Προσπάθεια διαφύλαξης αξιοπρεπών όρων εργασίας δημοσιογράφων

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δημοσιογράφοι, οι δραστηριότητες του Διοικητικού Συμβουλίου τον προηγούμενο χρόνο και η ανάγκη για συνέχιση των προσπαθειών προς διαφύλαξη αξιοπρεπών όρων εργασίας των συναδέλφων απασχόλησαν την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε χθες.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον αγώνα που πρέπει να καταβληθεί από τους ίδιους τους δημοσιογράφους για να αποδομηθεί η στρεβλή εικόνα που διάφοροι καλλιεργούν, παρουσιάζοντάς

μας ως μέρος της διαπλοκής και των σκοπιμοτήτων στον τόπο μας.

Οι δημοσιογράφοι, όπως τονίστηκε, δεν διεκδικούν το αλάθητο. “Ωστόσο, είναι άδικο να απαξιώνονται ως σύνολο και να θεωρούνται ως άβουλα όντα που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα,” αναφέρεται.

Εκτενής συζήτηση έγινε για τα μέτρα και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να κατοχυρωθεί το δημοσιογραφικό επάγγελμα. Το Διοικητικό Συμβούλιο ανέλαβε τη δέσμευση να εργαστεί με μεθοδικότητα και ζήλο προς αυτή την κατεύθυνση.

Επειδή η Συνέλευση ήταν ταυτόχρονα και Καταστατική, όσοι παρέστησαν σ’ αυτήν συζήτησαν και ενέκριναν σειρά τροποποιήσεων που στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου Καταστατικού.

Επίσης, η Συνέλευση ενέκρινε τους λογαριασμούς της Ένωσης Συντακτών για το έτος 2014, που έχουν ελεγχθεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα