Τσίπρας στο Νταβός: Αντιμέτωπη με τριπλή κρίση η ΕΕ

Η Ευρώπη σήμερα είναι αντιμέτωπη με μια τριπλή κρίση. Την οικονομική κρίση από όπου η Γηραιά Ήπειρος δεν έχει καταφέρει ακόμη να απεγκλωβιστεί, την προσφυγική κρίση και την κρίση αστάθειας, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σε πάνελ, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός.

Ο Αλέξης Τσίπρας

τόνισε ότι η Ελλάδα είναι στην καρδιά των τριών παράλληλων κρίσεων και στόχος της κυβέρνησης είναι να μετατρέψουμε τη χώρα από κομμάτι της κρίσης σε τμήμα της λύσης. Είναι καιρός, η Ευρώπη να επιστρέψει στις ιδρυτικές της αξίες, τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, επανέλαβε ότι είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά. Μίλησε για την ανθρωπιστική και την πολιτική πλευρά του προβλήματος, υπογραμμίζοντας ότι είναι ντροπή να χάνουν τόσοι άνθρωποι τη ζωή τους στο Αιγαίο, ενώ επισήμανε ότι λύση είναι να συνεργαστούν όλα τα κράτη και η ΕΕ να σηκώσει το βάρος με τη συνεργασία όλων των μελών της.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ.Τσίπραςμ αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα διαφθοράς και γραφειοκρατίας, σημειώνοντας ότι μόνο με ανάπτυξη μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την κρίση, τονίζοντας ταυτόχρονα και την ετοιμότητα της χώρας να υποδεχθεί ξένες επενδύσεις.

Για να προχωρήσει η Ευρώπη, πρέπει να βάλει μπροστά την ατζέντα της ανάπτυξης, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας ενώ τόνισε και την ανάγκη να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα ανεργίας.

Πηγή - ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα