Σε αναζήτηση συμβούλου η Εταιρεία Υδρογονανθράκων

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΥΚ ΜΕ NOBLE, BG GROUP KAI DELEK ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ
Σε αναζήτηση υπηρεσιών εξειδικευμένου συμβούλου βρίσκεται η Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΕΥΚ), προκειμένου αυτός να λειτουργήσει υποστηρικτικά ενόψει των συζητήσεων για τη λήψη αποφάσεων για την εμπορική ανάπτυξη των υφιστάμενων, αλλά και των δυνητικών

κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ. Ήδη από την Τρίτη, η ΕΥΚ προκήρυξε διαγωνισμό ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή ειδικού συμβούλου με μακροχρόνια εμπορική και τεχνική γνώση και εμπειρία σε θέματα διαχείρισης εμπορευσιμότητας υδρογονανθράκων.

Η χρονική διάρκεια της σύμβασης που αναμένεται να υπογραφτεί με τον επιτυχόντα προσφοροδότη θα έχει χρονική διάρκεια τρία έτη, με επιλογή για δυο ανανεώσεις χρονικής διάρκειας ενός έτους η καθεμία, και θα έχει συνολικά ανώτατο όριο αξίας τα €6.500.000. Παρόλα αυτά, ανάλογα με την εξέλιξη της διαδικασίας αναμένονται και οι ανάλογες αναπροσαρμογές στις δαπάνες που αφορούν την έρευνα και την αξιοποίηση του φυσικού αερίου εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει στις 11 Απριλίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΥΚ στην παρούσα φάση βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την κοινοπραξία Noble, BG Group και Delek για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Αφροδίτη, δυναμικότητας 4,5 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών φυσικού αερίου. Με βάση τα έγγραφα του διαγωνισμού, «στόχος του διαγωνισμού είναι η λήψη εμπορικών συμβουλευτικών υπηρεσιών στη βάση των αιτημάτων και των αναγκών της ΕΥΚ, οι οποίες θα προκύψουν κατά την περίοδο του συμβολαίου».

Αναφέρεται παράλληλα ότι «ο ανάδοχος αναμένεται να διαθέτει επαρκή εμπορική εμπειρογνωμοσύνη και τεχνική κατανόηση στην ανάπτυξη υπεράκτιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων για να υποστηρίξει την ΕΥΚ στη λήψη εμπορικών αποφάσεων αναφορικά με την αξιοποίηση υφιστάμενων και δυνητικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, που ανακαλύφθηκαν ή θα ανακαλυφθούν στην κυπριακή ΑΟΖ».

Keywords
Τυχαία Θέματα