Παναγιώτου: Εφικτές αποφάσεις για σύνθετα ζητήματα μέσω διαλόγου

Οι 27 επιβεβαίωσαν πως μέσα από τον διάλογο μπορούν να καταλήξουν σε αποφάσεις για σύνθετα ζητήματα, δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου, αναφερόμενος στην έγκριση της οδηγίας για τη ρύθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις ψηφιακές πλατφόρμες, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ (EPSCO) που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις Βρυξέλλες.

«Συμμετείχα σήμερα μαζί με τους ομολόγους μου στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης

όπου συζητήσαμε για το μέλλον της εργασίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Παναγιώτου.

«Συμφωνήσαμε την έγκριση Οδηγίας για την καλύτερη ρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις ψηφιακές πλατφόρμες μετά από μακρές διαβουλεύσεις, κατά τις οποίες η Κύπρος είχε από την αρχή στάση θετική, και επιβεβαιώσαμε ότι μέσα από τον διάλογο μπορούμε να συμφωνήσουμε και να καταλήξουμε σε κοινά αποδεκτές αποφάσεις για σύνθετα ζητήματα» πρόσθεσε.

Ο κ. Παναγιώτου είχε επίσης κοινή συνάντηση με την Υπουργό για θέματα οικογένειας, απασχόλησης και κοινωνικής πολιτικής της Πολωνίας, Αγνιέσκα Ντζιεμιάνοβιτς Μακ, και την Υπουργό Απασχόλησης της Δανίας, Άνε Χάλσμπο - Γιόργκενσεν, στο πλαίσιο του συντονισμού του τρίο των Προεδριών του Συμβουλίου της ΕΕ που θα αναλάβουν διαδοχικά για έξι μήνες τον Ιανουάριο του 2025 (Πολωνία), τον Ιούλιο του 2025 (Δανία) και τον Ιανουάριο του 2026 (Κύπρος).

Ο Υπουργός Εργασίας είχε επίσης διμερή συνάντηση με την νέα Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ελλάδας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Αναφορικά με τις συναντήσεις του με τις ομολόγους του από την Πολωνία και τη Δανία, ο κ. Παναγιώτου σημείωσε σε δήλωσή του σε επίσημη ανακοίνωση πως ήταν «μια πολύ παραγωγική συνάντηση προετοιμασίας, όπου διαπιστώσαμε ότι διαθέτουμε κοινές προσεγγίσεις και μοιραζόμαστε την ίδια διάθεση για εποικοδομητική συνεργασία».

Στο πλαίσιο της συνάντησης με την Ελληνίδα Υπουργό, συνέχισε, συζήτησαν «θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με επίκεντρο την αξιοποίηση της τεχνολογίας για τον καλύτερο έλεγχο της αγοράς εργασίας και την βελτίωση της ανταπόκρισης στα αιτήματα των πολιτών μας σχετικά με την καταβολή των επιμερισμένων συντάξεων».

Την Τρίτη ο κ. Παναγιώτου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο σε κοινή σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών και του Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης (ECOFIN - EPSCO) της ΕΕ, όπου θα συζητηθούν θέματα κοινωνικών επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων για ενίσχυση της ανθεκτικότητας των οικονομιών.

Διαβάστε επίσης: Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με πρόεδρο ΗΑΕ-Επίκεντρο ο θαλάσσιος διάδρομος

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα