Θεολόγου: Η Κυβέρνηση να προσεγγίσει σωστά τους πλοηγούς

Να προσεγγίσει σωστά το θέμα που έχει προκύψει αναφορικά με τις συμβάσεις των πλοηγών και την εργοδότηση ξένων στο Λιμάνι Λεμεσού, λαμβάνοντας υπόψη και τα θέματα ασφάλειας, κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και την Κυβέρνηση η Συμμαχία Πολιτών δια της βουλευτού του κόμματος Άννας Θεολόγου.

Σε δηλώσεις της σήμερα στη Βουλή, η κ. Θεολόγου είπε πως μια εβδομάδα μετά την εγγραφή σχετικού θέματος στην Επιτροπή Ελέγχου εξακολουθούν να υφίστανται τα

προβλήματα σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις των πλοηγών και οι πλοηγοί θέτουν θέμα απεργίας στο Λιμάνι Λεμεσού.

Σύμφωνα με την κ. Θεολόγου, η ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει τις θαλάσσιες υπηρεσίες στο Λιμάνι Λεμεσού αποφάσισε να φέρει δύο πλοηγίδες ώστε να υποβοηθείται η διαδικασία ελλιμενισμού των πλοίων στο Λιμάνι Λεμεσού.

«Τα άτομα τα οποία εργοδοτούνται στις πλοηγίδες προέρχονται από την Ινδία και το Μπαγκλαντές», είπε αναφέροντας πως έχει τεθεί θέμα από το Υπουργικό Συμβούλιο σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των λιμανιών και δήλωσε πως θα έπρεπε εξ` ολοκλήρου οι πλοηγοί να είναι Κύπριοι υπήκοοι.

Η βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών είπε ότι τόσο η Επιτροπή Ελέγχου όσο και η Βουλή θα πρέπει να συμβάλουν ώστε ο Υπουργός Συγκοινωνιών να μεριμνήσει για εφαρμογή της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για κατοχύρωση των Κύπριων πλοηγών και απ` εκεί και πέρα εφόσον υφίστανται ανάγκες να εργοδοτούνται ξένοι μετά από κατάλληλη εκπαίδευση.

«Υπάρχει τεράστιο θέμα, οι πλοηγοί έχουν ξεσηκωθεί εδώ και δύο μέρες και θα πρέπει να υπάρξει μια σωστή προσέγγιση εκ μέρους της Κυβέρνησης», δήλωσε.

«Έχουμε ιδιωτικοποιήσει τα λιμάνια με τη λογική ότι τουλάχιστο οι υπάλληλοι και το προσωπικό θα διατηρούσαν την εργασία και την απασχόληση τους αλλά δυστυχώς βλέπουμε ότι υπάρχει πρόθεση από τους ιδιώτες για αποκλειστική κάλυψη του κόστους, δηλαδή μείωση του κόστους με ξένο εργατικό δυναμικό και να φορτωθεί ο δημόσιος τομέας με τους υπάλληλους της Αρχής Λιμένων που δεν θα εργοδοτηθούν από τις ιδιωτικές εταιρείες», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα