ΟΣΑΚ: Να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες εργασίας των νοσηλευτών

Επιβάλλεται να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες εργασίας των νοσηλευτών, αναφέρει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου.

«Η προσφορά των νοσηλευτών είναι ανεκτίμητη. Είναι αυτοί που στέκονται ακούραστα στο πλευρό του κάθε ασθενούς, παρέχοντας όχι

μόνο νοσηλευτική φροντίδα αλλά ταυτόχρονα, στήριξη και συμπαράσταση στον συνάνθρωπο που χρειάζεται τη βοήθειά τους. Η αφοσίωσή τους και η ανθρωπιά τους φωτίζουν τον δρόμο των ασθενών προς την ανάρρωση και την ελπίδα», σημειώνει η ΟΣΑΚ.

«Το λειτούργημα του νοσηλευτή δεν είναι μια απλή εργασία. Απαιτεί ψυχική αφοσίωση, συμπόνια και αγάπη προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, είτε σε εποχές κρίσης είτε σε καθημερινές περιστάσεις», προσθέτει.

Οι νοσηλευτές «αναμφίβολα αποτελούν έναν από τους πιο βασικούς πυλώνες του συστήματος υγείας. Στηρίζουν και υποστηρίζουν το Σύστημα, ώστε αυτό να ανταποκρίνεται με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στις ανάγκες των ασθενών», επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Επιπλέον, αναφέρει ότι «αναγνωρίζει και εκφράζει δημόσια τον σεβασμό της προς όλους τους νοσηλευτές/νοσηλεύτριες και μαίες και τονίζει ότι επιβάλλεται να διασφαλίζεται ότι οι νοσηλευτές εργάζονται υπό τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας, έχοντας στη διάθεσή τους τον κατάλληλο εξοπλισμό αλλά και τη δυνατότητα για συνεχή εκπαίδευση. Να δοθούν κίνητρα εκεί και όπου πρέπει ώστε να αναβαθμίζονται συνεχώς οι δεξιότητες και οι γνώσεις τους».

«Μέσα από τη διασφάλιση αυτών, βελτιώνεται η ελκυστικότητα του νοσηλευτικού επαγγέλματος, επιτυγχάνεται η βελτίωση της απόδοσής τους, ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύεται εμπράκτως η αναγνώριση της σημαντικότητας του επαγγέλματος», υπογραμμίζει η ΟΣΑΚ. «Η αναγνώριση αποτελεί και το μεγαλύτερο κίνητρο ώστε να συνεχίσουν να υπηρετούν με αξιοπρέπεια και σεβασμό τους συνανθρώπους μας», αναφέρει καταληκτικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΟΣΑΚ,osak