Πώς να διασφαλίσετε τη «συνεργασία» των παιδιών σας

Σε προηγούμενο άρθρο εξετάσαμε τους τρόπους με τους οποίους οι γονείς μπορούν να διαχειριστούν και να βοηθήσουν τα παιδιά τους να εκφράσουν κυρίως τα αρνητικά τους συναισθήματα με εποικοδομητικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Στο κείμενο αυτό, με γνώμονα την εξασφάλιση της συνεργασίας ανάμεσα στο παιδί και το γονέα, θα εξετάσουμε τρόπους με τους οποίους, οι γονείς δύνανται να διαχειριστούν τα δικά τους αρνητικά συναισθήματα, έτσι ώστε αυτά να καταστούν λειτουργικά στην αλληλεπίδρασή τους με τα παιδιά τους.

Ένας

παράγοντας που εξαντλεί το ηθικό και τις αντοχές των γονέων είναι ο καθημερινός αγώνας για την εκμάθηση της ευπρεπούς συμπεριφοράς, σύμφωνης με τις επιταγές της κοινωνίας, από τα παιδιά. Η αδυναμία ύπαρξης ουσιαστικής συνεργασίας δημιουργείται εν μέρει από τη σύγκρουση διαφορετικών συμφερόντων ή αναγκών.

Ο γονέας επιθυμεί την ύπαρξη μιας υποτυπώδους καθαριότητας, ευταξίας, ευγένειας και ευρυθμίας. Τα παιδιά, από την άλλη, αδιαφορούν σε μεγάλο βαθμό για αυτές τις «απαιτήσεις» των γονέων. Έτσι, σε μεγάλο βαθμό η γονική μέριμνα αναλώνεται για την προσαρμογή των παιδιών στις κοινωνικές επιταγές.

Παραδόξως μάλιστα, όσο ο γονέας επιμένει, τόσο το παιδί αντιδρά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.kidsgo.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα