Το Ισραήλ καλεί Παλαιστίνιους να εκκενώσουν περισσότερες συνοικίες της Ράφα

Το Ισραήλ κάλεσε το Σάββατο τους Παλαιστίνιους σε περισσότερες συνοικίες της πόλης Ράφα που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Γάζας να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν στη "διευρυμένη ανθρωπιστική περιοχή” στο αλ Μαουάσι, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι ο στρατός προετοιμάζεται για την υλοποίηση των επιχειρησιακών σχεδίων μιας χερσαίας επίθεσης στη Ράφα.

Σε μία ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ, ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος κάλεσε επίσης

τους κατοίκους, αλλά και τους εκτοπισμένους άλλων περιοχών στην περιοχή Τζαμπάλια που βρίσκεται στα βόρεια της Γάζας, αλλά και σε άλλες 11 συνοικίες να σπεύσουν αμέσως στα καταφύγια που βρίσκονται στα δυτικά της πόλης της Γάζας.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, 24 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας μετά από εναέριο βομβαρδισμό ισραηλινών μαχητικών στην κεντρική Γάζα.

Παρά τις ισχυρές αμερικανικές πιέσεις, τις ανησυχίες των κατοίκων, αλλά και ομάδων ανθρωπιστικής βοήθειας, το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει με στρατιωτική εισβολή στη Ράφα, όπου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο εκτοπισμένοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο, από την έναρξη του πολέμου, εδώ κι επτά μήνες.

Οι δυνάμεις άμυνας του Ισραήλ (IDF) έχουν ανακοινώσει ότι μέχρι τώρα, περίπου 300.000 κάτοικοι της Γάζας έχουν μετακινηθεί προς την περιοχή Αλ Μαουάσι.

Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι δεν θα νικήσει αν δεν ξεριζώσει χιλιάδες μαχητές του κινήματος της ισλαμικής Χαμάς, για τους οποίους πιστεύει ότι έχουν αναπτυχθεί στη Ράφα.

Ισραηλινά άρματα μάχης κατέλαβαν την Παρασκευή τον κεντρικό δρόμο που χωρίζει τις ανατολικές και δυτικές συνοικίες της πόλης, περικυκλώνοντας αποτελεσματικά την ανατολική πλευρά, σε μία επίθεση που προκάλεσε την αναστολή της χορήγησης αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας από την Ουάσινγκτον.

Το Ισραήλ είναι κεντρικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι παρακολουθεί “με ανησυχία” τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ, ενώ αυτές εμφανίζονται να έχουν τοπικό χαρακτήρα γύρω από το κατεστραμμένο συνοριακό πέρασμα της Ράφα και δεν φαίνεται να αντανακλούν μία εισβολή μεγάλης κλίμακας των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στην πόλη.

Τουλάχιστον 34.971 Παλαιστίνιοι νεκροί από την 7η Οκτωβρίου 2023, λέει το Υπουργείο Υγείας της Γάζας

Τουλάχιστον 34.971 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 78.641 τραυματίστηκαν μετά από την έναρξη της ισραηλινής εισβολής στη Γάζα από την 7η Οκτωβρίου 2023, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Χαμάς: Ισραηλινός όμηρος νεκρός εξαιτίας αεροπορικής επιδρομής του Ισραήλ

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανέφερε το Σάββατο σε ανακοίνωσή της ότι ο Ισραηλινός όμηρος Ναντάβ Πόπλεγουελ πέθανε από τραύματα που προκλήθηκαν από μία αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ, πριν από έναν και πλέον μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα