σχετική έρευνα και το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ οργανώνει τακτικά σχετικά σεμινάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα