Παραμένουν οι κίνδυνοι από την έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία

Δεν έχουν παρέλθει οι κίνδυνοι εξαιτίας των πολλαπλών εκρήξεων στο ηφαιστείο Ρουάνγκ της Ινδονησίας, δήλωσε η επικεφαλής της υπηρεσίας ηφαιστειολογίας Χέντρα Γκουνάουαν.

Το ηφαίστειο, που βρίσκεται στην πιο απόμακρη περιοχή της Ινδονησίας, στην επαρχία του Βόρειου Σουλαουέζι, άρχισε να εκρήγνυται αργά την Τρίτη, με αποτέλεσμα οι αρχές να εκκενώσουν χιλιάδες νησιά και να κλείσουν το πλησιέστερο διεθνές αεροδρόμιο που θα παραμείνει κλειστό έως αύριο.

Το ηφαίστειο εξερράγη ξανά πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και το Σάββατο, εκτοξεύοντας μια στήλη τέφρας 250 μέτρων πάνω από την κορυφή

του. Οι αρμόδιες αρχές προειδοποίησαν ότι θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη μεγάλες εκρήξεις, παρά το γεγονός ότι ο κρατήρας βρισκόταν σε κατάσταση ηρεμίας.

Το ηφαίστειο, με κορυφή 725 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι το μόνο από τα 100 ηφαίστεια της Ινδονησίας που τέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.

Περισσότεροι από 6.000 κάτοικοι του γειτονικού νησιού Ταγκουλαντάνγκ, όπου ζουν περίπου 20.000 άνθρωποι, απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους. Οι κάτοικοι  έλαβαν συμβουλές να φορούν μάσκες για να αποφύγουν αναπνευστικά προβλήματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα