Υποχωρούν οι ψηλές θερμοκρασίες και η σκόνη-«Ελπίζουμε σε πιο ήπιο καλοκαίρι»

Θερμοκρασίες καλοκαιριού βιώνουμε τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο. Στο Μεσημέρι και κάτι φιλοξενήθηκε ο Α’ Λειτουργός της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Μούσκος, ο οποίος εξήγησε ότι τις επόμενες μέρες θα υποχωρήσουν οι ψηλές θερμοκρασίες.

Αρχικά ανέφερε ότι πολύς κόσμος πήγε θάλασσα το τριήμερο καθώς η θερμοκρασίες ήταν πάνω από 30 βαθμούς. «Σήμερα έχουμε 33 βαθμούς. Αυτές οι θερμοκρασίες είναι του Ιουνίου και όχι του Απριλίου».

Συμπλήρωσε

ότι είναι μια θερμή αέρια μάζα. «Συχνά πυκνά τα τελευταία χρόνια έχουμε τέτοια φαινόμενα με θερμή μάζα περίπου 10 βαθμούς πάνω από τις κανονικές θερμοκρασίες».

Σημείωσε ότι θα υποχωρήσει αυτή η αέρια μάζα. «Την Πέμπτη θα έχουμε μείωση τεσσάρων βαθμών στο εσωτερικό και 2-3 βαθμούς στα παράλια».

Ακόμη είπε ότι το Σάββατο θα πέσει ακόμη 3-4 βαθμούς. «Ίσως να έχουμε 25 βαθμούς όμως θα είμαστε πάνω από τις μέσες τιμές».

Ο κ. Μούσκος μίλησε και για τη σκόνη τονίζοντας ότι σήμερα είναι περισσότερη κοντά στην επιφάνεια. «Στις περισσότερες περιοχές είναι στο κίτρινο, ενώ στην Πάφο είμαστε στο πορτοκαλί».

Επεσήμανε ότι από την Παρασκευή και μετά θα υποχωρήσει και η σκόνη μαζί με την αέρια μάζα. «Πρέπει να κάνουμε υπομονή».

Σημείωσε ότι το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε θερμοκρασίες πάνω από τους 42 βαθμούς. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις. Πέρσι είχαμε σπάσει κάθε ρεκόρ τον Ιούλιο. Για 17 συνεχόμενες μέρες είχαμε θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε κάτι το ίδιο».

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι θα έχουμε ένα μακρύ και πολύ ζεστό καλοκαίρι. «Ας ελπίσουμε ότι θα είναι πιο ήπιο από πέρσι». 

Διαβάστε ακόμη: Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υποχωρούν, #45Ελπίζουμε,ypochoroun, #45elpizoume