Ο άγνωστος Αργεντινός που παίρνει περισσότερα από τον Κριστιάνο

13:57 11/9/2012 - Πηγή: AEK365

Από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο δήλωσε δημόσια «μη ευτυχισμένος στη Ρεάλ Μαδρίτης», πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για το κίνητρο που τον ώθησε σε αυτήν την τοποθέτηση. Όσοι εστίασαν στο οικονομικό για να εξηγήσουν το παράπονο του Πορτογάλου παρέπεμψαν στη λίστα των πιο καλοπληρωμένων ποδοσφαιριστών παγκοσμίως, όπου ο 28χρονος άσος καταλαμβάνει μόλις τη δέκατη θέση.

Μπροστά του φιγουράρουν οκτώ πολύ γνωστοί αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και ένας σχεδόν παγκοσμίως άγνωστος! Το όνομα αυτού; Ντάριο Λεονάρντο Κόνκα. Είναι Αργεντινός

(όπως και ο Μέσι), κοντός (όπως και ο Μέσι), μεσοεπιθετικός (όπως και ο Μέσι), αλλά -ποιος να το φανταζόταν, άραγε;- εισπράττει περισσότερα τόσο από τον παγκοσμίου φήμης συμπατριώτη του στην Μπαρσελόνα όσο και από τον Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης!

Καθιέρωση στα 27
Ο Κόνκα δεν έχει ούτε μια συμμετοχή στην εθνική Αργεντινής και ουδέποτε έχει παίξει στην Ευρώπη. Ο αριστεροπόδαρος, του οποίου η αγοραστική αξία ανέρχεται μόλις στο ένα εκατομμύριο ευρώ, έφτιαξε το όνομά του στην πρώτη κατηγορία της Βραζιλίας.

Από τη Ρίβερ Πλέιτ είχε μεταπηδήσει αρχικά στη Χιλή και αργότερα δόθηκε δανεικός σε συλλόγους της Βραζιλίας (Ντεσπορτίβο, Βάσκο ντα Γκάμα, Φλουμινένσε). Κάθε άλλο, δηλαδή, παρά η κλασική διαδρομή καριέρας ενός χρυσοπληρωμένου ποδοσφαιριστή.

Στη Λατινική Αμερική ο Κόνκα πέτυχε την καθιέρωση μόλις το 2010 (μετά την οριστική απόκτησή του από τη Φλουμινένσε), υπό τις οδηγίες του Μουρίσι Ραμάλιο, ο οποίος προηγουμένως είχε οδηγήσει τη Σάο Πάουλο σε τρία πρωταθλήματα.

Με μπροστάρη τον Κόνκα, ο οποίος έκλεισε τη σεζόν ως ο κορυφαίος τροφοδότης, η Φλουμινένσε κατέκτησε το 2010 τον τίτλο και ο 29χρονος Αργεντινός αναδείχτηκε σε πλείστες ψηφοφορίες ο καλύτερος παίκτης της περιόδου. Αυτή η σεζόν έπεισε την Γκουάνγκζου Έβεργκραντε να καταβάλει τον Ιούλιο του 2011 αποζημίωση 8,2 εκατομμυρίων ευρώ στη Φλουμινένσε και να δελεάσει τον Κόνκα με ετήσιες απολαβές 10,6 εκατομμύρια ευρώ, ήτοι μισό εκατομμύριο περισσότερα από τον Ρονάλντο και 100.000 ευρώ περισσότερα από τον Μέσι!

Ιδιαίτερης μεταχείρισης στον κινεζικό σύλλογο ο άγνωστος «Κροίσος» δεν απολαμβάνει -παρά τον παχυλό μισθό του. Τον περασμένο Μάιο ο σύλλογος τον τιμώρησε με αποκλεισμό εννέα αγώνων, διότι μετά από μια αντικατάστασή του χρησιμοποίησε άκομψες εκφράσεις κατά του προπονητή του μέσω μηνύματος του Sina Weibo (σ.σ. το κινεζικό αντίστοιχο του Twitter). Το επιπρόσθετο πρόστιμο των 126.000 ευρώ μάλλον δεν πείραξε και τόσο τον καλοπληρωμένο Κόνκα. Τουλάχιστον όχι τόσο όσο ενόχλησε τον Ρονάλντο ότι ακόμη κι αυτός ο άσημος 29χρονος εισπράττει περισσότερα από τον ίδιο...

ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΙΟ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ
Παίκτης Σύλλογος Ετήσιες απολαβές
1. Σάμουελ Ετό Ανζί 20
2. Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς Παρί Σ.Ζ. 14,5
3. Γουέιν Ρούνεϊ Μάντσεστερ Γ. 13,8
4. Γιαγιά Τουρτέ Μάντσεστερ Σ. 13
5. Σέρχιο Αγουέρο Μάντσεστερ Σ. 12,5
6. Ντιντιέ Ντρογκμπά Σαγκάη Σ

Keywords
Τυχαία Θέματα