ΥΠΟΙΚ: Aποζημιώσεις στα κουρεμένα ταμεία μετά το μνημόνιο

Μετά την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο, τον ερχόμενο Μάρτιο, και δη με την επάνοδο στην επενδυτική κατηγορία, η Κυβέρνηση θα αρχίσει να υλοποιεί τη δέσμευσή της για κάλυψη των ζημιών που υπέστησαν τα ταμεία προνοίας από το κούρεμα καταθέσεων, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Η δέσμευση της Κυβέρνησης

για περιορισμό των απωλειών στα ταμεία προνοίας, παραμένει, είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως επιδίωξη της Κυβέρνησης ήταν ο περιορισμός των απωλειών για τα ταμεία προνοίας στο 25% με τη χρήση χρημάτων από το πρόγραμμα στήριξης, αλλά η Τρόικα αποδέχθηκε μόνο τον περιορισμό των απωλειών στο 47,5% - στο επίπεδο του κουρέματος καταθέσεων της Τράπεζας Κύπρου - καθώς θεωρούσε ότι τα ταμεία προνοίας αποτελούν θεσμικούς επενδυτές και ότι η αποζημίωση που είχαν λάβει ήταν ικανοποιητική.

«Μπορούμε να το εξετάσουμε στην επόμενη περίοδο που έχουμε μπροστά μας. Κυρίως εγώ θα έβλεπα ότι θα μπορούσαν να δημιουργηθούν προοπτικές που να καθιστούν αυτό το σχέδιο υλοποιήσιμο, όταν αποκτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα ως οικονομία για να μπορούμε να δανειζόμαστε με ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια και όχι με 4% που μπορούμε να δανειστούμε σήμερα», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα