12 διάσημα βασιλικά ζευγάρια που πήραν διαζύγιο -Ρεκόρ για τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας

Από τους παραμυθένιους βασιλικούς γάμους σε ανάκτορα και κάστρα μέχρι τα διαζύγια που έγιναν πρωτοσέλιδο στον Τύπο. Το ρεκόρ διαζυγίων «κρατάει» η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας -από τις πιο δημοφιλείς του κόσμου.

Παραμυθένιοιγάμοι, αυστηρά πρωτόκολλα, εντυπωσιακάνυφικά και τιάρες, διάσημοι προσκεκλημένοιείναι μόνο μερικά από αυτά που μάςκρατούν το ενδιαφέρον όταν πρόκειταινα παντρευτεί ένα βασιλικό ζευγάρι.Ανάλογα την περίπτωση, δηλαδή για ποιοζευγάρι πρόκειται και τον τίτλο πουκατέχει στη βασιλική οικογένεια,ποικίλλει και η κάλυψη του γάμου με ταδημοσιεύματα του Τύπου

να φέρουν άγνωστεςλεπτομέρειες στο φως της δημοσιότητας,αλλά και όλα τα πρωτόκολλα που πρόκειταινα τηρηθούν.

Με αφορμή την πρόσφατη είδηση για το οριστικό διαζύγιο του πρίγκιπα Νικόλαου με την Τατιάνα Μπλάτνικ, το ζευγάρι ήταν μαζί για 21 χρόνια, θυμόμαστε τα βασιλικά ζευγάρια που αποφάσισαν να «σπάσουν» το Πρωτόκολλο λύνοντας το γάμο τους.

Ψάχνονταςτα βασιλικά διαζύγια κάναμε μια αναδρομήστην ιστορία όπου το πρώτο επίσημοβασιλικό διαζύγιο συνέβη, το 1534, στηνΑγγλία. Ο βασιλιάς Ερρίκος Η΄ διαφώνησεμε την Καθολική Εκκλησία, το 1534, προκειμένουνα χωρίσει την πρώτη από τις έξι συζύγουςτου, την Αικατερίνη της Αραγωνίας, ηοποία δεν είχε μείνει έγκυος σε αρσενικόδιάδοχο καθ' όλη τη διάρκεια του γάμουτους. Ωστόσο, η βασιλική οικογένεια τηςΑγγλίας μετρά αρκετά σκάνδαλα, ενώκατέχει το ρεκόρ στα βασιλικά διαζύγια.

ΠρίγκιπαςΚάρολος – Νταϊάνα: Το πιο πολύκροτοβασιλικό διαζύγιο στην ιστορία

Ο παραμυθένιος γάμος του τότε πρίγκιπα Καρόλου με τη λαίδη Νταϊάνα, το καλοκαίρι του 1981, μονοπώλησε το ενδιαφέρον του Τύπου, όπως και των κατοίκων της χώρας, καθώς ο μελλοντικός Βασιλιάς βγήκε τη γυναίκα της ζωής του.

Ο γάμος τους μεταδόθηκε σε όλο τον πλανήτη, τα αναμνηστικά με το ζευγάρι ξεπούλησαν και το νυφικό της Νταϊάνα συζητήθηκε όσο τίποτα άλλο. Μετά την τελετή το ζευγάρι κατευθύνθηκε προς τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου, πάνω στο μπαλκόνι, έδωσαν το πρώτο τους φιλί ως σύζυγοι και η κοινή τους ζωή μόλις ξεκινούσε.

Οι δυο τουςέλαβαν τους τιμητικούς τίτλους πρίγκιπαςκαι πριγκίπισσα της Ουαλίας απέκτησανδύο παιδιά, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ,μελλοντικό βασιλιά της Αγγλίας, και τονπρίγκιπα Χάρι, ο οποίος ζει μόνιμα στηνΑμερική, και δημιούργησαν πολλά σκάνδαλαδιαταράσσοντας πολλές φορές το Παλάτι.Άλλωστε, ποτέ δεν σταμάτησαν οι φήμεςπου ήθελαν τον πρίγκιπα Κάρολο ερωτευμένομε την Καμίλα.

Πρίγκιπας Κάρολος και Νταϊάνα πέρασαν από πολλές προσωπικές και παρόλο που προσπάθησαν, κάποια στιγμή, να σώσουν το γάμο τους η εντελώς διαφορετική φιλοσοφία ζωής τους απομάκρυνε περισσότερο. Το πρώην ζευγάρι γινόταν τακτικά εξώφυλλο για όλους τους λάθος λόγους, με την προσωπική του ζωή να δίνει λάβει για κάθε είδους σχόλια και φέρνοντας σε δύσκολη θέση την Μοναρχία.

Η απόφαση ναλυθεί ο γάμος τους δεν ήταν καθόλουεύκολη για τη βασίλισσα Ελισάβετ, καθώςο Κάρολος δεν ήταν απλά πρίγκιπας, αλλάο επόμενος Βασιλιάς της Αγγλίας. Μέχρισήμερα δεν έχει χωρίσει κανένας πρίγκιπαςπου προορίζεται για Βασιλιάς -ο Κάρολοςέχει σπάσει και σε αυτό το Πρωτόκολλο.

Αν και τοπριγκιπικό ζευγάρι είχε χωρίσει από το1992, η οριστική λύση ενός δύσκολου γάμου,συνέβη τέσσερα χρόνια αργότερα.

ΠριγκίπισαΆννα – Mark Phillips

Η πριγκίπισσα Άννα, αν και δεν ήταν ποτέ στη λίστα με τα πιο δημοφιλή μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, κατέχει τον τίτλο της πιο σκληρά εργαζόμενης, ήταν το πρώτο παιδί της τότε βασίλισσας Ελισάβετ που παντρεύτηκε με τον εκλεκτό της καρδιά της Mark Phillips.

Πριν γίνειο γάμος τους η άτακτη πριγκίπισσα Άνναείχε μερικά φλερτ -ένα από αυτά ήταν μετον πρώην σύζυγο της βασίλισσας Καμίλα– ωστόσο το ζευγάρι, που μοιραζόταν τηνίδια αγάπη για τα άλογα, αποφάσισε ναπαντρευτεί το 1973. Μάλιστα, η τελετή τουγάμου τους απασχόλησε τον Τύπο μιας καιη πριγκίπισσα Άννα ήταν το πρώτο παιδίπου πάντρευε η βασίλισσα της Αγγλίας.

Οι δυο τους έζησαν στο Gatcombe Park όπου μεγάλωσαν τα παιδιά τους: τον Peter και τη Zara. Να αναφέρουμε πως η πριγκίπισσα Άννα και ο Mark Phillips δεν έδωσαν τίτλους στα παιδιά τους με την απόφαση του να σχολιάζεται ποικιλοτρόπως.

Λίγο μετά τη γέννηση των παιδιών τους το ζευγάρι απομακρύνθηκε και ο καθένας ζούσε τη ζωή του δημιουργώντας παράλληλες σχέσεις. Όπως είχε γραφτεί στον ξένο Τύπο η πριγκίπισσα Άννα είχε δημιουργήσει δεσμό με τον νυν σύζυγο της πριν ακόμα χωρίσει οριστικά με τον Phillips. Όσο για τον πρώτο της σύζυγο επιβεβαιώθηκε η είδηση πως είχε αποκτήσει παιδί εκτός γάμου. Το ζευγάρι, έπειτα από τα πολλά σκάνδαλα, το 1989, αποφάσισε να χωρίσει και το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε τρία χρόνια αργότερα.

ΠρίγκιπαςΆντριου -Σάρα Φέργκιουσον

Ο πρίγκιπας Άντριου παντρεύτηκε το 1986 τη Σάρα Φέργκιουσον και μαζί απέκτησαν δύο κόρες: τις πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, η Σάρα γνωστή ως «Φέργκι» και η τότε πριγκίπισσα Νταϊάνα έκαναν καλή παρέα μεταξύ τους.

Το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει το 1992 και το διαζύγιο επισημοποιήθηκε το 1996. Παρόλο αυτά συνέχισαν να μένουν κάτω από την ίδια στέγη, στο σπίτι τους, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από του Ουίνσδορ, μεγαλώνοντας τις κόρες τους. Ο λόγος του διαζυγίου ήταν οι εξωσυζυγικές σχέσεις του πρίγκιπα Άντριου.

Όπως είχεαναφέρει ο Τύπος της εποχής, όταν ηβασίλισσα Ελισάβετ ρώτησε τη «Φέργκι»τι ζητά από το διαζύγιο εκείνη τηςαπάντησε «Τη φιλία σας». Αυτά τα λόγιακέρδισαν αμέσως τη μονάρχη και οι δύογυναίκες απέκτησαν μια ουσιαστικήσχέση.

Μέχρι σήμερακαι παρά τα σκάνδαλα που έχουν δει τηδημοσιότητα, από την πλευρά του πρίγκιπαΆντριου, οι δύο πρώην σύζυγοι εξακολουθούννα μένουν μαζί, να διατηρούν μια φιλικήσχέση και η «Φέργκι» να θεωρείται μέλοςτης οικογένειας του βασιλιά Κάρολου.

ΠριγκίπισσαΜαργαρίτα -Antony Armstrong

Ηπριγκίπισσα Μαργαρίτα, αδερφή τηςβασίλισσας Ελισάβετ, ταλαιπωρήθηκεπολύ στη προσωπική της ζωή με τα εμπόδιατου Πρωτοκόλλου να μην της επιτρέπουννα γίνει ευτυχισμένη.

Η νεαρή πριγκίπισσα Μαργαρίτα ερωτεύτηκε τον παντρεμένο σμήναρχο Πήτερ Τάουνσεντ και όταν πέθανε ο πατέρας της, βασιλιάς της Αγγλίας, εκείνος χώρισε την σύζυγο τους και της έκανε πρόταση γάμου. Αν και η ίδια ήθελε πολύ να τον παντρευτεί τελικά δεν τα κατάφεραν, καθώς η Εκκλησία της Αγγλίας δεν τους έδωσε έγκριση. Να σημειώσουμε ότι ο σμήναρχος έμενε, για κάποιο χρονικό διάστημα, στο Adelaide Cottage -οι ένοικοι του, εδώ και δύο χρόνια, είναι ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα, στη συνέχεια, γνώρισε τον φωτογράφο David Armstrong-Jones, τον οποίο παντρεύτηκε το 1960 και απέκτησαν δύο παιδιά. Όπως είδαμε μέσα από τη δραματική σειρά εποχή «The Crown» η σχέση του παντρεμένου ζευγαριού ήταν κάπως προβληματική από την αρχή.

Λίγα χρόνια αργότερα και αφού είχαν παράλληλες ζωές αποφάσισαν να οριστικοποιήσουν το διαζύγιο τους.

Peter και AutumnPhillips

O Peter Phillips, γιος της πριγκίπισσας Άννα, και η Autumn είχαν παντρευτεί το 2008 σε μια σεμνή τελετή από την οποία δεν έλειπε η γιαγιά του βασίλισσα Ελισάβετ και ο παππούς του, Δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος.

Τοζευγάρι απέκτησε δύο κόρες και μετά από12 χρόνια κοινής ζωής αποφάσισε ναχωρίσει. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τοζευγάρι είχε φοντίσει πρώτα να ενημερώσειτη βασίλισσα Ελισάβετ και το 2020οριστικοποιήθηκε το διαζύγιο τους.

DavidArmstrong-Jones καιSerena 

Οκόμης του Σνόουντον, DavidArmstrong-Jones, γιος τηςπριγκίπισσας Μαργαρίτα, ήταν παντρεμένοςμε την Serena καιμετά από 26 χρόνια κοινής ζωής αποφάσισαννα τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Οι δυοτους έχουν αποκτήσει τρία παιδιά: τονViscount Linley, τον Charles Armstrong-Jones και τη LadyMargarita Armstrong-Jones.

Οιπρώην σύζυγοι εξέδωσαν Ηείδηση του διαζυγίου έγινε γνωστή απότον εκπρόσωπο τους και, όπως αναφέρεταιστη δήλωση τους, εξακολουθούν ναμεγαλώνουν μαζί τα παιδιά τους και πωςαυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσαν νακάνουν για την σχέση τους.

ΠρίγκιπαςLouis και πριγκίπισσα Tessyτου Λουξεμβούργου

Ο πρίγκιπαςLouis τουΛουξεμβούργου γνώρισε την Tessyστο στρατό σε μια από τις επισκέψειςτου. Εκείνη προερχόταν από μια αστικήοικογένεια και είχε καταταγεί στο στρατόσε ηλικία 18 ετών. Τον επόμενο χρόνοέμεινε έγκυος από τον πρίγκιπα Loui,χωρίς να έχουν προχωρήσει σε γάμο,με αποτέλεσμα ο γιος της βασιλικήςοικογένειας του Λουξεμβούργου να χάσειτους τίτλους του.

Τελικά, το ζευγάρι παντρεύτηκε στην εξοχή, εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο προκειμένου να σπουδάσουν, ταυτόχρονα μεγάλωναν τα δύο τους παιδιά, μέχρι που έφτασαν στο διαζύγιο. Μόνο βελούδινο δεν ήταν το διαζύγιο τους μιας και είχαν πολλές διαφωνίες ως προς το οικονομικό κομμάτι και το μοίρασμα της περιουσίας.

ΠρίγκιπαςJoackim και πριγκίπισσαΑλεξάνδρα της Δανίας

Ο πρίγκιπας Joackin της Δανίας είναι ο αδερφός του σημερινού Βασιλιά της χώρας και γιος της βασίλισσας Μαγκρέτε. Ακολουθώντας έναν πολύ διαφορετικό τρόπο ζωής από τον αδερφό του ήταν ευρύτερα γνωστός για την άστατη ζωή που ζούσε.

Το 2015 παντρεύτηκε την Alexandra Manley, η οποία ήταν πολύ αγαπητή στον κόσμο, ωστόσο η βασίλισσα Μαγκρέτε τους έδωσε ένα ανάκτορο, για να ζήσουν, πολύ μακριά από την Κοπεγχάγη. Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, αλλά ο γάμος τους οδηγήθηκε σε διαζύγιο. Από τα παιδιά τους έχουν αφαιρεθεί οι πριγκιπικοί τίτλοι.

ΠριγκίπισσαΚαρολίνα του Μονακό – PhilipJunote

Το μεγαλύτεροπαιδί του Ρενιέ του Μονακό και τηςΑμερικανίδας ηθοποιού Γκρέις Κέλλυ, ηΚαρολίνα είχε πάντα μια πολυτάραχη ζωή.Αν και ήταν το πρώτο παιδί στο πριγκιπάτοδεν προοριζόταν να πάρει τα ηνία, καθώςη συνέχεια του τίτλου δινόταν στο αγόρι.

Η Καρολίνα σε νεαρή ηλικία γοητεύτηκε από τον Philip Junote, γνωστό στους κοσμικούς κύκλους και 17 χρόνια μεγαλύτερος της, τον οποίο παντρεύτηκε παρά τις αντιρρήσεις της πριγκιπικής της οικογένειας.

Ο γάμος τους κράτησε μόλις δύο χρόνια. Η πριγκίπισσα παντρεύτηκε δεύτερη φορά με τον σύζυγος της να βρίσκει φριχτό θάνατο, ξαναπαντρεύτηκε και οδηγήθηκε σε δεύτερο διαζύγιο.

Πριγκίπισσα Στεφανί του Μονακό – Daniel Duckret

Η πριγκίπισσαΣτεφανί του Μονακό είναι το μικρότεροπαιδί της οικογένειας Γκριμάλντι καιαδερφή της πριγκίπισσα Καρολίνας καιτου πρίγκιπα Αλβέρτου, ο οποίος έχειπάρει τα ηνία στο θρόνο.

Έχει χαρακτηριστεί «ατίθαση» από τον διεθνή Τύπο και μαθαίνοντας την ιστορία της πρόκειται για μια ιδιαίτερη προσωπικότητα που ποτέ δε γοητεύτηκε από τα αξιώματα, τα Πρωτόκολλα και τη χλιδάτη ζωή στο πριγκιπάτο. Αντίθετα, ακολουθούσε πάντα το δρόμο της καρδιάς της και μετά το πολύκροτο διαζύγιο της, δε δίστασε να αφήσει τη ζωή στο παλάτι και να ακολουθήσει τον τότε σύντροφο της που εργαζόταν σε τσίρκο.

Η πριγκίπισσαΣτεφανί του Μονακό παντρεύτηκε τον τότεσωματοφύλακα της Daniel Duckret, οίδιος περίμενε ήδη παιδί από τη σύντροφοτου,κάτι που είχε αναστατώσει ιδιαίτερατον πρίγκιπα Ρενιέ.

Οι δυο τους απέκτησαν δύο παιδιά τον Louis και την Pauline, εκτός γάμου, και στη συνέχεια ο Ρενιέ του έδωσε άδεια να παντρευτούν βάζοντας τον Duckret να υπογράψει πως θα μάθαινε το Πρωτόκολλο και δεν θα είχε δικαίωμα στην επιμέλεια των παιδιών.

Τελικά χώρισανμόλις μαθεύτηκε πως ο σύζυγος τηςπριγκίπισσας Στεφανί διατηρούσεεξωσυζυγική σχέση.

InfantaCristina της Ισπανίας -IñakiUrdangarin

Ότανκυκλοφόρησαν φωτογραφίες με τον πρώηνπλέον σύζυγο της Infanta Cristinaτης Ισπανίας , αδερφής του βασιλιάΦελίπε, μαζί με την ερωμένη του το ζευγάριανακοίνωσε στον Τύπο το οριστικό διαζύγιοτους.

Η πριγκίπισσα της Ισπανίας και ο πρώην παίκτης του χάντμπολ υπήρξαν παντρεμένοι για 24 χρόνια και απέκτησαν τέσσερα παιδιά.

Μάλιστα, ο Iñaki Urdangarin αποφυλακίστηκε πολύ πρόσφατα, καθώς είχε καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα που είχε διαπράξει.

Φωτογραφίες: AP Images

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα